Ločeno zbiranje odpadkov..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Verjetno ste slišali o kazni 417 EUR, če inšpektor v vašem kontejnerju najde zmešane odpadke.
Zanima me, če kdo ve - ali je potrebno ločevati vse (papir, steklo,..) ali samo biološke (rjavi kontejner) in navadne.

V našem naselju namreč pride smeti pobrat samo en avto, torej tudi če bi imeli več kontejnerjev bi vse zmešal skupaj. Kje je potem fora ločenega zbiranja???

Potem pa je tu še dokazovanje - če ti je npr. nekdo pred blokom vrgel plastenko v kontejner s papirjem, kazen pa plača lastnik kontejnerja. Kdo bo moral sedaj dokazati krivdo - inšpektor ali lastnik?

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
kazen gre upravniku stavbe,le če te inšpektor zaloti pri dejanju samem plačaš ti
če še nimate kontejnerjev za ločeno zbiranje kontaktiraj komunalo,da jih pripeljejo

jaz osebno podpiram kaznovanje posameznikov
aplauz.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
sam to ne štekam-kaj pa recimo pri blokih, kjer ni nujno, da je v napačne smeti vrgel nekdo iz bajte, ampak je lahko tudi naključni mimoidoči? pol nekak ne morejo kar bajti napisat kazen...ta kazen je dobra samo zato, da se bo folk mogoče malce spametoval (zaradi bojazni pred kaznijo) in pravilno ločeval odpadke...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
ja če mimoidoči vrže papir od sendviča v narobn kontejner, pomoje nebo panike. ko pa so v kontejnerju za papir posrane plenice not, pa bi jim jaz 3000k€ kazni nabil svinjam
jezen.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaj pa tistim, ki mecejo cike skozi stransko okno avtomobila... in cigumije

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Takole gre odgovor s Snage:
- ločevati je potrebno vse
- vsaka hiša naj bi imela v okolici 2 km ekološki otok, kamor neseš odpadke
- v primeru hiše bo kaznovan lastnik hiše, v primeru bloka upravnik, ki pa bo to seveda zaračunal stanovalcem naprej
- če ti kdo drug vrže smeti v tvoj kontejner je to tvoj problem, pa ga zakleni

No, to je to, zgleda da bo treba sedaj še pri smeteh full paziti
frown-1.gif

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Upam, da bo kaj kmal več dobro urejenih odlagališč za vse te, z naše strani tako dobro presejane odpadke ! Kot je denimo predelava in sortirnica na Vrhniki. Pri nas v Kranju bioloških sploh še ne ločujemo, v vaseh pa še otokov nimajo , kolikor sem slišala... Ali pa so tako daleč nekje, da jih ljudje ne "šmirglajo". Iz zanesljivih virov...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Pri starših in njihovih sosedih (živijo na vasi,kmetija...)v okolici domžal so v preteklem tednu dobili kontejnerje za biološke odpadke.
Absurd je v tem da smo dobili kontejnerje za bio odpadke s črtno kodo na dvorišče (kot bi kmetje in vrtičkarji ne imeli primernih mest za odlaganje bio odpadkov-gnojišče, kompostnik...), medtem ko navadne odpadke nosijo 500m daleč v skupne vaške kontejnerje. Še večji absurd pa je jim ne morejo naredit 200 metorv asfalta, napeljati vodovoda, interneta...za kar prosijo že nekaj (deset)let in se mi zdi bolj potrebno kot pa kontejner za bio odpadke.

Sicer pa predlagam da se vsaj po periferiji kjer so individualni smetnjaki uvedejo ključavnice, ker sicer bo...

Sam živim v bloku in mečemo smeti v skupne smetnjake ob katerih imamo tudi eko otok.
Zanima me kako bodo v nadzirali odpaadke v blokih kjer imajo jaške za odlaganje smeti (stanovalci iz 10 nadtropij smeti mečejov jašek na hodniku pod njim je pa kontejner...)

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
@hanzi,prav tako kot v ostalih blokih,se bo pač treba malo potruditi in odpadke za reciklažo posebej nositi dol,v tem jaz ne vidim nobenega problema..zjutraj ko greš na šiht,se mimogrede ustaviš v tistem ''pajzlu'' in vržeš v bio-kontejner,ne vzame več kot minuto časa
wink-1.gif

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
in kako te lahko dobijo?

ce te ustavi predn vrzes, nemore rect da si nameraval vrzt v kos. ce si ze 1x vrgel, kako ve kera vrecka je tvoja?

ne locujem in tut nemislm. lahko me grajate ja..

