Mali oglasi: Ali pozna kdo to vozilo?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
grims-1.gif

PuskA

Pripravnik
1. dec 2008
117
21
18
če, oz. ko bo karkol sumljivega sporočim
smile-1.gif
mogoče je hecno že to, da če je avto pripeljan v slo bi mogli bit vsi papirji takoj zraven ko je bil avto prevzet zunaj, tale pa naknadno po pošti dobi original servisno knjigo (?), in sem videl samo izpise iz servisne zaenkrat. Je pa res da mi je prodajalec dal fakturo ko je avto prevzel, gor je neto cena, stroski prevoza, šasija/kilometri itd. Avto je pripeljan od Arval Trading Group...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Za kater avto gre? Ja, dokumentacija bi morala biti v avtu, ne da servisno dobijo naknadno. :crazy
Odvisno od znamke sicer, a ponavadi se da na naših servisih preverit kaj se je dogajalo z avtom na podlagi VIN številke, četudi je vozilo iz tujine.
wink-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Lizing hiša pošlje prometno in ostale dokumente (servisna, rez. ključi ipd.) šele ko avto prispe v SLO oz. ko je plačan.

Da prispe v SLO je potreben podpis špediterja (prevoznika) v CMR poročilu, tega je potrebno dostaviti lizing hiši.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
A se da kako izvedet ali je bil avto pri avtohiši kot testen, ali je bil v "uporabi" pri enem od prodajalcev? Mam zagledan en avto letnik 2012 z okoli 7k km.

PuskA

Pripravnik
1. dec 2008
117
21
18
a ma kdo izkusnje s tem "cakanjem na servisno knjigo"? ker zdej sem pri treh razlicnih prodajalcih dobil odgovor da treba neki cakat itd...
en mi je dal samo nek kvazi izpisek, ki ga sam natipkam za 5 min na racunalniku, vseskup nic, svasta

in pol ti tak prodajalec rece da morava vzpostaviti zaupanje :D

sploh pa kako da za opla ne mores preverit zgodovine servisev na pooblascenih servisih o_O

PuskA

Pripravnik
1. dec 2008
117
21
18
...sem preveru alfo, fiata, vw, .... opel noce/ne more/nima podatkov. samo direkt tam kjer je bil sraufan lahko vprasas, ce ma kdo boljse informacije naj pove :p vse kar sm pri opel avtu dobil je porocilo od zavarovalnice da je pri xx kilometrih dne xx bla uveljavljena tovarniska garancija. ostalo tema.

B81

22. jul 2007
36.950
10.507
113
Eno izvenserijsko vprašanje:

Po katerem letu je VW motor 2.0 140 KM dizel varen nakup in kakšni kilometri so značilni za motor pred večjimi okvarami?
Ima VW tudi elektronsko servisno knjigo?

Hvala!

janja31

Zelenc'
10. nov 2014
2
0
1
Pozdravljeni!
Zanimam se za C5 karavan. Enih par sem jih gledala v cenovnem rangu do 3000EU. Sedaj pa me zanima če kdo pozna tale avto :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8983060&show=2
Sama sem ga gledala osebno in zgleda dokaj ohranjen, vidi se da so bili jermeni premenjani, vendar kot ponavadi ni racunov zraven, zato se zavedam da bi me velik servis pri tem avtu se tako cakal. Hvala za vsa vasa mnenja.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Beži stran od 03 (omeržne).

Raje pokliči servis Jerovšek v Grosuplje, če ve za kakšnega.