Spoštovani g. oriolus
Seveda je bumping znan način odpiranja ključavnic tudi pri nas, vendar vem iz pogovorov s strokovnjaki, ki se ukvarjajo s preiskavami vlomov (policisti - kriminalisti) da ni toliko uporabljen s strani vlomilcev. Če pa ste že pred leti sami lomili vložek, potem pa iz lastnih izkušenj veste, kako lahko je to narediti
Jaz ne govorim o popolni zaščiti, ker kot ste sami že povedali popolne zaščite oz. 100% varnosti ni, vedno se najde nekdo ki premaga varovalni sistem to je bilo in vedno bo tako. Vendar pri tem bi lahko govorili res o "profesionalcih", ki pa se ne bodo lotili npr. stanovanja v nekem bloku, kjer živim jaz, vi, ali oz. "povprečen" Slovenec. Ob tem ko sem zapisal tukaj nekaj besed sem želel opozoriti tukaj prisotne, da obstaja nek izdelek to je ABS cilindrični vložek, ki je po zagotavljanju varnosti bolj varen, kot npr. navadni evro cilindrični vložek, ki je nameščen v večini vrat v Sloveniji. Vsak zase oceni, če bi mu takšen vložek prišel doma prav, sem pa prepričan, da nekdo ki je doživel vlom v stanovanje na način da so mu zlomili cilindrični vložek in mu nato iz stanovanja ukradli njegovo lastnino razmišlja drugače oz. je začel razmišljati drugače po tem ko se je vlom zgodil.
Preventiva je zelo pomembna tudi ko se gre za takšno področje kot so vlomi v stanovanje, hiše itd. Časi so takšni in tudi v prihodnje ne kaže najbolje, da bo potrebno za varnost lastnega doma bolje poskrbeti, saj kriminal narašča ne samo v Sloveniji ampak tudi drugje v svetu.
Težko je ljudi prepričati z besedami jaz to razumem, tudi sam sem bil skeptičen do trenutka dokler nisem sam testiral ABS cilindričnega vložka. Seveda boste rekli da vsakdo hvali svoje, tudi to je res vendar kljub temu. Ta ABS cilindrični vložek kot še mnogo drugih varnostnih izdelkov je državljanom v Veliki Britaniji priporočano s strani policije in ima oznako Secure by Design. Tukaj si lahko preberete več o tem kaj to pomeni
Testi ABS cilindrični vložek različna testiranje oz. primerjave med cilindričnimi vložki in sami ocenite.
Lep pozdrav