Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
vsi lovci, ki jih poznam so lovci zgolj zato, da se lahko izživljajo nad živalmi oz. da jih lahko ubijajo.
ok, glih izživljajo se ne, samo se jim vidi, kako si ego dvigujejo s tem...
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
vsi lovci, ki jih poznam so lovci zgolj zato, da se lahko izživljajo nad živalmi oz. da jih lahko ubijajo.
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Imajo...klateške pse + take ki jih lastniki nimajo na povodcu
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
heh... pol je tale očitno vedel, da mora iti 50m stran...
no ja... če je to neka stalnica, potem nimamo kej.
lahko samo upamo, da bo vedno v prvo zadel.
Lahko bi recimo vzel mobilnik, poklical policaje in rekel, da je nekdo streljal čisto blizu tebe in da naj te pridejo rešit. Bi hitro prileteli. Če bi to vsi počeli, bi te oborožene pijance hitro ukrotili.
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Imajo...klateške pse + take ki jih lastniki nimajo na povodcu
To imaš seveda prav.
@all
le kaj bi porekli če ne bi bilo lovcev in bi imeli vse pojedeno po vrtih(to že imamo pa smo v strnjenem naselju) poljih, goricah, hmelju....
potem so tu obvezne bolezni(naravna selekcija), ki bi se vsekakor na nek način nanašale tudi na človeka.
To pa da ga pijejo in streljajo pa ne odobrava nihče, tudi jaz ne.
Da pa se izživljajo pa je malo huda, se pa najdejo tudi taki primerki.
Pok,pok
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Jest bi lovce uporabil le še za saniranje raznih povoženih in res bolnih živali.
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
heh... pol je tale očitno vedel, da mora iti 50m stran...
no ja... če je to neka stalnica, potem nimamo kej.
lahko samo upamo, da bo vedno v prvo zadel.
Lahko bi recimo vzel mobilnik, poklical policaje in rekel, da je nekdo streljal čisto blizu tebe in da naj te pridejo rešit. Bi hitro prileteli. Če bi to vsi počeli, bi te oborožene pijance hitro ukrotili.
če verjameš al pa ne. sm jih poklical. pa kaj je bilo? čakal sem ene 20min, nato sem pa šel. Lovci so šli zihr kmalu za mano, policaji me pa kličejo nazaj čez 1 uro, kje sm, in kaj se dogaja!!! Ma, sm jim reku, čakal sem vas 20min, vmes so itak lovci šli, jest pa tud, ker bi me drugač komarji požrl... pa on neki, zakaj sem pol klical, pa to... no, pol smo se že mal bl na ostro pogovarjal, pa me je samo ironično vprašal, "ali še vedno želite podati ovadbo?", pa sm mu sam reku, proti komu?? jest ne vem, kdo so bili oni... Pa me še enkrat sam vpraša JA ali NE, sm reku, da ne, pa je reku sam uredu, pa prekinil. Mah... no, takle varstvo imamo!!
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
kje je to bilo? Dogodek mislim. Ker ne bos verjel - so tereni kjer patrulja potrebuje 1 uro iz enega konca pp na drugega. Ce je pa ze prej na kakem dogodku potem pa racunaj se cas obravnave tistega. Saj pravim, ne vem kje je bilo - zato sprasujem
Govoriti o naravni selekciji potem ko so že naši predniki iztrebili velike plenilce je brezveze. Če bi pa pri nas bili volkovi, pa se ti mogoče niti 5 minut iz centra Vrhnike ne bi sprehajal ob mraku. Ampak naravna selekcija pa bi imela možnosti za funkcioniranje. Domači psi po večini nimajo prav nobene možnosti, da zdravo srno ulovijo. Sem videl več takih situacij in nikoli ni pes imel niti minimalnih možnosti, da mu uspe.Citat:
Uporabnik msenjur pravi:jest ne vem, kaj ljudje pričakujejo, če živijo na obrobjih gozdov. da so sami? Pa kaj me briga, če mi vse na vrtu požrejo. Zarad mene, če se vpričo mene tam pase. men bo še bolj všeč, ker bom blizu z naravo. Bolezni - ja tud pri ljudeh mora biti naravna selekcija, a ne? ne moremo vsi živet do 80 let in umreti naravne smrti.
Kmetje nej pa ogradijo njive, pa ne bojo nič pozrli. pač nej investirajo nekaj €, pa bo mir. sam pomoje je lažje streljat...
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
zakaj jih pozimi futrajo? zato, da lahko kej streljajo poleti...