Vidiš, ni se zamanj boril za pravi dot broj.In po 50 kkm "dinamične" vožnje še 4 mm profila.![]()
![]()
Niti ne. Res pa ne vlečem prikolice, pa tudi sicer avto ni prav velikokrat res obtežen. Kumho ps71 v dimenziji 235/40R18 so mi zdržale kakih 60 kkm, tole pomlad jih moram zamenjat. Zimskih dunlop v dimenziji 205/60R16 pa sploh ne pobira. Profila imajo toliko, da bi jih brez težav še nekaj let vozil, pa jih baše starost.Jaz grem parkrat po Jadranski gor, dol, papa gume. Jih tebi mosseero tudi pobira hitro na V60? V naših rovtah so še na splošno precej slabe ceste in nad 17" ne grem. Zimskih balončkov 16" mi pa ne pobira, čudna reč. Na obeh sem na okoli 2,8 - 3,0 bar, vedno smo polno naloženi.
pa še to na levi, na desni je 3.5 ker ma tolko krožnih do šihta.In po 50 kkm "dinamične" vožnje še 4 mm profila.![]()
![]()
idealno bari so da glede na maso vozila (plus potniki) gumo enako pobira po celotni širini. To je catch. Če ti jo pobira v sredini si preveč na pumpan, če na robovih (obeh) si prenizko. To je v osnovi celotna znanost.Kakšni so kaj idealni bari za gume? Toliko kot piše na vratih avta? Malo več? Malo manj? Čisto po svoje odvisno od tega kako in koliko kg voziš?
Moje dimenzije so 235/40/19 in imam trenutno pumpane na 2.5 bara. Nalepka pravi 2.4 bar.