Luknja

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
jezen.gif

Mejduš KPL. Pa je šla guma, in to an avtu s tire kitom, ki ob presekanem boku nič ne pomaga. Še dobro, da sem začutil, da popušča (sem bil že na AC).
Luknja je biula že od včeraj zjutraj (sem jo videl), danes pa pozabil nanjo in prezrl (napolnila se je z vodo, pa se je ni videlo). Sicer je orenk usekalo, ampak je zgledalo, da je vse OK, dokler nism pospešil na avtocestno hitrost. Potem sem imel čas ravno še nežno zmanjšat in zavit dol (na srečo sem popuščanje začutil tik pred izvozom), na izvozu je že tolklo ko zmešano, na srečo je bilo le še kakih 60 na uro noter ...
No ja, policaji so šli poslikat luknjo, v ponedlejek grem KO stisnit odgovorni osebi na KPL (sem že po telefonu to najavil), pa na servis urihtat, da poberejo avto&zamenjajo gumo ...
Se bodo naučili, da več kot 24 ur ne zaflikajo luknje več kot pol metra premera in vsaj 25 cm globine ... Še dobro, da je doma še en avto ind a je bil koelga blizu, da nas je zategnil domov ...
Mater, sem besen.
No ja, malo je odleglo že, ko sem policaju povedal za KO (nevestno delo), malo zdajle, ko sem se razpisal, malo bo pa v ponedljek, ko bom KO tudi dal na zapisnik + inšpekcijo obvestil ...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Sem že mislil, da je KO knock out in ne kazenska ovadba.
shocked-1.gif

Ja, dobre so te luknje, sploh ko se napolnijo z vodo in izgledajo kot navadna luža. O nečem podobnem je že Lost1 pisal pred kake pol leta.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Ah, pretepam se ne. Razmišljam pa, da bi stopil na KPL pa softija malo podkupil, da stopi z mano, če bodo kake nebuloze začeli prodajat, do oni niso nič krivi. Da še z njegove strani kak KO pade (un, ki ni ravno po zakunu)
wink-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Bi bilo dobro, da bi delil z nami lokacijo te luknje. V ponedeljek pa ne kaj preveč nežno (ampak še vedno prijazno) z KPL-jem.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Bi bilo dobro, da bi delil z nami lokacijo te luknje. V ponedeljek pa ne kaj preveč nežno (ampak še vedno prijazno) z KPL-jem.

Sem ravno hotel to napisati, ja. Pa še kakšno "prijazno" kolumno v Avtomagazinu jim lahko posvetiš.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zanimivo, striktno ravnanje po zakonih zagovarjaš samo takrat, ko tebi paše.

Ampak, če je bila 25 cm globoka luknja je moralo konkretno usekat in zase vem, da bi ustavil in šel pogledat...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Hehe, jest sem tudi razumel, da se greš Zavca špilat
grin1.gif

Se strinjam popolnoma, edino ovadba se mi zdi malo na trhlih nogah - razen če jim nisi javil ali če so kako drugače vedeli za luknjo in je bila po 24h situacija enaka, luknja nezaščitena / nesanirana. Verjetno imajo min predpisane obhode in so s tem kriti kar se tiče nevestnega dela. Če pa se vmes zgodi SJTV1, ga pač pokrije zavarovalnica.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Takšne luknje v zadnjem tednu ali dveh kar pridno rastejo (vreme), tako da je precej možnosti, da jo kje najdeš.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Luknja je bila (očitno so po interveniji policije zaleo hitro ukrepali) desno iz C. v Gorice na Tržaško, na sami Tržaški.
@patriot: ustavil v naslednjem rižišču, šel pogledat, nič našel. Zavil na AC in čez par km pri AC hitrostih jo je odprlo na boku. V par sekundah jo je razparalo (na koncu je bila luknja na boku enih 10 cm dolga) ...

A je ovadba utemeljena ali ne, se bo pa videlo, ko jo bodo priskovali. Meni se zdi utemeljena - če ne morejo 1x na dan tržaške pregledat, so po meojem mnenju nevestni. Še posebej, ker okoli ležijo raztolčene radkape, recimo ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če bi se vozil po jugu, deset let nazaj, bi obvladal losov test, križajevo sveto slalomiranje itd.

drgač pa poriočaj. jaz nisem uspel. je pa res, da sem bil takrat še pri mirnih.
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
"Smo delniška družba z dolgoletno tradicijo na področju letnega in zimskega vzdrževanja cest ter tudi vzdrževanja in urejanja zelenih površin. Naše ostale dejavnosti so še asfaltiranje cest, izvedba zunanjih ureditev, izvedba kanalizacij, proizvodnja kamnitih agregatov v kamnolomih, proizvodnja in prodaja litega asfalta, prodaja cvetlic Vrtnem centru."

roza.gif

vir: http://www.kpl.si/

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Luknja je biula že od včeraj zjutraj (sem jo videl), danes pa pozabil nanjo in prezrl (napolnila se je z vodo, pa se je ni videlo).
Si včeraj prijavil luknjo?
confused-1.gif

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
BTW: A si prepričan da boš na KPL sploh kaj dosegel? Kolikor vem je tisti ki bi moral za to poskrbeti na tržaški cesti sam DDC... Sicer ni neposredno povezano s tem: Spomnim se primera iz pred nekaj let ko je nekdo na AC povozil en kamen in sesul avto. Škodo je moral plačat sam saj DARS za to ni biol odgovoren ker je kamen pred tem padel z enega kamijona. Na AC dobiš od DARS-a odškodnino samo v primeru bližnjega srečanja z divjadjo...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Luknja je biula že od včeraj zjutraj (sem jo videl), danes pa pozabil nanjo in prezrl (napolnila se je z vodo, pa se je ni videlo).
Si včeraj prijavil luknjo?
confused-1.gif

Ne. Če odsštejem dejstvo, da sem jo videl iz avta, da nisem videl, kako globoka je in da nikjer nisem imel telefonske od njihove držurne službe, v bistvu ni razloga, da ne bi prijavil.

Mimogrede: tudi na spletu nimajo telefonske številke za prijabvljanje takih stvari. Očitno gre za (mislim na vodstvo ne na delavce) bando zabitih, nesposobnih, lenih bebcev. Še narisanih ovc jim ne bi dal za čuvat, kaj šele firmo vodit.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Iz lastnih izkušenj z DARSOM in Komunalnimi podjetji lahko samo napišem dolgi in zajebani boji ampak niti enega nisem izgubil. S komunalnim podjetjem sem zadevo rešil šele pri obisku pri direktorju prej pa 2 meseca dopisovanja na relaciji zavarovalniva-pravnik komunale in jaz, ko mi je dopizdilo sem se najavil z vso korenspondenco pri direktorju in mu povedal direkt da bom šel do konca in tu sva se potem dogovorila, da mi bodo krili škodo!
Z DARSOM pa samo
bonk.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
na DDC boš bolj malo dosegel, tvoj pravi naslov bo kvečjemu DRSC (Direkcija Republke Slovenije za Ceste)
grims-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Jaz sem ob različnih ovirah (bale sena) in predmetih (lesena paleta) na cesti poklical na 113, povedal lokacijo in so me prevezali naprej.