Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Jaz se vozim z zimkimi že celo poletje, gume so še vedno dobre s 6 mm profila , na zimo je avto pripravljen. Nobenih težav na cesti, so pa gume stare komaj 1 leto.
Pa misliš, da je tako početje varno? Ker struktura zimske gume je drugačna kot poletne. Tako zaradi temperatur zraka kot asfalta...Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Jaz se vozim z zimkimi že celo poletje, gume so še vedno dobre s 6 mm profila , na zimo je avto pripravljen. Nobenih težav na cesti, so pa gume stare komaj 1 leto.
Citat:
Morda je tastov avto težji, to je velik dejavnik pri papanju profila
Poletne temperature (sploh ob visoki hitrostih ali drugih zahtevnih voznih razmerah) zimsko gumo uspešno uničijo in tudi zjajčajo. Iz prve rokeCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mocno dvomim da so samo zaradi poletja postale jajcaste. Meni sta dve naredili buli na tekalni povrsini(ena se spomladi ko sploh ni bilo vroce) pa zato ne krivim vrocine ampak samo starost gum.Starsot ne bom pisal ker me boste imeli za (samo) morilca.
Čestitke za dokaz iz prve roke in da si še vedno živCitat:
Uporabnik Benady pravi:
Končno poročilo
Zimske gume sem vozil celo poletje z namenom obrabitve, cca 10kkm, obrabil do indikatorjev jih nisem, sem jih pa uničil na drug način - postale so jajčaste; ena bolj, druge manj, tresenje se je čutilo tudi že na volanu.
Uspešno sem dokazal samemu sebi, da zimske niso primerne za poletje, sploh ne za visoke hitrosti po AC.
Moral sem probat pač
Sestava zimske gume bi naj bila takšna, da ob temperaturi, ki je višja od neke mejne, pospešeno uniči gumo in hkrati zmanjša varnost. Nisem nek strokovnjak, ampak ta mejna temperatura bi naj bila ok. 8°C... Se motimCitat:
Uporabnik sad pravi:
Poletne temperature (sploh ob visoki hitrostih ali drugih zahtevnih voznih razmerah) zimsko gumo uspešno uničijo in tudi zjajčajo. Iz prve rokeCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mocno dvomim da so samo zaradi poletja postale jajcaste. Meni sta dve naredili buli na tekalni povrsini(ena se spomladi ko sploh ni bilo vroce) pa zato ne krivim vrocine ampak samo starost gum.Starsot ne bom pisal ker me boste imeli za (samo) morilca..
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Pa misliš, da je tako početje varno? Ker struktura zimske gume je drugačna kot poletne. Tako zaradi temperatur zraka kot asfalta...Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Jaz pa na avto od zimskih gum ne dam drugega kot Continental TS.V zadnjem obdobju so se mi te gume na avtomobilih daleč najboljše obnesle.