Maccabi: Maribor

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ja fajn je blo, jaz tud bil
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Na kakšnem TV-ju pa ti gledaš fuzbal? Jaz vse vidim.

Na CRTju, saj sem ze parkrat napisal. Problem je v tem, da nisem edini, pa se ta je dokaj velik (72 cm ? 80 cm ? nisem preverjal) glede na to kaj se najde drugod - in glede na to, da je tista grafika spodaj na sredini (ki se pojavi samo obcasno) narejena bistveno boljse, ni tezava v tem, da se ne bi dalo narediti.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če bi naredili za CRT-je pa bi bilo verjetno ogromno na LCD-jih z večjo ločljivostjo. Ugibam.

Poglej posnetek tekme in povej kaj vidis v zgornjem levem kotu. Jaz vidim kup neizkoriscenega prostora nad in levo od grafike, kjer se tako ali tako ne da spremljati tekme, saj grafika pokriva dobrsen del vogala. Se pravi ce bi vzeli malenkost visje stevilke, kot so zdaj za uro *npr. tako velike, kot so za rezultat), bi bilo vse skupaj v visino priblizno en centimeter visje, a vsaj berljivo na daljavo, izgubil pa ne bi nicesar, saj je prostor tako ali tako neizkoriscen.

Aja pa se tehnikalija: ni locljivost tista, ki dirigira kako veliko bo nekaj na ekranu (v bistvu je locljivost za vse enaka, saj je odvisna od izvornega signala, TV pa vsak sliko prikaze cimvecjo, kolikor je pac uporabne povrsine).

Recimo, da bi imel ekran z diagonalo 2 metra - predstavljaj si zdaj prenos/posnetek tekme z obstojeco grafiko in alternativo, kjer bi bila le-ta malce povecana navzgor in v levo (torej stran od sredine ekrana). Koliko si izgubil ob gledanju ? Nic. Koliko si pridobil ? Z 2-metrskim ekranom nic, tisti s kaksnim 50 cm pa razliko med "cisto neberljivo" in "berljivo z normalne razdalje". Ker je RTVSLO javni servis, ki ga placujejo tudi (oziroma predvsem) tisti, ki nimajo TVja z 2-metrskim ekranom, je menda razumno pricakovati da bi nesposobni de*ili vendarle pobrali glavo iz svoje riti ter sprejeli vse ukrepe za izboljsanje prenosa, ki ne skodujejo nikomur, delu populacije pa koristijo - se posebej ce imas hkrati v spominu tudi bebca, ki se je vceraj v drugem polcasu glasno hvalil kako dobre prenose da imajo, namesto da bi komentiral tekmo, za kar so ga pravzaprav poslali tja
rolleyes-1.gif

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
še 1x poglej
smile-1.gif
prenos se začne 20.25 - preveril sem na rtvslo.si

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Hm, zdaj pa je na sporedu ... nic jasno
frown-1.gif

Ves, da ne bi napisal, ce ne bi prej dvakrat preveril, pa se enkrat preden sem nalepil link. Najbrz so imeli nekaj z*ebano, ker prej je bila tocno ob osmih napisana ena brezvezna stvar (nekaj glasbenega, se mi zdi), naslednja brezvezna stvar pa enkrat po deveti. Ni bilo nobenega sporta.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
a mi lahko kdo razloži, kaka vaška organizacija je UEFA?

Igralec nima pravice nastopa, vseeno nastopi in ker NASPROTNIK ne prekontrolira in ne prijavi napake v 24 urah, se zavrne?