Hanzi... če ti koga osebno poznaš, me ne zanima. Kakor tebe ne, koga jaz poznam. In tako je prav. Se pa očitno v vseh temah, kjer pišemo zakomplicira u 3PM, ker nekateri nočejo razumeti pisanje nekoga drugega, pa čeprav se to mnenje razlikuje samo v neki vejici.
Ja ... verjamem da je tukaj marsikdo, ki ne zna niti žarnice zamenjati. Me pa zanima, kakšen je to dec, ki mora gledati YT, kako se žarnica menja.
Napisal sem samo to, da zraven vseh parametrov, ki jih LED nudi (kaj pomenijo, ne ve samo tvoj osebni znanec), ni rešitev, če nekdo postavi vprašanje "Rabim LED žarnico za v dnevno sobo. Kakšno naj kupim?", da mu nekdo odgovori točno takšno in takšno, ker jo imam jaz in je OK. Kot da imamo vsi enake prostore in potrebe. Veliko je odvisno od prostora samega, namembnosti, ogledal v prostoru, postavitve opreme, višine lustrov,število žarnic v lustru, stenske plafonjere, zidne plafonjere, kam je obrnjena žarnica (gor , dol, v stran..-svetilni kot
) število svetil v prostoru, razna okrasna stekla okol lustrov........... itd.
In ker sem napisal, da pri menjavi se upošteva tudi to, mi je tvoj osebni znanec napisal, da če znam zamenjati žarnico, še ne pomeni da sem strokovnjak za LED. Res bistro. Je pa na nivoju alterja. In ker sem po prostorih razporedil vse tako kot meni najbolje paše glede na vse skupaj (tudi na parametre, ki jih pozna samo tvoj osebni znanec
) in ker sem zadovoljen kar sem naredil, lahko temu rečeš kakorkoli. Ni pa rečeno, da bi bil kdo drug. Mogoče drugega ne moti, če ima na drugem koncu prostora bolj temno (mogoče hoče kdo pa prav to), da svetloba tolče v oči, da je osvetleno samo pol prostora .......itd itd. Tudi oči nimajo vsi enakih....
Zaradi mene lahko imate pa tud petrolejke al pa 5kW reflektorje ...