Magnetna nalepka SLO

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Tak kjer prodajejo avtokarte imajo tudi te zadeve (črpalke pa tako ali tako).

A se ni nekaj govorilo da zdaj več ni treba SLO nalepk, ker imamo evropske tablice?

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
To velja za EU, ne pa za hrvaško.

...čeprav načeloma ne rečejo nič. Se spomnim pred lansko sezono, ko je njihov prometni minister dejal, da policisti za nobene turiste iz območja EU ne bodo zahtevali oznak države (upam, da so te besede slišali tudi policaji
tongue-1.gif
).

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Če imaš nove tablice (modro polje z oznako SLO na levem delu) nimajo hrčki kaj komplicirat!

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.166
1.141
113
Citat:
Uporabnik Shando pravi:
Če imaš nove tablice (modro polje z oznako SLO na levem delu) nimajo hrčki kaj komplicirat!
Tisti SLO na tablici velja samo v EU.
Če hrvatu žena ne bo dala, lahko zaradi tega tebe jebe.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Shando pravi:

NI RES!
Nam so cel avto premetal zaradi tega 3/4 ure nas je hebal na vse mogoče in nemogoče načine pa še kazen nam je napisal ker smo imeli preveč alkota in čikov na osebo (se ne spomnim koliko je omejitev)
Kolegu zadaj pa isto ker ni imel prave SLO nalepke, ki kot je razložil hrček mora bit ovalna na beli podlagi črne velike tiskane črke in oval obrobljen z črno črto.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Gre za Dunajsko konvencijo o prometu. Ta določa da mora bit nalepka gor, oblika, kot navaja Tenforest. Nobenih napisov OMV, Zavarovalnica Triglav in podobne budalaštine.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa tudi ne neka miniaturna ampak tista velika (enih 12 cm).

Res je, vendar se tolerira tudi manjša varijanta.

Treba je še dodat, da je pravilna oznaka za Slovenijo SLO, nekateri so imeli tudi SI in SVN nalepke, kar je narobe. Gre namreč za druge standarde. Švabi imajo za avte še vedno oznako D, čeprav imajo pri OZN dvočrkovno kodo DE in tročrkovno DEU, podobna izjema je Slovenija.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Kok čefurjev iz Čefurjade nima v SLO svojih nalepk na avtih pa Kresalova nič.

matter

Zelenc'
13. avg 2008
7
0
1
No mene so letos ustavili ko sem šel 30 prehitro v CRO (proti Puli, ko majo polno omejitev in je bilo 60) in mi je poleg 400 kun kazni dodal še 300 za SLO nalepko. Je pa policaj obrazložil, da če bi imel novo tablico (jaz imam še neEU) bi bilo OK. Tako, da pomoje nove EU tablice veljajo tudi na Hrvaškem.
PS: policaj me je na koncu spustil brez kazni
smile-1.gif

matter

Zelenc'
13. avg 2008
7
0
1
Nič, saj to je zanimivo.
Nisem mel dovolj kun, pa sem začel mutit, da bi šel na bankomat, EUR ni hotel ... pa se je raje udal.