Led žarnica za avto

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem menjal, malo se greje na otip po par minutah, tak da bom menjal z navadnimi led, parabol tu nima kje uničiti, ker jih ni, je samo plastično steklo, lahko pa uniči kaj okoli grla.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
405
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
KSZ... Sem dal tako Canbus error free v Scenica II kot pozicijo (H6W), ker so navadne kar drage. No, kmalu sem jih vtgel ven, pa še grla sem moral zamenjati, saj se je stopila plastika...
Imam pa navadne za notranjo osvetlitev in svetijo super, ni pregrevanja...
jezen.gif

A ti to meni nič ne verjameš
evil.gif
?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.070
-8.771
113
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Jaz sem dal v zadnjo luč to LED žarnico. Pa takoj tudi ven. Razlike med pozicijsko in potem stop lučjo skoraj ni bilo. Za žaromet pa verjamem na besedo, da ni teorije za uporabljat. Mogoče čez par let, ko bodo razvite do te mere, da bodo dejansko svetile, ne brlele...
LEDice so že dolgo dovolj razvite. Ampak uporabne le z namenskimi žarometi(praviln fokus reflekorja in odvajanje toplote). Ti nadomestki običnih žarnic bodo vedno le slab hec.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.070
-8.771
113
No recimo tele malo nad 1000lm.
Če se ti da googlat, jih jasno lahko izbrskaš tudi za malenkost ceneje.

Pa da ne bo kdo preveč zagreto klikal linka, do so samo LEDice, ne pa "žarnice"
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Bolj sem imel v mislih T10 w5w LED žarnice, če ima kdo konkreten predlog ali link.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.037
437
83
tam ko se terc po tori rola
@jest5 -res je ta bila bolj poceni zadeva in v navadno originalno ohišje. Imam pa še en par LED stop luči zadaj (neka poskusna serija za ene športne avte in sem dobil v testiranje) -te pa svetijo ko sam satan. Verjetno mora res biti namensko ohišje/fokus.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.070
-8.771
113
Namensko ohišje je obvezno. LEDice potrebujejo popolnoma drugačno obliko reflektorja. Poleg tega potrebuješ res dobro hlajenje, da LEDico s porabo 10-20W obdržiš pod 100stopinjami.
Če tega nimaš, potem žal ne moreš upati na uporabne moči in svetilnost.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.333
5.647
113
Mam taki iz špara...nista vredni pol p......