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
za smeti ne vem kakšne so kazni..120 evrov je če vržeš čik ali kaj drugega skozi šipo od avta (s tem nekak oviraš promet)..kaznuje te pa policaj..

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Lepo so nam naštimali kontejnerje in naj zbiramo...ustrezne kante za stanovanje naj si pa sami zrihtamo...
bonk.gif

...sicer pa tut mene zanima v čem je fora, če smetarji vse v en kamion nametavajo?
17758-icon_confused.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Antonioo pravi:
in kako te lahko dobijo?

ce te ustavi predn vrzes, nemore rect da si nameraval vrzt v kos. ce si ze 1x vrgel, kako ve kera vrecka je tvoja?

ne locujem in tut nemislm. lahko me grajate ja..

zanč sm poslušu eno na radiu, baje te tko dobijo če najdejo kje napisan tvoj naslov in ime
bonk.gif

tko pol lohk vzameš eno revijo od sosede k je naročena na njo, vržeš v navadno kanto in dobi kazen
hysterical-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:...sicer pa tut mene zanima v čem je fora, če smetarji vse v en kamion nametavajo?
17758-icon_confused.gif
Po moje je treba tole na občino prijavit malce.

Sicer pa: meni se zdi, da bi morali vsi v trenutnem času nekako to podzavestno delati, ne pa biti prasci in da se nam hebe za druge.

Za doma pa ne rabiš ravno otoka.
Mi imamo le en koš za smeti, pa ni blema. Časopise itak staviš drugam (lahko daš v gajbico v eni od omar), plastično embalažo, steklenice in pločevinke isto (seveda ni dobro, če so vse usrane) in potem pač neseš na otok. Mene edino hebe, ker imam sedaj še enkrat dlje do otoka, ampak ok. Nije baš nešto, pa se še vsaj malce sprehodiš. Tako da, jaz to delam že od kar vem zase, za tiste prašiče (lene, itak stresajo v isti tovornjak (btw. nekateri ti tovornjaki imajo LOČENE prostore za smeti), in še ostale podobne izgovore) je pa dobro, da so kazni uvedli
evil.gif
.
Kakšno stanje zavesti je v povprečnem Slovencu pa jasno pokaže kolesarski izlet, kjer vidiš ob cesti vse živo zmetano. Sram vas/jih je lahko. Jaz bi kazni še dvignil.

Kar je pa še najbolj žalostno: ko imajo otroci iz vrtca ali prvih razredov osnovne šole več te ekološke žilice v sebi kot pa starši
stupid-1.gif
.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Pri nas doma je isto.
Vse stvari pač dajemo v eno vrečo in vsake dva dni nekdo od nas nese v reciklazo in tam razporedi...Ne kompliciramo z ločenimi koši....

Enkrat se moram spravit in naredit kompostnik, da bomo še organske odpadke recikliral.

Tistega, ki pa se mu ne da reciklirat, bi pa enkrat okol ušes. Že tako se povsod svinja z raznimi smetmi in obremenjuje okolje, tako da lahko z malo truda rešimo kakšno drevo...

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
@foreignbreed, 5 zvezdic
aplauz.gif

no jaz imam na balkonu 2 majhni plastični gabici,v eno gre star papir v drugo plastenke,piksne itd.,bio odpadke pa itak vsak dan sproti odnesem v kako papirnato vrečko zapakirane

off topic:kje so fotke malavijcev
jezen.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
take svinje ki ne reciklirajo, s tem povedo marsikaj o sebi. Besede niso potrebne. Nevem če je res tak težko imet 2-3 koše? Jaz imam enega za ostale odpadke, eno gajbo za papir, plastenke in ostalo plastiko zraven koša, biološki pa se zmeljejo v odtoku in odtečejo z vodo. Nič me ne boli, se ne pretegnem. In tako gre pri nas že več kot 10 let

Še en izgovor sem opazil tukaj gori: kanta je oddaljena 500m uuuueeeeeeeee
bonk.gif
ja Presneto svoje lene riti lahko prevažate z avtom tudi na 100m do prve gostilne, smeti pa je težko zapeljat do kesona, ko se gre kam??
Ko sem drugje živel sem jih zjutraj mimogrede zapeljal do 300m oddaljenega kesona. Nisem se ranil, tudi rame si nisem izpahnil, pa tudi avto mi ni zgnil, pa utrudil se tudi nisem
stupid-1.gif