Machina exotica?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.979
40
48
V Delu, ki naj bi bil kolikor toliko resen casnik, sem slucajno opazil oglas za predstavitev nekaksnega kontejnerja z imenom Machina Exotica, ki naj bi bil zmozen poceti vraga in pol, od energije do prehrane in take ali drugacne samooskrbe.
evil.gif
Seveda je opis precej mlacen, predvsem pa nikjer ni napisan, kaksen je input, da pride vse navedeno ven. Se en nateg? Glede na to, da je cena delavnice/predstavitve astronomskih 95 EUR...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
Kaj pa tole?

SuperLes

SUPERLES HI-TECH EKO LESNA INDUSTRIJA

Projekt je namenjen predelavi domače hlodovine v visoko cenovne končne izdelke kot so masivne lesene, večstanovanjske eko zgradbe, družinske samozadostne hiše, unikatno pohištvo, hotelska in ladijska oprema itd. Možnost zaposlitve 40.000 do 50.000 ljudi. Investicija v višini cca 7 mrld. € bo zagotovljena s strani mednarodnih zasebnih lastnikov kapitala.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.178
16.452
113
Akvaponika? A to ciljajo na hidroponiko pa so si na hitro en nov izraz izmislili oz. poslovenili?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
V Delu, ki naj bi bil kolikor toliko resen casnik, sem slucajno opazil oglas za predstavitev nekaksnega kontejnerja z imenom Machina Exotica,

Kaj že ima resnost ali neresnost medija s tem, kaj v oglasih trdi oglaševalec?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
V Delu, ki naj bi bil kolikor toliko resen casnik, sem slucajno opazil oglas za predstavitev nekaksnega kontejnerja z imenom Machina Exotica,

Ko smo ravno pri Delu - dolgo časa ni bilo mogoče (morda še vedno) objaviti osmrtnice s križem; če naj bi torej Delo v tem primeru pazilo na čustva (ali karkoli že) bralcev, bi se lahko potrudilo tudi v primeru čistega natega.

Čeprav nekako dvomim, da imajo novinarji (uredniki ali kdorkoli že) dovolj mentalne kapacitete, da bi tovrstni nateg lahko prepoznali.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.672
2.414
113
Pomurje
Poznam ga osebno. Pravijo, da je napizdil že čuda ljudi.
Mene ni, ker se nisem dal. Je pa nekaj mojih sestavnih delov v velikem lesenem rastlinjaku, če seveda kje stoji.

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Kaj pa tole?

SuperLes

SUPERLES HI-TECH EKO LESNA INDUSTRIJA

Projekt je namenjen predelavi domače hlodovine v visoko cenovne končne izdelke kot so masivne lesene, večstanovanjske eko zgradbe, družinske samozadostne hiše, unikatno pohištvo, hotelska in ladijska oprema itd. Možnost zaposlitve 40.000 do 50.000 ljudi. Investicija v višini cca 7 mrld. € bo zagotovljena s strani mednarodnih zasebnih lastnikov kapitala.

Projekt SuperLes je dejasnko bil dobro zamišljen in celo izvedljiv, vendar v osnovnem obsegu... Računica se je izšla, večin podatkov drži vodo (kar se lesne industrije tiče). Zadeva pa je šla v franže, ko se je začelo tlačit zraven ostale bedarije in nagradne igre, od česar je odvrnil potencialne partnerje...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

Ko smo ravno pri Delu - dolgo časa ni bilo mogoče (morda še vedno) objaviti osmrtnice s križem; če naj bi torej Delo v tem primeru pazilo na čustva (ali karkoli že) bralcev, bi se lahko potrudilo tudi v primeru čistega natega.

Čeprav nekako dvomim, da imajo novinarji (uredniki ali kdorkoli že) dovolj mentalne kapacitete, da bi tovrstni nateg lahko prepoznali.

Novinarji in uredniki nimajp nič z oglasi, vidijo jih šele, ko je časopis natisnjen.

Tisto o osmrtnicah pa predvidevam, da je ljudska bajka - drugače bi se o tem že kje kaj slišalo ... In spet: kaj že imajo novinarji in uredniki z osmrtnicami?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.704
3.952
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Zakaj pa ne bi?
smile-1.gif

Sej glede na to da delas v bruslju si itak 'njihova' lutka najbrz..smilis se mi

Nočem se sicer vmešavati v vajino debato, vendar z malo znanja googlanja, bi morda sam našel tole sliko , spodaj bi si pa lahko prebral kaj pomeni.

Evrofila ne poznam, tako da ne trdim, da je član ali "lutka" kogarkoli, zate pa lahko ugotovim, da nisi ravno radoveden, iznajdliv, da ne uporabim še kakšne grše besede:)