LG E960 Nexus

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
svež in prazn nexus vs ?

S3 z stock romom in Facebook aplikacijo. Če pa ta tako upočasni sistem potem pa nevem.
smile-1.gif
Pri S3 lahko nastavljaš hitrost animacij, če jih daš na 0, tudi precej hitreje vse skupaj deluje... samo malokdo to uporablja...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Odlocno napisano in ded je trofil v nulo. To bi si vsak zaslepljeni ios user moral prebrat

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Načeloma se v večini strinjam z njim, vseeno pa mam nekaj pripomb:

Ima se za power userja, uporabljal pa je verjetno 16GB model iphona.Predvidevam, če mu je 16GB (11GB) nexus dovolj.Če je dosti na socialnih omrežjih, se mora tut dosti slika, snemat. Al samo sporočila objavlja, poleg dela z dokumenti in maili.

Pa pravi, kak je možno na androidu izbrat alternativo default appu. Ja valda, če jih je nekaj šrot in si prisiljen iskat alternativo. Zaj pa išči pa zgubljaj čas, namesto da bi kar uporabljal telefon...

Kostumizacija.Me res zanima % androidarjev, ki si z dodatnimi launcherji prilagodi izgled.Dosti nas prilagodi le widgete nekateri pustijo tak, kot je bilo pri nakupu. Mali odstotek pa se spusti v popolni custom look. Tema, launcher, ikone, taskbar...

Appsi so v kar lepem odstotku tako slabo optimizirani za delovanje na high end androidu, da je žalost in jih ne moreš uporabljat.Kaj šele 80% majn zmogljivih android telefonov.Primer real racing 2, kuplljen, pa je nevoznLaga, zvok se huudo zatika. Kriv je google, ker je pustil Gameloftu objavit tai šrot. Oba pa služita na nas.

Ne vem, če je omenil backup/restore. Skorajda bi mogo, če je iphone user že od začetka.Priznam nisem vsega prebral. Res pa je dobil na telefonu zadnjo android verzijo, tak da bo še ugotovil, sploh če bodo bugi po flešanju, ker nebo naredil hard reseta. lol

Pa omenja, kak lepo leti JB. Ja valda, če dela na quadcore.Pa še tu je recimo na sgs3 , 2 sekundi lag da pridem do kontaktov...Project butter my ass. Na "4800Mhz" mora letet vse!

Lepo je zaključo
smile-1.gif

"Will I sell my iPhone 5? No. No. No. I never sold one. I'll keep it. Maybe it'll manage to win me back with iOS 7."

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Tecn si ze s temi tvojimi 16gb. Meni in njemu je dovolj. Tebi ni. Amen.

Koliko jih spreminja homescreen ne briga ne mene, ne tebe, ne njega. Bistvo je, da lahko, v ios pa si v riti. In to je tudi izpostavil.

Vidim da se zdaj nisi pogruntal poante nexusa, zakaj tak leti. Ne zaradi procesorjev, ampak zaradi optimizacije. Samsung lahko nasiba not 30 procesorjev, pa bo se vedno pocasnejsi zaradi shitweara.

In to tip tudi lepo povzame na koncu:

After switching to the Nexus 4, I tried my Samsung S III again, and it did not work for me.

What Samsung does with its TouchWiz modifications and many of the other tiny changes – and other non Nexus vendors, too – totally ruins the experience for me. If you're coming from iOS I highly recommend choosing one of the Nexus devices with guaranteed updates and a clean Android environment the way Google envisioned it.

Vidis on je dejansko probal oba in podal objektivno oceno. Ti zaenkrat se vedno mlatis samo v prazno in povelicujes svoj sgs3, nexusa pa se od blizu videl nisi.
Marsikje je za zasledit, tudi na tem forumu, da ze stari nexus ob uporabi leti bolj kot sgs3. Probaj, pa potem dalje debatirajmo

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Načeloma se v večini strinjam z njim, vseeno pa mam nekaj pripomb:

Ima se za power userja, uporabljal pa je verjetno 16GB model iphona.Predvidevam, če mu je 16GB (11GB) nexus dovolj.Če je dosti na socialnih omrežjih, se mora tut dosti slika, snemat. Al samo sporočila objavlja, poleg dela z dokumenti in maili.
To je zame edini minus telefona, čeprav sem s 16GB gnexom brez problema shajal. Trenutno imam na svojem one x zasedenih 8gb.

Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Pa pravi, kak je možno na androidu izbrat alternativo default appu. Ja valda, če jih je nekaj šrot in si prisiljen iskat alternativo. Zaj pa išči pa zgubljaj čas, namesto da bi kar uporabljal telefon...
In katera je šrot?

Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Kostumizacija.Me res zanima % androidarjev, ki si z dodatnimi launcherji prilagodi izgled.Dosti nas prilagodi le widgete nekateri pustijo tak, kot je bilo pri nakupu. Mali odstotek pa se spusti v popolni custom look. Tema, launcher, ikone, taskbar...
Sej ni treba customizirat, imaš pa to možnost out of the box. Jaz sem tudi iphona imel vedno jb sam zarad tega.

Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Appsi so v kar lepem odstotku tako slabo optimizirani za delovanje na high end androidu, da je žalost in jih ne moreš uporabljat.Kaj šele 80% majn zmogljivih android telefonov.Primer real racing 2, kuplljen, pa je nevoznLaga, zvok se huudo zatika. Kriv je google, ker je pustil Gameloftu objavit tai šrot. Oba pa služita na nas.
Agree. Konkretno te igre sicer nisem probal, sem pa opazu podobno pri nekaterih drugih. Enako velja za kar nekaj alternativ aplikacijam, ki sem jih imel na iphonu.

Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ne vem, če je omenil backup/restore. Skorajda bi mogo, če je iphone user že od začetka.Priznam nisem vsega prebral. Res pa je dobil na telefonu zadnjo android verzijo, tak da bo še ugotovil, sploh če bodo bugi po flešanju, ker nebo naredil hard reseta. lol
Agree. Je pa nexusa smešno lahko odklenit in rootat, po tem pa lahko uporabiš titanium backup. Se pa strinjam ja, da bi lahko imel možnost pravega backupa že built-in

Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Pa omenja, kak lepo leti JB. Ja valda, če dela na quadcore.Pa še tu je recimo na sgs3 , 2 sekundi lag da pridem do kontaktov...Project butter my ass. Na "4800Mhz" mora letet vse!
Ne mešat tle zraven S3, ki z original sw dela lih ene tolk hitro in gladko kot prejšnji nexus
grims-1.gif
Poleg tega je quad core snapdragon s4 precej hitrejši od quad exynosa.

Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Lepo je zaključo
smile-1.gif

"Will I sell my iPhone 5? No. No. No. I never sold one. I'll keep it. Maybe it'll manage to win me back with iOS 7."
jaz se še bolj s tem strinjam
Citat:
At the beginning I stated, that I tried Android many times before and it never worked for me. I figured, there are two main reasons for this. First, Android has made a major step forward with Jelly Bean. It just wasn't on pair with iOS before. Second, and more important, I found the stock Android experience provided by Google the best you can get. After switching to the Nexus 4, I tried my Samsung S III again, and it did not work for me.

What Samsung does with its TouchWiz modifications and many of the other tiny changes – and other non Nexus vendors, too – totally ruins the experience for me. If you're coming from iOS I highly recommend choosing one of the Nexus devices with guaranteed updates and a clean Android environment the way Google envisioned it.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
What Samsung does with its TouchWiz modifications and many of the other tiny changes – and other non Nexus vendors, too – totally ruins the experience for me.

Kaj točno je s te mislo? Res , ne razumem povsem, ker je sgs3 moj prvi android. Tisti na htc polarisu ne šteje
smile-1.gif

Šrot appsi: Samsung notes in koledar (ja samsung, raje sgs3 z nekaj dobrimi funkcijami, kot pa brez), vgrajen browser (tu je kr hudo bogo blo v primerjavi z novim safrijem) firefox je še kar ok, sms app je bogi.Pa sigurno sem še kaj pozabo od vgrajenih. potem pa pridemo do google play, nakaterem se najdejo še trojanci , če maš smolo
bonk.gif

Pa recimo angry birds.Se folk hvali da so zastonj na androidu Igralna izkušnja pa je porazna p noben ne omeni?!Pa ne tolko zaradi reklam, kot pa da ti ves čaš skačejo popupi, ko recimo failaš/narediš level.Pa hočem popup zapret, pa traja nekaj sekund, na SGS3! Sem potem kar nabavo star wars pa je.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
@Steve

Enkrat pomladi bi se lahko dobli nekje pod pohorjem na sončku pa malo podebatiramo in potestiramo. Morda kar 15.3. , če bo lepo vreme, kot lani, ko je blo skoraj 20C
bonk.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
What Samsung does with its TouchWiz modifications and many of the other tiny changes – and other non Nexus vendors, too – totally ruins the experience for me.

Kaj točno je s te mislo? Res , ne razumem povsem, ker je sgs3 moj prvi android. Tisti na htc polarisu ne šteje
smile-1.gif
Telefon dela počasneje, se bolj zatika, pa za moj okus je izgled tw nagravžen. Pa kot sem že napisal... s3 in one x z original sw ne delata nič bolje kot prejšnji nexus na precej slabšem hw.

Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Šrot appsi: Samsung notes in koledar (ja samsung, raje sgs3 z nekaj dobrimi funkcijami, kot pa brez), vgrajen browser (tu je kr hudo bogo blo v primerjavi z novim safrijem) firefox je še kar ok, sms app je bogi.Pa sigurno sem še kaj pozabo od vgrajenih. potem pa pridemo do google play, nakaterem se najdejo še trojanci , če maš smolo
bonk.gif
Teh dveh nimam tako da ne bom komentiral...
Jaz uporabljam chrome, ki sem ga tudi prej na iphonu in ki ga tudi na macu, nexusu je to privzet browser.
V stock androidu ni sms app nič slabši, pa za razliko od ios ima celo delivery report
tongue-1.gif
Tudi na privzeto googlovo tipkovnico pišem hitreje, če je pa tw sms app shit pa ni google kriv.

Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Pa recimo angry birds.Se folk hvali da so zastonj na androidu Igralna izkušnja pa je porazna p noben ne omeni?!Pa ne tolko zaradi reklam, kot pa da ti ves čaš skačejo popupi, ko recimo failaš/narediš level.Pa hočem popup zapret, pa traja nekaj sekund, na SGS3! Sem potem kar nabavo star wars pa je.
Jaz sem jo kupu in nimam s tem problemov. V free verziji pa tudi zapiranje popupov ni trajalo par sekund ampak je vse instant
smirk-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
@rawr, ti je ze nad mano vecino odgovoril. Fora je v tem da je goli android optimiziran v nulo. Tako kot ios. Zato ne rabi najhujsega hw, da dela odlicno. In pol pride ssmsung ipd, namece gor svojo kramo, ki samo upocasni zadevo.
Nexus je moj prvi telefon, ki lahko recem da je izpiljen v nulo in bugov prakticno nima. Vsi prej so jih imeli, popravki so jih odpravili in prinesli tono novih plus upocasnili sistem. Ze samo pogled v temo o galaxy nexus to potrdi. Tam se ne pogovarjamo o tezavah, ker jih ni. Je prvi android ki ga nisem rootal, ker ni potrebe. Hitrejsega in boljsega roma od originala prakticno ni.

Lahko se dobimo, komot
wink-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Iz osebnih izkušenj lahko rečem da je Galaxy Nexus deloval hitreje od S3, brez vsakršnega laga medtem ko S3 včasih zajamra. Ima pa Samsung par zanimivih rešitev oz. funkcij out of the box, ki jih stock android recimo nima. Smart stay,smart rotate,vibra ko se klicani javi,toni za stanje klica itd. Za vse te stvari obstajajo appi na Google play ampak ni nikoli enako kot če je zadeva že implementirana v sistem. SMS app mi je na obeh OK, koledarja sta oba OK, se mi pa bolj dopade stock koledar zato ga na S3 tudi uporabljam.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik Steve pravi:Je prvi android ki ga nisem rootal, ker ni potrebe. Hitrejsega in boljsega roma od originala prakticno ni.
Original dela sicer dobro, sem pa jaz raje imel minimalno modan aosp z nižjim in prosojnim navbarom in popravljenimi quick settings, ki so v originalu samo bližnjice do nastavitev in ne dejansko stikalo. Root pa pride prav za backup in kak AdAway.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Tudi jaz aparat rootam samo zaradi Titanium backupa. Slabost Androida je res da ni v sistem vgrajen app za backup aplikacij, recimo ASUS Transformer to ima, preden sem ga dal na servis sem naredil backup z aplikacijo, ki je že original v sistemu in deluje super. Tudi Huawei ima to recimo. Mora Google to še vključiti v svoj AOSP.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
ksz, kaj pa porecete na to, da je v zadnjem mesecu cena staremu nexusu zrasla z 290 na 340€! vir idealo.at

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Isto je bilo z nexus s. V redni prodaji je bil recimo na mobisvetu 200, ko je ze davno bil galaxy nexus zunaj pa je cena zrasla na 300. Verjetno zaradi malih kolocin in velikega povprasevanja

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Obstaja na Nexusu oziroma na stock Androidu funkcija kot je "Do Not Disturb" na iOS?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Jaz uporabljam airplane mode (ko greš nazaj se vidijo vsi zgrešeni klici in sporočila), ali samo potiho (še brez vibre).

Ne da se mi vseh strani brat, zato samo na hitro napišem svoje mnenje o Nexus 4 po 14 dnevih uporabe (prehod iz iPhone 5).

Od HW stvari me moti kvaliteta stranskih tipk, kvaliteta zadnjega zvočnika. Če med klicem dobim še en klic in nanj preklopim se sliši nek moteči "pok". Od SW stvari pa od iOS pogrešam edino drag & drop eventov v koledarju (ure / dnevi).

Vse ostalo se mi zdi (sploh glede na ceno) boljše na Nexusu (kamera je na iPhone 5 res boljša, ampak za tiste par slik je meni še ta na N4 predobra).

Z veseljem bom probal iOS 7 takoj ko bo na voljo do takrat pa bom sigurno na N4.

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
ksz

Obstaja na Nexusu oziroma na stock Androidu funkcija kot je "Do Not Disturb" na iOS?

Tega očitno še ni niti na 4.2. Imaš pa opcijo v Accessibility, da daš VSE tone na 0.Tudi alarm v tem primeru ne piska, ampak če ga ne rabiš je to to.Recimo no
smile-1.gif