ločitev ter dodelitev otroka

matejkr111

Zelenc'
20. feb 2012
8
0
1
Pozdravljeni

Imam kar velike probleme z mojo slabšo polovico, kjer so se stvari zelo ohladile v zadnjem času in sam niti ne vem zakaj. Vem pa da že nekaj časa hodi na "rekreacijo", ampak sem izvedel kakšna rekreacija je to. Že nekaj časa so problemi, sedaj pa se samo še stopnjuje. In je konec zelo blizu...
Z njo je zelo težko komunicirat, pogovorit ali karkoli. Problem je pa da imava par let starega otroka in to me najbolj skrbi. Rad bi dobil polno skrbništvo, ampak ker so na socialni - socialne delavke, se bojim da imajo zmeraj prednost matere, očetje pa so zapostavljeni. Jaz pa bi rad imel otroka zase.
Zanima me kakšne so možnosti, kako naj to zrihtam, nočem se preveč skregat, ker potem bo še slabše in zna zelo zaostrit zadeve.
Po sodiščih pa tega nebi rad vlačil, nimam niti volje, denarja niti želje, ker otrok potem najbolj nastrada.
Ker tudi ne vem kako bo glede deljenega varstva, koliko se bom sploh lahko vključil v življenje otroka... prosim za vaša mnenja, nasvete. Hvala

Aja pa nisva poročena...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
ad1)
otroka ne moreš imeti zase, saj ni lastnina. lahko se boriš za skrbništvo, vendar ni baš veliko šans.
ad2) načeloma o skrbništvu itd odloča sodišče, ne sociala. tam boš tudi se dogovoril glede preživnine... najbolje je če se uspeš s tvojo partnerico pogovorit, to je najboljša varianta. opcije stikov itd so različne, od vikend variant do tega da par dni živi pri tebi par pri partnerici... vendar je to bolj slabo za otroka če živi na dveh koncih...

vsekakor najboljša varianta da se poizkusis dogovoriti sam.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:ad1)
otroka ne moreš imeti zase, saj ni lastnina.
467716-post_slo.gif

Nimam izkušenj, ampak gotovo je tu tako kot pri vsaki drugi stvari. Če se znajo odrasli ljudje zmeniti in narediti nek kompromis, potem bo za otroka relativno v redu. Ko govorita o otroku, partnerja ne bi smela sama biti zamerljiva otroka. Teoretično... V praksi pa je seveda veliko vprašanje, kako takrat posameznik reagira.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
si že ču kdaj za bitja imenovana ženske? in kake znajo postat iz maščevalnosti
confused-1.gif

matejkr111

Zelenc'
20. feb 2012
8
0
1
Saj to mene najbolj skrbi... že v vsakdanjih situacijah reagira na vsako malenkost zelo na ostro, nič ji ne paše in vse more bit po njeno... kaj se bo zgodilio po tem pa bog ve. Zato bi rad to čim bolj na izi opravil, da mi ne bo kakšnega sranja naredila. Ker je zmožna marsičesa. Njena kolegica pa jo pri tem še podpira. In celo pri njeni "rekreaciji"... in nasplošno zna bit kar maščevalna.

Po eni strani pa imam na moji strani celo taščo pa tasta, tako da morda bo kaj podpore z njihove strani da se stvari lepo rešijo...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
pepe, s kurvo se ne da nič zmenit. če je pa normalna se da pa vse dogovorit, tudi o stikih preživninah itd... pač tak je ta življenje...
je pa tako da večina kurv se potem maščuje preko otroka ko izgubijo vir financiranja...

jebat ga

kurva ostane kurva

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.653
1.155
113
Titograd
Zadeva je v praksi takšna, da je lahko foter poosebljeni jezus z hišo in paletami denarja, mati pa socialni problem, pa bo otrok dodeljen materi. Preostane ti kvečjemu dogovor o tem kako bo izplačevana preživnina (v "surovinah", denarju ali kombinirano) in kako boš otroka videval.

Da se boš pa na izi zmenil z žensko, ki te komandira, potem pa se ti še zgoni, pa pozabi..... sicer pravim da ima zgodba vedno dve plati medalje. ampak če upoštevamo to, sta idealen eksplozivni koktejl....

Nekaj obiskom CSD se ne boš mogel izogniti, če se malo zakomplicira pa tudi sodišču ne.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.432
2.784
113
Ce se bos spustil v kregarijo in posledicno mascevanje bivse drage, bos najebal. Razidita se, poskusajta ohranit cim bolj cloveski odnos, ne se borit na plecih otroka. Tvoj odnos z otrokom bo zal okrnjen, ker mu ne bos blizu, ocitno tudi ne po svoji krivdi. Vendar ljubezen, blizino, toplino, vzgojo, vse kar bo otrok prejemal od tebe mu bos ravno tako lahko dajal. Zal le ob skupnih trenutkih. Vendar, zavedaj se, da bos odnos z otrokom, gradil, nadgrajeval z njegovim odrascanjam. Ko bo vecji, si bo tudi on zelel kaj vec biti pri tebi ali pa ne... Tako da, zelim ti sreco pri urejanju odnosov, poskusita se cim bolj zrelo dogovoriti, pogovoriti, za dobro otroka. In upam da ima tvoja bodoca ima vsaj kaksen kanec soli v glavi.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Če je ločitev neizogibna, naj ti povem, da je sodelavko prišlo cca 800 evričev. Pa sta šla po mirni poti. Kar se tiče otroka, pa ne vem. A boš lahko dokazal, da si boljši starš?

matejkr111

Zelenc'
20. feb 2012
8
0
1
Zakaj je prišlo 800€ ? Misliš sodišče?

