LUŠT

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:Hmm, če je tole res potem ne vidim zakaj bi kupoval njihov paradižnik in podpiral tako izkoriščanje. Res je pa je, da imajo sedaj vsaj službe ampak vseeno, slovensko gor ali dol to ni v redu.
Točno tako. Kupuj španskega in italijanskega, kjer verjetno povsem pošteno plačajo Romune in šoferje, ki to pripeljejo tisoče km daleč.

Za Špance, Italjane in Romune mi dol visi, to je njihov problem! Gre se zato, da mnogi kupujejo slovensko tudi samo za to, da se podpre slovenskega delavca kar je sicer dober namen ampak v tem primeru je to pač fail.
Če je pa ta Lušt res kaj boljši od drugih, pa ne vem. Edini res dober paradižnik sem parkrat jedel v Italiji, ostalo mi je vse bolj eno in isto.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Za Špance, Italjane in Romune mi dol visi, to je njihov problem! Gre se zato, da mnogi kupujejo slovensko tudi samo za to, da se podpre slovenskega delavca kar je sicer dober namen ampak v tem primeru je to pač fail.
Če je pa ta Lušt res kaj boljši od drugih, pa ne vem. Edini res dober paradižnik sem parkrat jedel v Italiji, ostalo mi je vse bolj eno in isto.

Torej je bolje da nima plače in da crkne od lakote ali pa da namesto paradajza plačujemo socialno podporo zanj?

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
V glavnem se zadeva z luštom ponavlja enako kot lansko leto, do začetka junija je še bil ok, zdaj pa ga prodajajo še nezrelega in nima več tako dobrega okusa
tongue-1.gif

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Ne, ni res. S prve roke... iz rastlinjaka gre izključno rdeč paradižnik.

Je pa problem to, kot že omenjeno. Trgovci prodajajo čunga lunga paradajz kot Lušta in tu se naredi razlika. Jagger je to počel, tudi Špar, za ta 2 sem siguren. Sem zadnjič govoril z znanko, ki je v Jaggerju zahtevala šefico in zagotavljla, da to ni lušt in nikoli ni bil. Naslednji dan ga ni bilo več.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
bolj je hecno da še ima te dni tako ceno kot da je zlat. Na sosednji polici, kjer je bio zelenjava pa ga dobiš za isto ceno drugega, bio.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Meni je od kupljenega paradižnika v marketih sigurno najbolj okusen Lušt.
Kupujem ga izključno v eni trgovini in je skozi enak... kot ste že ugotovili, edini od tako pridelanih paradižnikov, ki ima še nek okus.

Dam malo več, a vsaj ima nek okus to, kar pojem
wink-1.gif

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
bolj je hecno da še ima te dni tako ceno kot da je zlat. Na sosednji polici, kjer je bio zelenjava pa ga dobiš za isto ceno drugega, bio.
Kar pa nikakor ne pomeni, da je BIO (ali Lušt) paradižnik boljši od najcenejšega paradižnika na zalogi. Enako velja seveda tudi za ostalo zelenjavo in sadje. Vedno pa se najdejo ljudje, ki padajo na te marketinške natege.

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Kar pa nikakor ne pomeni, da je BIO (ali Lušt) paradižnik boljši od najcenejšega paradižnika na zalogi. Enako velja seveda tudi za ostalo zelenjavo in sadje.

V večini primerov le pomeni to.

Se najde kaka izjema ... ampak saj veš za pregovor: ena lastovka še ne prinese pomladi
cool-1.gif

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
NEvem kako je s cenami v trgovinah, direkt pri luštu pri rastlinjakih je 1. klas 1,50€.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Trgovina na vse artikle pribije maržo. Najcenejši paradižnik z maržo ponavadi stane toliko ali manj kot BIO/Lušt brez marže.