Macbook PRO vs. AIR?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Zakaj je slabost - to je applov proizvod?

Nisem jaz rekel, da je to slabost, ampak so pa to glavni argumenti v tovrstnih debatah. Ironično tako v pozitivni kot v negativni smeri.

Apple pač forsira maksimalno zaprto uporabniško izkušnjo, na katero lepi (bolj ali manj upravičeno) premium status. OSX 10.7 me že v štartu odvrača. Kaj na z operacijskim sistemom, ki bo tako zaprt kot iOS. In že smo pri zgornjih argumentih. Either you love it or you hate it.

Sam ti lahko naštejem en kup objektivnih minusov Applovih gizmov. Ampak nekdo drug bo rekel, da so ravno ti minusi "feature"-ji in da mu je to všeč. Neverending story.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
dobro si to povzel. jaz lahko rečem da mi je zaprtost osxa všeč, ker stvar je briljantna za moje pojme in potrebe. windowsi so kot vedno zadaj kako svetlobno leto. šele takrat ko enkrat uporabljaš osx vidiš od kot izhaja 3/4 windowsovih lastnosti in "bonbončkov"
grims-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ne, saj me je resno zanimalo kaj si mislil. Hvala za odgovor. O novem OSX pa si še nisem prebral. Upam, da ne zabluzijo preveč-

In ko prebereš lahko kvalitetno podaš svoje mnenje? Ja večina negativnih mnenj uporabnikov Apple izdelkov je podanih na ta način, preberejo in potem imajo mnenje, zakaj je Apple crap. Zeh.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ne vem točno kaj si mislil s tem. Jaz imam Macbook PRO in Thinkpada. Z Macoobk pro sem veliko bolj zadovoljen
smile-1.gif
. O novem OSX pa res nisem utegnil prebrati.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ne vem točno kaj si mislil s tem. Jaz imam Macbook PRO in Thinkpada. Z Macoobk pro sem veliko bolj zadovoljen
smile-1.gif
. O novem OSX pa res nisem utegnil prebrati.
To je bilo mišljeno na splošno, da je večina kritik Appla po sistemu "rekla kazala" ali pa, kot pri avtih, kjer je večina kritik dražjih in boljših avtov posledica zavisti in želje imeti tak avto pa denarnica ne dovoli. Seveda je v takem primeru priročno najti vse možne napake, da sam pri sebi najdeš razlog za to, da voziš Kio namesto BMW.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Itak da najbolj kritizirajo takšni, ki še appla nikoli v življenju niso imeli ali so se pa mogoče z igrali z njim 5 minut v trgovini. In to, da so win7 enako stabilni kot osx, so ponavadi bajke v prejšnjem stavku omenjenih ljudi. Je pa samoumeno, da kot pri vsaki stvari tudi pri osx-u potrebuješ nekaj časa, da se "aklimatiziraš", predvsem pa je pomembno da prenehaš razmišljati kot windows uporabnik.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
ja res je, bistvo je v zadnjem stavku. če se vsedeš za osx z windows navadami in prijemi, se ti bo zdel crap. in za to rabiš nekaj dni privajanja. 10 min v trgovini, ali pol ure pri kolegu je premalo

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če je to slučajno letelo name, ti lahko povem, da sem Mac-a (iMac, Leopard) uporabljal in šel nazaj na PC-ja. Po nekem času sem kupoval prenosnik in ugotovil, da se stanje ni kaj dosti spremenilo in namesto Macbooka vzel raje Lenovo.

Dealbreaker zame je bila (in je še) varnost. Na OSX-u enostavno ne moreš enostavno narediti preboot avtentikacije in enkripcije. Pa zraven je še par konkretnih minusov, ki pri meni enostavno ne odtehtajo načičkanih menijev in aluminijastega ohišja.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Če je to slučajno letelo name, ti lahko povem, da sem Mac-a (iMac, Leopard) uporabljal in šel nazaj na PC-ja.

Če sam misliš, da je letelo nate, potem verjetno je, čeprav sem pisal povsem splošno in nisem imel prav nikogar poimensko v mislih. Tako je bilo tudi napisano, ne vem od kot ti ideja, da je letelo nate.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
OS X (X = rimska stevilka) so vse verzije, ki se zacnejo z 10.x ... Torej vkljucuje tudi Leopard

Mac OS X Public Beta "Kodiak"
Mac OS X v10.0 "Cheetah"
Mac OS X v10.1 "Puma"
Mac OS X v10.2 "Jaguar"
Mac OS X v10.3 "Panther"
Mac OS X v10.4 "Tiger"
Mac OS X v10.5 "Leopard"
Mac OS X v10.6 "Snow Leopard"
Mac OS X v10.7 "Lion"

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
In njihovi operacijski sistemi so brezplačni?
Tudi nadgraditve na nove?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
In njihovi operacijski sistemi so brezplačni?
Tudi nadgraditve na nove?

Ne... je pa precej ceneje kot Windowsi
smile-1.gif
... Nova verzija se mi zdi, da je okoli 30€ ... Family Pack (za namestitev na pet racunalnikov v druzini) pa se mi zdi, da je okoli 50€ ... Pri nakupu racunalnika pa je ze vkljucen v ceno ...

http://www.epl.si/cenik/?id=76

20101022-dh3hdjbgqrwxynpxcdqijxt54b.jpg

http://www.fmcstore.si/apple-mac-os-x-snow-leopard/dp

20101022-8ewj7p6gmuccf5neb5eedauwtq.jpg

http://www.fmcstore.si/apple-mac-os-x-snow-leopard-family-pack/dp

20101022-8sfg2agma339skhjga3tmckyfa.jpg

Nazadnje urejeno:

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ok, še nekaj sem se spomnil. Kako je pa z iOffice-om? Obstaja? Drago? Verjetno pa se da dobiti tudi na internetu?:)