ločeno odpiranje prtljažnika/steklo

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
nekaj me zanima, tisti ki imate takšen avtomobil...

a je to sploh uporabno? nekako se mi zdi da je samo tržna muha, o uporabnosti pa bolj malo veze...
primer: berlingo, ima zaddevo tako visoko, da ne vem kako se lahko uporanbik preko steguje in zapira ter odpira rolo
primer 2: novi superb...hm, bedarija na kvadarat, samo odziranje prtljaznega prostora...mar bi se vse lepo odpiralo skupaj dai maš 5 vrata , stroške mehjanizmna locenega odpiranja pa za kaj drugega uporabit..
primer 3: terenci..hm, ne vem kako lahko kaksna sibkejsa zenska z velikim terencem /(to jih baje rajca in so kr mokre), dvigne tezko vrecko s tamponi in ostalim... preko roba skozi "steklo" v prtlajznik..

no pac zanima me, v praksi, a to sploh kdo uporablja...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
3: terenci..hm, ne vem kako lahko kaksna sibkejsa zenska z velikim terencem /(to jih baje rajca in so kr mokre), dvigne tezko vrecko s tamponi in ostalim... preko roba skozi "steklo" v prtlajznik..
Pathfinder ima to, ima pa tudi relativno težka vrata... in če rabiš kakšno malenkost vreči v prtljažnik, pač odpreš samo ''steklo''. Pravijo pa tudi, da od viška ne boli glava...
cool-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Jaz to na svojem avtu pogrešam... predvsem zaradi psa in zračenja avta, ko je notri.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Sem mel na BMW 3 Touring, super zadeva
zmaga.gif
samo steklo lahko odpreš tudi na daljinca, kar je še bolj super...prihajaš k avtu, odkleneš na daljinca in nato še odpreš šipo na daljinca (no dvignit jo je treba pa ročno) in daš v prtljažnik kar pač imaš v rokah, če ni kaj večjega.

Ko se navadiš pol kar malo pogrešaš...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
pri karavanih je super, ker ne rabiš celih ogromnih vrat odpirat, ampak samo šipo za manjše stvari. Če je kaj bolj težkega, pa je sigurno boljše da cela vrata odpreš.

Sokol92

Pripravnik
3. sep 2007
46
0
6
Men zlo prov pride to zaradi psa, da pride mal do zraka. Zelo prav pride, ko se odpravljamo na morje, nabiješ tapru z odprtim prtlažnikom, pol stvar zapreš in odpreš steklo in nabiješ do fula, tko da je ta stvar res ql. Prov pa pride tud, če maš kaj zapripeljat, dalše letve - odpreš okno in ti malo ven štrli.
Skratka men je to zelo dobrodošla in dokaj pomembna dodatna oprema.

Lp!

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Kaj pa rolo ,ki je pri večini teh avtomobilov ali se tudi avtomatsko odpre ali moraš imeti odprtega???

Sokol92

Pripravnik
3. sep 2007
46
0
6
Rolo je kot nov, doma v garaži, ker sem ga takoj snel iz avta zaradi kuža. Drgač pa ja, ga je potrebno ročno odpret, saj pri mojih dveh avtih.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
za karavane kul, za enoprostorce in terence brezveze. rad bi videl kako daš zadevo skoz to na tla v prtljažnik, ne da spoliraš zadnja vrata. metanje not pa seveda gre.

Sokol92

Pripravnik
3. sep 2007
46
0
6
Jaz mam terenca pa je čist normaln, res pa je da sem malo večji. Bom pa pozoren koliko spoliram avto ob stegovanju v prlažnik. Sigurno se pa ne stegnem čisto do zadnjih sedežev, niti do polovice ne.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a lahko čez steklo daš vrečo s kozarcem ajvarja na tla ob zadnjih vratih.
in da se ob tem ne userješ?

če to gre, pol super.

mam občutek, da pri svojih 195 tega ne morem narest v espacu. z vrečo že mogoče, ker ma ročaje, dvomim pa, da se dotaknem dna z roko. probal nisem.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.495
10.729
113
za karavane tudi jaz mislim da še pogojno gre če ne uporabljaš roloja ...drugače pa BV..

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Tudi pri enoprostorcih je to super zadeva. V poštev pride predvsem ko imaš prtljažnik že zabasan in hočeš še kaj manjšega dodati. Če odpreš cela vrata ti letijo zadeve ven, če pa odpreš samo steklo lahko tik za vrata prtljažnika še kaj vtakneš. Jaz sem to imel in sedaj ko nimam to pogrešam.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Jaz imam tudi to na karavanu in je prov fajn zadeva, kot so že pred menoj napisali, najprej nafilaš z odprtimi vrati potem odpreš okno in napolniš robo še po vogalih čisto do višine roloja, potem zapreš rolo in greš na morje. Prtljažnik ima kar naenkrat nove dimenzije. Nikoli ne moreš tako dobro izkoristiti prtljlažnika kot ga lahko če nalagaš čez šipo. Pri terenci ne vem kako je ampak verjamem, da jaz ne bi imel težav sem kar velik.
Sicer pa tista primerjava z kozarcem ajvarja ni ravno taprava, oziroma test ampak ja, pri mojem karavanu to ni problem, tudi ženi ni problem pa je bolj majhna.
Skratka to večkrat uporabljamo in bomo pri naslednjem avtu verjetno pogrešali če tega ne bo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.495
10.729
113
a za take izredne dogodke pa ne mors iz notranje strani nabasat, če že???????? :D

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
za izredne dogodke lahko fukneš tudi kufer na streho, pa tašči spredaj v naročje, pa prikolico nabaviš ...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Moram reč, da je ta zadeva res praktična, če voziš psa, da lahko ta pes skoz šipo ven jezik kaže al pa z repom maha. Če ga ma seveda.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Z ločenim odpiranjem zadnje šiepe je tako kot z vso dodatno opremo. Dokler nimaš, ne veš kako je. Včasih, ko ni bilo klime, so vsi govorili, da je ne potrebujejo. Ker je nisop imeli. Danes si pa ne znajo več predstavljati avta brez klime. Potem recimo tempomat. Noben ga ne rabi, a ko ga enkrat ima, noče več avta brez njega. Uporaben na avtocesti in v naselju. Pač pikneš tistih 50km/h pa je mir.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Recimo el. ogledala so zame čisto nekoristna. Nastaviš, ko kupiš avto in konec. Ni mi pa jasno kako ženi, ki je 30cm manjša od mene odgovarja enaka nastavitev
confused-1.gif
.
Odpiranje zadnjega stekla bi pa imel. Ko gremo na dopust bi lažje tiste babje cote "zaštamfal" v prtljažnik.
smile-1.gif