V začetku bom tako ali tako šel na deljeno skrbništvo oz koliko se bo dalo zmenit... potem pa bomo videli naprej.
Imam redno službo, dodaten zaslužek, avto, plačujem vse stroške kar jih imamo... ona pa nič! Ker že par let neki paca faks, nima šihta... v glavnem ni nič iz nje.
Za otroka pa tudi skrbim brez problema, vse porihtam, sva dostkrat sama, tko da bi lahko tudi sam skrbel za njega...

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Če je mali otrok, pa partnerka ni neka brezvestna ženska, se sodišče praviloma odloči za mamico, ker jo otrok še "potrebuje".

Citat:

105. člen

(1) Če starša ne živita ali ne bosta več živela skupaj, se morata sporazumeti o varstvu in vzgoji skupnih otrok v skladu z njihovimi koristmi. Sporazumeta se lahko, da imata oziroma obdržita oba varstvo in vzgojo otrok ali da so vsi otroci v varstvu in vzgoji pri enem od njiju ali da so eni otroci pri enem, drugi pri drugem od njiju. Če se sama o tem ne sporazumeta, jima pri sklenitvi sporazuma pomaga center za socialno delo.

Morebiti je bolj smiselno vztrajati pri tem, da oba obdržita varstvo in vzgojo otroka, je pa vprašanje kako bi mu to koristilo, če je par dni pri enem, par dni pa pri drugem.

Skratka če je mamica sicer ok, razen da se rada rekreira, bo otroka težko "vzeti". Bo potreben le bolj utemeljen razlog.

Na sodišče pa bo treba kot so že drugi povedali.

Bojim se pa, da gre spet za primer, ko "zakonci" med sabo obračunavajo na račun otroka.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik matejkr111 pravi:
Zakaj je prišlo 800€ ? Misliš sodišče?

V začetku bom tako ali tako šel na deljeno skrbništvo oz koliko se bo dalo zmenit... potem pa bomo videli naprej.
Imam redno službo, dodaten zaslužek, avto, plačujem vse stroške kar jih imamo... ona pa nič! Ker že par let neki paca faks, nima šihta... v glavnem ni nič iz nje.

Je morebiti šefica v gospodinjstvu in pri otroku? Takšen "vložek" je povsem primerljiv s povprečno plačo.

Če ne verjameš, najemi žensko za vsa ta opravila...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
No, sodelavc se je tudi ločil od večne študentke in ja, on jo je še najdu na drugem. Odvetnik čeferinska hiša. Resultat, otroci njemu, bajta tudi, le da ji je izplačal neki jurjev, plus preživnino more dobivat. Sam že ve, da ne bo nič ker ne dela.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
če mora preživnono dobivat jo bo dobival. drugače bo preživninski skalad njemu izplačeval potem pa iztožil od gospe...

neplačevanje preživnine je kaznivo dejanje. in lahko pride na dob se mal usest:)

drugače pa kurve itak razložijo da doma skrbijo za dom in družino pa se jim šteje vsaj minimalna plača kot vložek.

sam ne se kregat, v dobro otroka popusti itd...

kurva je kurva...

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
A živita že dlje v skupnem gospodinjstvu in ali je finančno odvisna od tebe? Če je ženska brez dohodkov, lahko potem pri ločitvi zahteva še preživnino zase, tako da boš še njo plačeval
bonk.gif
Ampak nisem povsem prepričana, tako da se še to pozanimaj.
Ne vem, če se ti potem sploh "splača" ločit, lahko jo drugače postaviš na realna tla. Za začetek ji nehaj plačevat rekracijo....
wink-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.653
1.155
113
Titograd
Enkrat bo že prišla do službe, bo pa takrat vračala, obstaja nek sklad za izplačevanje takim otrokom katerih starš ne plačuje..... razen če bo naredila tako, kot jih baje niti ne naredi tako malo, raje so celo življenje na socialki pa morda kaj pofušajo.....

matejkr111

Zelenc'
20. feb 2012
8
0
1
V skupnem gospodinjstvu smo leto in pol. Sej mi je že enkrat rekla da lahko kr grem, sam cucka naj s sabo vzamem. Avto pa pustim... še dobr da ne more plačvat kaska...

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Nehaj se jo bati. Presneta smrkla, v takih primerih sem pa čisto za "par vzgojnih".
uf-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.194
1.983
113
Emona / Carnium
Znanka je precej odgovorov in pojasnil dobila pri Muncu oz. njegovi ženi. Munc se ukvarja z bolj resnimi primeri, kjer so resno kratene pravice otrok.
Mislim pa, da ne potrebuješ nekakšne nadstandardne svetovalne storitve. V grobem se dogovorita. Če gre za šoloobveznega otroka, obišči(ta) socialno delavko, kjer vam bodo precej pomagali in potem gredo zadeve po znani poti z bolj ali manj znanim tempom.

EDIT: Mogoče sem se zgoraj nekoliko nerodno izrazil. Vsi primeri so resni. Hotel sem napisati, da se ukvarja z dosti bolj tragičnimi zadevami. Nekateri primeri so preprosto neverjetni.

Nazadnje urejeno: