mali novi hibrid

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Kaj ponuja v tem trenutku naš trg v segmentu malih vozil, da so izpolnjeni pogoji: hibridni pogon, avtomatik, zanesljivost, dostopna cena?
Razen yarisa hibrida seveda.
Se še najde kaj?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Prihaja nova Honda Jazz hibrid, samo pojma nimam kdaj bo na voljo in ali bo cenovno ugodna, prejšnja generacija vsekakor ni bila.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Samo Yaris je na voljo v tem avtomobilskem segmentu.
Če greš na duplo ceno Yarisa, potem dobiš hibrida tudi izven Toyota štalce.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Kaj ponuja v tem trenutku naš trg v segmentu malih vozil, da so izpolnjeni pogoji: hibridni pogon, avtomatik, zanesljivost, dostopna cena?
Razen yarisa hibrida seveda.
Se še najde kaj?

Res, da vozim Toyotinega hibrida, zaradi tega sem lahko malo pristranski.
Če hočeš nekomplicirano hibridno tehnologiji, ki ni skupek nekih že samo po sebi komliciranih delov iz nehibridne dobe avtomobilizma, potem imaš na izbiro samo Toyoto in pa Lexusa. Žal. Ostali imajo navadno turbo motorje, dvosklopčne menjalnike,.. Toyota se je tega lotila drugače.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Tu je še Ford, ki uporablja Toyotin recept (patenti), žal nima malčka, edini ki se pri nas dobi je Mondeo hibrid.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Nič drugega nimaš na izbiro.
In z Yarisom Hibridom ne moreš sfalit, razen če so ti vozniški uzitki zelo pomembni, potem ta avto verjetno ni zate :).
Če ne rabiš res nujno hibrida in s 100km prideš čez, poglej še za eUp, bo pa malo drazji.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Res, da vozim Toyotinega hibrida, zaradi tega sem lahko malo pristranski.
Če hočeš nekomplicirano hibridno tehnologiji, ki ni skupek nekih že samo po sebi komliciranih delov iz nehibridne dobe avtomobilizma, potem imaš na izbiro samo Toyoto in pa Lexusa. Žal. Ostali imajo navadno turbo motorje, dvosklopčne menjalnike,.. Toyota se je tega lotila drugače.
Se lahko razpišeš malo o toyotinih hibridih? Sam sem jih vozil kar nekaj, vendar samo za kratek čas in vtis je bil razmeroma dober. Mali hibrid se kupuje kot drugi avto pri hiši in bo zamenjava atmosferskega bencinca, uporabljala bo ga v glavnem voznica. Sam sem za yarisa, tudi najdražja je, vendar ga še nisva vozila, hibridno verzijo yarisa mislim. Sem pa odprl ta post z namenom, da izvem ali je v tej kategoriji še kakšna izbira. Očitno ni....

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Se lahko razpišeš malo o toyotinih hibridih? Sam sem jih vozil kar nekaj, vendar samo za kratek čas in vtis je bil razmeroma dober. Mali hibrid se kupuje kot drugi avto pri hiši in bo zamenjava atmosferskega bencinca, uporabljala bo ga v glavnem voznica. Sam sem za yarisa, tudi najdražja je, vendar ga še nisva vozila, hibridno verzijo yarisa mislim. Sem pa odprl ta post z namenom, da izvem ali je v tej kategoriji še kakšna izbira. Očitno ni....

Najkrajši odgovor je, pojdi na testno vožnjo.
Toyota ima tehnično zelo preprosto izvedbo. To je atmosferski motor z atkinsonovim ciklom. Avto nima sklopke. Menjalnik pa je e-CVT, kjer so vsi zobniki na fiksnih mestih, ni sklapljanja in razsklapljanja zobnikov - torej ne hodi nič skupaj in narazen.
Če si že kdaj peljal avtomatika, je vožnja zelo podobna. Edina razlika je B mode. To je simulacija zaviranja z motorjem v standardnem nehibridnem avtu. e CVT ne omogoča zaviranja z motorjem, na tak način kot to omogoča na primer ICE v kombinaciji z ročnim menjalnikom. B mode bodo verjetno imeli tudi vsi električarji.
Upoštevaj, da je Yaris bolj mesten avto, ni za AC. Zaradi načina "prestavljanja" ni tistega naraščanja in padanja zvoka motorja. Zvok motorja narašča dokler tiščiš plin, ko plin spuščaš vseskozi pada.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

koliko pa je realna mešana poraba, recimo da se voziš v lj v službo iz okolice, pa da se probaš izogibati konicam. brez avtoceste.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Če je na ženinnem C-HRju 4,5, pa se vozi v konicah pa iz res bližnje okolice (torej večinoma res mestna vožnja), bi moral Yaris priti krpeko pod 4 ... Na našem normnem je bila na 3,9, pa je 1/3 AC zraven. Bi rekel, da bi šlo okoli 3,5 brez AC ...