Les lahko preživi več kot 100 let. Pri nas smo lani razstavili eno tako hišo, les je zelo zdrav, nič sprhnet. Imamo jo tudi namen nazaj sestavit, vendar na drugi lokaciji. Edino ostrešje je bilo zanič.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Še zidano odnese (gozd nad kamnikom lani)
Me prav zanima kako se obnesejo lesene hiše v takih primerih.....(kot ameriške? ki so že skoraj kartonaste)
Mam 100% prav, ker sem se včasih vsak dan vozil mimo, sedaj se pa bolj redko (no v ponedeljek sem se spet in sem bil pozoren). Za les ne vem kak je, vem pa, da so tukaj tudi precej negostoljubni pogoji - pozimi sosed čez cesto celo sezono dela umeten sneg, tako da je vlaga iz "sneg" stalno v zraku.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Nimam pojma koliko je staro (mogoče ima grobo cel prav, ne vem kdaj so obnavaljli hišo ampak več kot 10 let pa najbrž res ni) ampak meni tak "odtenek" ne "potegne". Če mislite da je to samo tukaj si nekaj podobnega oglejte še v Šmarjeških toplicah.
Ne bo skup padlo v 10 letih, samo bo pa po 10 letih grše in slabše kot pa zidana po 100 letih! da o stroških vzdrževanja ne govorim.
Meni je lepo pa recimo pri tem gospodu, kjer sva bila na "vohunjenju" mi je bilo tudi lepo, ker je vzel II kategorijo in ima grče. Bolj naravno zgleda kot gol "lep" les.Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
da les posivi je čisto normalno!!
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Res je odneslo strehe, samo me zanima kaj bi naredilo z montažno hišo tam gor. Me prav zanima če je bila kakšna montažna v točki "nič" in da je "cela" ostala.
Za potres je lesena res lahko bolje.....
Srečno z lesenimi hišami....bi moral v kakšni novi nekaj časa živet da bi "spremenil" mnenje. Trgovci me na žalost ne bodo prepričali.