Mali oglasi: Ali pozna kdo to vozilo?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Jp, to je to, čeprav so tudi s predelanimi na plin bili problemi.
zmaga.gif

Problem je v tem, "da naj bi bil ok", ni pa rečeno da bo ok. Sploh za malo km letno in kratke relacije dizel ni.
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.966
-388
113
kaksni problemi? kolikor jest spremljam nic resnejsega, razen ce se je sparalo pri vgradnji....

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hja, vem za vsaj dva primera (forester uvožen iz Nemčije in outback 2.5 bifuel uvožen iz Italije), kjer ni vse delovalo tako kot bi moralo. Sicer pa to ni nič v primerjavi tistimi pri dizlih.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Jst pa pravim, da so vsi avti en isti drek!
Ko spremljam te debate, ma ga ni avta (oz modela), da ne bi bilo nekaj narobe.
Sem že za hec razmišljaš, kaj bi če bi... pa enostavno ne vem kaj bi recimo rabljenga kupil. Bolj ko se zakoplješ v detalje, bolj si zmeden.
Pa se že odločiš za nekaj, pa ugotoviš, da od 5 različnih modelov/mašin/izvedenk, jah točno samo ena je "kao" ok.
Vse je v tem kolk imaš SREČE, kake imaš relacije, kako voziš, kolk so v tovarni zajebal, kje tankaš...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Tudi to imaš prav. Tega outbacka, ki sem ga prilepil, je očitno nekdo že kupil. Upam da ne bo imel težav z njim in da tista "garancija 2 leti" res tudi kaj pokrije.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
volan je meni precej bolj oglodan. je pa tudi odvisno od tega, kako se je avto vozil - sem imel veliko opravka s Phedro, ki je imela cca. 300.000 km takrat, pa so bili zici kot novi, ker je bila bolj kot ne na dolgih turah (alcantara oblazinjenje), volan in prestavna ročica in tipke za radio in klimo so bile pa čisto oglodane in je to šele izdalo prave kilometre oz. da je avto nekaj že dal čez ...

ima pa ta avto očitno redno servisiranje na Porsche Slovenija, preveri, kako je s tem. če drži, potem je očitno res tako.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Kje sploh kupite rabljene avte? Za vsak avto, za katerega pokličem se mi javi en iæ in mi nabija kako je avto dobar!

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Jaz sem svojega uvozil iz Nemčije. Sicer pa če boš vztrajen sem prepričan, da boš našel kakšen dober primerek zase. Enkrat že...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Jaz sem svojega uvozil iz Nemčije. Sicer pa če boš vztrajen sem prepričan, da boš našel kakšen dober primerek zase. Enkrat že...

Enkrat ja, živci mi pa že popuščajo.
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
36.938
10.505
113
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Kje sploh kupite rabljene avte? Za vsak avto, za katerega pokličem se mi javi en iæ in mi nabija kako je avto dobar!

Ponavadi te prodajalec ne pusti do besede in potem, ko vprašaš, kje ima firmo (si našel polno avtov, katere prodaja, ko si iskal gsm št. v guglu) pove, da on nima firme.

Trije avti so mi sp.izdili, ker sem klical ravno, ko so urejali lizinge ljudem (vsi trije avti pod 10k eur)

Enega sem skoraj kupil, ampak je modro pokadil ob speljevanju (nisem videl prej).

En je bil super po telefonu, ga je kolega pregledal in mi na testni vožnji reče, da če kupim tega, mi zameri
hysterical-1.gif

in še in še.... železne živce rabiš. Sumim pa zadnje čase, da je veliko avtov kupljenih malo karamboliranih v tujini in tukaj porihtanih. Prodajajo se kot over the top odlični, zaradi praskic iz parkirišč pa smo pobarvali odbijač
grin1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Fino, še nobenega mehanika nimam med kolegi. Nič, bom rajši še kakšno leto peš hodil.
grin1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zakaj pa rabiš kolega mehanika? Saj pelješ avto pred nakupom na pregled na pooblaščen servis.
rolleyes-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Tudi tu se da goljufat..prodajalec vnaprej javi pooblaščencu, da se bo avto preverjalo. Pri kakšnem privat pooblaščencu je vse možno, sem doživel na Kii. Mogoče sem jest vseeno preveč skeptičen, ampam žal "moram" prvič kupiti neznan avto in mi je to približno tako neprijetno kot nezaščiten fuk. Sploh ko slišiš/bereš štorije po netu..

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Tudi obratno je mogoče "goljufanje", v veliko primerih takšni prijatelji "mehaniki" čudežno najdejo stvari za zamenjati na popolnoma brezhibnem avtu.

Kolega je prodajal Golfa 7 1.2 TSI in mu je kupčev prijatelj "mehanik" trdil, da se rahlo sliši veriga, ter da naj spusti ceno za 1k eur, da se to uredi. Golf 7 ima seveda jermen in ne verige.

V primeru pregleda na pooblaščencu je najboljše, da se izbere nek "nevtralen" servis, recimo če je bil avto servisiran na Porsche Maribor, ga pelješ na Avto Jarc, ali obratno, kot primer za Maribor in VAG grupo. Lahko pa prodajalcu zatrdiš da gresta na pregled na Porsche Maribor, nato pa v "zadnjem trenutku" pride do spremembe in gresta na Avto Jarc.

Ampak v tem primeru pa lahko spet kupec posumi, da si si ti kje "nastavil" mehanika... Ni tukaj neke 100% ziher variante, žal.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.668
6.708
113
pri taščici
In koliko stanejo taki pregledi pri pooblaščenih.
Kdo tam pregleduje?
Nek vajenec ki dela za malico in spricevalo, ali kdo odzaposlenih ki se na koncu podpise pod zapisnik o pregledu?
Nekoč so ze nastavili novinarji "pasti" ob servisih. Mogoce bi tudi kaj takega bilo pametno narediti.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pa saj neke tople vode pri takšnem pregledu tudi ne moreš izumljati... Tester, merilec, avto na dvigalo, vin v računalnik, testna vožnja, pa je to to.