Ljubljanski redarji v zaostanku :-)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Jah ne vem, jaz jih ne maram... Sem bil večkrat kaznovan pa krivim njih namesto sebe
wink-1.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Kr zapor ja....
hysterical-1.gif
Nevarni so nesposobni vozniki in sanjaci.

Upam, da ne boš kdaj res ugotovil, da je pa lahko kdaj tudi hitrost problem. Če se bo to zgodilo, upam, da ne boš nekoga nedolžnega poškodoval. Če boš pa samo sebe, pa ni problema. Včasih je kaka šola zelo draga.

Siser pa dokaži, da prevelika hitrost ni nevarna.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Siser pa dokaži, da prevelika hitrost ni nevarna.
https://www.youtube.com/watch?v=Dnf6ib823vM

In še to, kaznovanje ljudi za prekršek, ki so ga storili 8 mesecev nazaj - ne rečem če bi jih v 7 dneh opozorili in šele po 8 mescih colali ampak da po 8 mesecih zveš da si nekaj naredu narobe se mi res ne zdi prav. Sigurno bo primer ko se je nekdo dnevno 8 kmh prehitro vozu po neki relaciji in bo nabral še pa še kazni.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ampak taktika je pa dobra. Nekdo, ki se vsak dan pelje od 1 do 10km/h prehitro, bo po več kot pol leta prejel ene 200 kazni. po 80 eur = 16000 eur .Le zakaj bi mu poslali kazen takoj naslednji dan, da bi potem vozil bolj pazljivo ter par km/h manj, Saj se ne gre za varnost ali pač?
Koliko let že imajo zakonski rok, da pošljejo kazen?
Se popolnoma strinjam. Po moje majo ene 2-3 leta časa, kar je seveda skregano z vsako logiko (v zvezi s povečevanjem varnosti v prometu), razen to da hočjo denar pokasirat.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Fak, jaz sem na tele avto-radarje čist pozabil. Saj ne da divjam, ampak 60 je pa takoj. Hum. Bi znalo usekati po volitvah?
smile-1.gif

LP,
PIC

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
bo pestro... upam, da dobim čim manj fotografij, ker sem šel kar nekajkrat mimo njih in sem jih opazil....
kolikorat pa sem šel pa jih nisem opazil?!
Bo treba prešaltat na LPP pa bicikel....celo taxi zna biti cenejši kot pa lasten avto....

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Skratka vzrokov da sem lahko ponosen na to domovino je iz dneva v dan vec....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kazni policije gredo drzavi, redarjev pa obcini. Tako da jih ni za mesat
Saj res, a je možno, da ti na napačno parkiran avto en listek da policaj in še enega redar, pa moraš plačat 2x. ??? V Ljubljani celo po različnih cenah?
Sploh če spomnim na dejstvo, da obvestila o prekršku niso dolžni dat za brisalce, in jih pogosto tudi ne dajo.

Ne, ce bi se to zgodilo, bi uspel z ugovorom oz. Zahtevo za sodno varstvo (ce bi bil prekrskovni organ tako zelo kratkoviden). Sklicevati bi se moral na nacelo "Ne bis in idem" oz. Ne dvakrat o isti stvari. Ne mores bit dvakrat kaznovan za en prekrsek.

Pravzaprav na katero kazen bi se pritožil, na policajevo ali redarjevo, in kaj če bi se na obe? Pritožbi bi obravnavali različni ljudje.
In katera kazen bi potem obveljala? policajeva ali redarjeva? Pa še višina kazni je različna?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Na tisto, ki bi jo izdali drugo (kasneje), ker takrat bi sele krsili nacelo "ne dvakrat o isti stvari"