LG E960 Nexus

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Se strinjam z MViper-jem. Prostora ni nikoli preveč. Saj imaš potem prostor v oblaku ampak meni to ni to, še vedno je boljši občutek ko imaš zadevo fizično s sabo (kartica). Jaz dropboxa nikoli ne bi uporabljal kot primarni vir shranjevanja datotek. Tam imam kakšen dokument, backup kakšnih nekritičnih slik in je to to.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jah oblak je kul, ce imas kaksne malenkosti gor. Da bi imel pa vso audio/video/spile/navi/romi kolekcijo gor, bi me bil pa operater ful vesel, da bi to nonstop dl-jal pa ul-jal.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Kar se tiče samega sistema malo pogrešam Nexusa. Ravno sem se dobro privadil na stock Android od googla pa sem spet nazaj na TouchWizu. Na nexusu je sistem odlično optimiziran in malo je takšnih trenutkov da stvar zalaga. Oba sta super aparata, oba hitra, približno enake velikosti, S3 je seveda hardversko močnejši od Nexusa, predvsem boljša kamera. S3 ima recimo omejitev prenosa datotek preko NFC-ja, ne moreš prenesti slike ipd. nexus to naredi brez problema, ampak samo nexus na nexus. nexus na S3 recimo spet ne gre ker nexus javi, da naprava an drugi strani ne more sprejeti tako velike datoteke preko NFC-ja.

Pri S3 imaš več uporabnega zaslona, saj se pri nexusu na zaslonu pojavijo tipke, ki pa recimo pri gledanju slik ali videoposnetkov izginejo in je slika čez celoten zaslon. Oba imata notification LED kar je meni osebno super, da ni potrebno ves čas vklapljati zaslona in preverjati ali imaš kakšen SMS ipd. Kar se baterije tiče pri moji uporabi sta aparata tam tam, ima pa glede na teste Galaxy S3 boljšo avtonomijo od nexusa. Meni so poglavitne lastnosti, zaradi katerih sem vzel S3, micro SD slot, glasnejši zvočnik (pri nexusu me je kar razočaral, kako zelo tih je, slušalka pa je OK), boljša kamera (čeprav je ne uporabljam veliko, ampak ko slikam, želim narediti lepo sliko hitro), speed dial, vibracija ko se klicana oseba javi...Oba je zelo preprosto modificirati, saj obstaja namenski program za oba, ki naredi rootanje, flashanje...otročje lahko.

Imajo pa S3 neko napako na zaslonu, na črni podlagi se vidijo črni fleki na zaslonu. To moraš res dobro pogledati, v čisti temi pa še vedeti moraš kaj iščeš da se opazi ampak jaz sem to opazil in sem bil kar malo šokiran. Sem pa malo brskal po spletu in ima veliko ljudi enake fleke po zaslonu, naj bi bilo zaradi Super AMOLED zaslona in naj bi vsi zasloni to imeli. Jaz bom vsekakor kontaktiral servis, ker telefon za 600€ tega ne sme imeti, pa čeprav se pri vsakdanji uporabi to ne opazi. Ni nič takšnega kar bi koga odvrnilo od nakupa, ker se pri uporabi telefona stvar ne opazi, moraš res dobro poustvariti pogoje pod katerimi je zadeva opazna ampak vseeno, da ne bo kdo presenečen tako kot sem bil jaz ko sem se ustrašil, da ima nov telefon počen zaslon, potem pa sem po malo logičnega sklepanja in brskanja našel krivca
smile-1.gif

Če te še kaj zanima pa vprašaj, kaj točno želiš vedeti.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
ksz... Če bo tole držalo bo pa to totalni fail za LG:

http://www.androidcentral.com/outside-google-play-s-reach-nexus-4-pricing-may-not-be-so-sweet

Retailers in Italy, Austria and Denmark have reported that LG’s direct MSRP (suggested pricing) will be much higher -- somewhere in the €549 to €599 range -- than Google’s. We're already seeing that a Spanish retailer Phone House (counterpart of Carphone Warehouse in the U.K.) has even pulled out of offering the Nexus 4 all together because the pricing direct from LG will be so much steeper than expected.

Učitno bosta ebay.co.uk in ebay.de lavfala na polno...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Se mi je zdelo, da niso tak neumni, da bi prodajali ful pod ceno, če lahko grejo samo minimalno pod... Misliš, da bo folk na ebayu podajal pod ceno?!Dal bo najnižjo na netu pa bo, dosti ebay prodajalcev pa je tak opranih in majo navite cene, kot zlatarji....

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Novo tablico Nexus 7 s poštnino vred dobiš za 220€ http://goo.gl/qXkAW
Sklepamo lahko, da bodo kak mesec po začetku prodaje 8GB Nexus 4-ke na ebayu po cca 330€-350€.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Jaz pa dvomim, da bodo tak nizke cene.Mislim, da bo samo 8GB verzija prek 400 eur v prosti prodaji, kaj šele 16GB.Pri nas pa seveda še več. Bližje 500 eur, kot 400 za 8GB
wink-1.gif

btw Tablice so eno, telefoni pa so drugo.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Ne govorim o prosti prodaji v štacunah, ampak o cenah na ebayu.
Pač folk iz UK in DE bo v play store-u kupoval po 300€ in prodajal naprej z maržo...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Še dobro, da imamo prijatelje v Nemčiji in da jih pogosto obiščemo :).

Lp,
PIC

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Še dobro, da imamo prijatelje v Nemčiji in da jih pogosto obiščemo :).

Lp,
PIC

Še dobro, da imamo soforumaše, ki imajo prijatelje v Nemčiji in da jih pogosto obiskujejo.
grin1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Zakaj ne odprete s.pja in dilate naprej? 5% marže gor pa ubijete konkurenco?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Kaj spet nakladas in jokas? ce ima kdo priliko, logicno da bi vzel v tujini. kaj tocno ti tukaj ni jasno in zakaj bi moral za to SP odpirat?

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
@bvader
Hvala za izčrpen odgovor. Tudi zaradi teh razlik se nagibal k S3.
Razen če bo cena za nexusa do 350€, potem ga vzamem.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Steve: malo lepše piši, je tok težko?

Vidiš, kako MViper vse takoj razume :D