LUŠT

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Se strinjam z nekaterimi ki opisujete slabe delovne razmere v tem podjetju, o tem so se razpisali tudi lokalni časopisi in forumi so imeli kar nekaj tem o teh težavah, verjetno ni prijetno delati na tako veliki površinah rastlinjaka z malo delavci.
Dosti kaj o njihovi proizvodnji na kar se nanašajo tudi vaša vprašanja pa si preberite v tej povezavi.
http://www.lust.si/
V pomurju praktično ni služb in po stečaju Aha mure je stanje katastrofalno slabo in vsako delovno mesto je iskano tako si nekateri bolj vzdržljivi kruh služijo v tem podjetju.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Me prav zanima kje obirajo paradajz v klimatiziranih prostorih, to je pri vseh pridelovalcih enako.
Ljudje sami sebi lažejo, če si rečejo, da zaradi tega pa zdaj ne bodo kupovali ta paradajz, ampak en drug, kot da je kakšna razlika.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Razlika je v okusu, tale Luštov je res najboljši približek domačemu kar pa je odvisno tudi od sorte ki so trenutno prisotne na tržišču, sam sem ga nekajkrat kupil vendar se mi zdi cena res pretirano draga za kg.vendar je domače z vrta res domače in se tudi lušt lahko skrije kakor tudi vsi ostali kateri se prodajajo.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Cena je zdaj še visoka, ker ni sezona in doma še paradajza ni. Čez kak mesec bo cena čist normalna.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No ja, ne ravno pretiravat da je Lušt tako astronomsko drag da si ga ne bi mogli privoščit. Včeraj sem bil v šparu, nikakvi plastični Grapolo je bil 1,79/kg, Lušt pa je bil 2,79/kg. Kok pa požrete paradajza da vam je tako astronomsko drag? 6kg vsak dan? S tem da pri nakupu Grapola podpiramo Italjene, Špance, Holandce in ostale, pri nakupu Lušta pa podpiramo naša delovna mesta in našo ekonomijo, vsaj teoretično. A čiki pa niso predragi?
smile-1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
to je point vsega ...... Paradajz d.o.o dobi 0,79 €/kg, Mercator, Špar pa vzameta 2,00€/kg ..... hipotetično, ako si točno po centih razdelijo ne vem

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ja teden nazaj sem spet kupil Lušta, žal to ni več Lušt, kakršnega smo poznali lansko leto, skozi bolj je povsem brez okusa in skozi bolj podoben po okusu čateškemu, ki ima okus po umetnih gnojilih, žal sam sedaj iščem od starih branjevk natur, ker vse ostalo je revščina brez okusa, sem pripravljen več plačati za kvaliteto in okus, a Lušt to letos več ni , ŽAL
frown-1.gif

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Kako je s tem paradajzom, se splača dati toliko več za slovenski pridelek?
Ne. Splača se kupiti kar je pod 2 evra in izgleda sveže, pa naj bo to paradižnik iz Slovenije ali iz tujine. Na žalost je takšen primer malokrat iz Slovenije, še slabša in pogosto dražja pa je zelenjava iz Avstrije.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
jaz sem pa danes sezono domačih začel. Eno sorto mam tak sladko, da je prav preveč že
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
o čem pa?
prvi zreli so: amateur, tigerella, red robin, minibel in supersweet. Gardens delight bo pa najverjetneje v nedeljo že prvih par za pobrat.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Pustite vi kar Špar pri miru, Lidl ga ma za 1,99€ konstantno, pa še neke večje zahteve imajo baje pri obiranju.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Par dni nazaj kupil Lušta pri "najboljšem sosedu", ampak... to je letos kr nekaj. Praktično ni razlike napram "poceni" verzijam.
Prejšnja leta je bil res OK, letos pač ne. Cena je drugotnega pomena, ker toliko kot ga pojem, mi je praktično vseeno ali je 1€/kila ali pa 3€. Če je kvaliteta primerna.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ja teden nazaj sem spet kupil Lušta, žal to ni več Lušt, kakršnega smo poznali lansko leto, skozi bolj je povsem brez okusa in skozi bolj podoben po okusu čateškemu, ki ima okus po umetnih gnojilih, žal sam sedaj iščem od starih branjevk natur, ker vse ostalo je revščina brez okusa, sem pripravljen več plačati za kvaliteto in okus, a Lušt to letos več ni , ŽAL
frown-1.gif
Ker ni bil to LUŠT... Sem naletel pri Jagru, da je bil v kišti od LUŠT-a nek holandski paradajz, ki so ga prodajali kot Lušt-a po ceni od Lušta. Pa Špar bi naj imel tudi neke take finte... Ko pa naletim na pravi LUŠT, pa je še vedno to tak paradajz kot mora bit.

V trgovini se je treba z nosom prepričat, če gre za Lušt ali nateg od trgovcev.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Jaz sem ga lani poleti kupil pri tušu, pa je bil popolnoma brez okusa, je bil šparov pol cenejši in veliko boljši. OD takrat ga več nisem kupil, ampak, če ga tukaj tako hvalite, bo zgleda treba še enkrat sprobat, sem očitno dobil slabo robo.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
frown-1.gif
Ker ni bil to LUŠT... Sem naletel pri Jagru, da je bil v kišti od LUŠT-a nek holandski paradajz, ki so ga prodajali kot Lušt-a po ceni od Lušta. Pa Špar bi naj imel tudi neke take finte... Ko pa naletim na pravi LUŠT, pa je še vedno to tak paradajz kot mora bit.

V trgovini se je treba z nosom prepričat, če gre za Lušt ali nateg od trgovcev.

Žal, da bi bilo to res pa ni, Lušt je ratal žalost in brez vonja, in okusa...... Sedaj ko so osvojili trg in so že na policah, zgleda da mislijo, da sedaj ne rabijo več kvalitete ..... še zmeram je boljši od čateškega a ne veliko, oba sta pa zanič !

Če bo šlo tako naprej, bodo morali trgovci Luštovega dajati iz nnjihovih gajbic v bevtralne in skrivati oznake Lušt, da ga bo sploh še kdo kupil
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Ammm...pr obiranju...ko se ne caka oranznega...a ce 3rdece odtrgac...oranzen potem odmre?

Domace trgamo ko so zreli...ene prej ene kasneje...