Linux in poganjanje Windows aplikacij

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Klik

What plugin formats can I use with Ardour?

On Linux, as of version 2.5, you can use LADSPA and LV2 plugins. If you build Ardour yourself, it is also possible to use Windows VST plugins, though not all will function correctly (you would be using software for a different operating system - it cannot be expected to be perfectly reliable).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''If you build Ardour yourself''

Iz česa? Legokock?
grin1.gif
Zgleda bodo ostali Winsi - vsaj na glavnem produkcijskem kompu.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Iz source kode kajpak
grin1.gif

Moje mnenje je, da je linux za takšne reči še vedno bolje pustiti pri miru. Za srfanje, gledanje filmov in takšne neumnosti mi zadostuje, ko pa hočem obdelat fotografije v raw formatu... pa raje ne, čeprav se vse nekako da.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Se je morda že kdo igral z VirtualBoxom?
Vse zgleda super samo kako USB ključek zalaufat?

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
vm ware pa lahko ženeš winse znotraj linuksa
Pa še en je samo se ne spomnim ti pa povem jutri.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Sem se še malo velik poigral z Virtualboxom in sem tudi usposobil usb. Pač v linuxu moraš velik helpe in forume brat.
No je pa super zdej lahko tudi doma laufam službene windows programe in windowsi so že letel dol iz diska.

Meni osebno je linux čist zadosti. Ne urejam nekih slik (no mal v picasi za hobi), špilov nimam časa igrat (čeprav moram probat če laufajo v Virtualboxu, ker se hvaijo nekaj o 3D grafiki), za ostalo je pa zadeva dosti hitrejša, se ne paca in predvsem je free in legalna.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Kar se tiče Winsov v VB za njih vseeno rabiš licenco (in za vse programe, ki jih poganjaš v njih), tu se zadeva glede legalnosti nič ne spremeni.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Imaš prav.
Winse imam legalne, pa tudi ta službeni program je legalen tako, da ni panike.
Govoril sem bolj o raznih Offisih in podobnih zadevah.