Letni obračun elektrike - pomoč nujno!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne..nima

pejt s stacuno, kupi stevec, ki se da na vodila od varovalki, dej stikalo dol, ali fiid ce je prvi..zamakni avrovalke, to zvezi vmes in glej

al pa poklic elektricarja..pisuka..to se prvo naredi

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja, ma s tem se zacne...sploh ko ugotovis da se bo stevc zarad obratov razletel.

in bolj k tuhtam bolj je logično, da je s stevcem nekaj anrobe.

enormna poraba v pocen tarifi..seveda. ponoc ti tut sosedi ne kradejo. tko da..neki bo s to pocen tarifo..

odmeri vikend za foro..a je ponioc, al tut podnev problem.

lolipol

Zelenc'
29. apr 2011
24
0
1
Ponoč je nenormalna poraba 11 kw, čez dan pa odvisno. Poraba skače. Včasih je 30 kw pa ne veš od kod se je vzel, včasih sam 10kw, tudi 40kw, pa nič kaj takšnega ne uporabljamo. Vse kar uporabljamo, pa vemo kolko kaj porabi. Ma zdaj še sam za vikende peremo, ker smo ugotovili, da so nam montirali takšen števec, ki ima od 23. do 7. zjutraj MT, pa za vikende MT, za praznike pa je VT to 23. ure

lolipol

Zelenc'
29. apr 2011
24
0
1
Ma vsak dan merimo in si zapisujemo porabo VT in MT, po dnevih. Kuham na plin, tašča na steklokeramično. Kakšna mikrovalovka tu pa tam, amapk zelo redko. Pečica pa samo ob nedeljah, pa še to ne vsako

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ena neumesna...imate morda pri hiši kakega najstnika, ki je zadnje čase začel nositi mikice z napisom "Legalize it", se začel zanimati za gojenje rastlin in okoli prenaša vreče gnojila?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.534
443
83
... in uporablja stare lučke. Sodobne imajo le še 60W porabe. Stare enakovredne 500-600.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Bojl kot šala. Ampka treba je spremljati porabo energentov in takoj ukrepati, ne pa tako ot TenForest, ki mu je nekje voda spuščala in je počasi razmišljal kaj bi...kako pa je rešil, ni feedbacka?

lolipol

Zelenc'
29. apr 2011
24
0
1
Za povečano porabo vem dober mesec, tako, da je potrebno najprej preveriti porabo, potem pa ukrepati naprej. Zanimivo pa je, da gospa, ki je odprla temo, ni pojasnila, kje je bil njen problem

lolipol

Zelenc'
29. apr 2011
24
0
1
Dober, da nimamo kleti ali kakšnega takega prostora, za gojenje določenih rastlin. Pol bi še človek vedel od kod mu takšna poraba

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.534
443
83
Itak (realna) šala. Je pa dejstvo, da je razsvetljava postala energetsko zelo učinkovita in bo počasi smiselno za določene zadeve v proizvodnji /recimo določene zelenjave v kratkem dnevu, okrasnih rastlin/ smiselno uporabljat dodatno razsvetljavo ob nekaj nižji temperaturi. So pa te specialne led lučke še dokaj drage. Največ energije pa se v gospodinjstvu itak porabi za tako in drugačno gretje vode. Sonca pa ni in je...

V temle primeru mi sicer ni jasno kako se v več kot pol leta ne poštudira kam gre energija oz. ali je sploh pravilno izmerjeno.

Oni pa še verjetno koplje in išče kje je cev počila. Ampak če temo načneš je fer da sporočiš tudi izid.

lolipol

Zelenc'
29. apr 2011
24
0
1
Žal v enem mesecu, ne v pol leta. Prej je tašča imela elektriko v svoji evidenci, zdaj jo imam pa jaz.

lolipol

Zelenc'
29. apr 2011
24
0
1
Takoj, ko bom zvedela, kaj je bilo narobe vam bom sporočila, ker opažam po raznim forumih, da je več takih problemov. Vendar pa nihče ne sporoči, kako je rešil zadevo

lolipol

Zelenc'
29. apr 2011
24
0
1
Evo. V petek sem bila na elektru, pa sem naročila kotrolo števca in odjemnega mesta. Danes naj bi prišel kontrolor, letim prej iz službe, ter čakam. Pa doživim prijeten šok, ker nam ni prišel kontrolirati, ampak menjati števec!!! Menjal števec, kontrolo števca, pa da moramo zahtevati pisno, da sami ga pa ne dajo na preverjanje.

Kličem na elektro. Vežejo me od enega do drugega, pa nič. Sam začudeni glede naše povečane porabe, napram prejšnjim letom. Ja pa, da števec lahko damo testirati, če bo kaj pokazalo, potem bodo naredili obračun, da drugače pa ne.

Ma jutri me še čaka en razgovor pri direktorju, ki je pokazal vsaj malo interesa za naš problem, tako da bomo videli kaj bo.

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Kaj ti pomaga, ce lahko elektro brez napovedi vnaprej zamenja stevec. To so naredili pri nas v bloku.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok..in kaj bo model zdej nesel umerit?
kako bo dokazal, d amajo njegov stevec..in da so ga res merili in ni ok.
kja pa..če ga..za 1500€ popravijo in potem dokažejo, d aje ok.

števec je dokazno breme v sporu..ne moreš ga kar odnest

lolipol

Zelenc'
29. apr 2011
24
0
1
Nič ne moreš dokazat. Sploh pa ne razumem, če smo zahteval kontrolo na odjemnem mestu, zakj so menjal števec?
Da prikrijejo svojo krivdo ali kaj? Ne vem več, kako se naj človek sploh še bode z njimi?

Žal mi je edino, da nismo štartali kr z odvetnikom, bi verjetno bilo lažje