LED dnevne luči in pozicijske - zakoni

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
no, dej pejd malo na vzhod pa potem primerjam.
Kot sem rekel, bolj proti vzhodu greš, slabše je...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Ok ja, dajmo se potem primerjat s slabšimi.... Potem ne izpademo tolk zanič vozniki kot smo.

Mi je jasno da je na vzhodu še slabše.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Blendanje luči doživiš samo na balkanu..... v avstriji, nemčiji, belgiji (ok, ti so v Z evropi še edini tak zanič vozniki kot mi, blendajo pa vseeno ne), luksemburgu, nizozemskem, italiji......... nikoli noben blendal. Potem pa se najdeš ti, nek tujec, ki boš kar okrog dirigiral kako naj drugi vozijo zaradi tebe. Kaj si pa mislil? si pač naletel na pravega, ki "verdamte jugos" nima najraje
smile-1.gif

Ne, res fantje, v večini Z Evrope je pravi balzam vožnja, proti našim cestam. Nimamo za burek proti njim
smirk-1.gif

Dej ne kvasi neumnosti, lepo prosim.
Zahod je dober, pravičen, pošten in še vozijo tako lepo, da je milina. Trosiš kozlarije, čist zares.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Pač vozijo lepše kot mi (razen belgijcev, ti so po pravici še slabši kot mi) vsaj koliko sem jaz videl, tako v mestih kot izven mest, nič ne govorim na pamet. Ti pa jim pametuješ s temi balkanskimi metodami a la blendanje
bonk.gif

Bi še pričakoval kaj takega pri švabskih izstrelkih ki po skrajno levem pasu vozijo 180 in več...... če je priletel za počasnega ni nikoli naredil tega, brez blendanja je počakal da se je počasnejši umaknil in nadaljeval svojo pot, pa sem tega videl na stotine.... potrpežljivost jim je vrlina. V sloveniji ti pa vsak klinac blenda kot da je njegova cesta, ker vozi na tempomat in mu je izpod časti pobremzati in počakati, pa še poraba mu pri ponovnem pospeševanju raste
bonk.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Citat:
Uporabnik bluub pravi:
@MadMitch, take mam jaz tudi rad, toti bi šel brez plače za policaja, take "rabimo" porkleti samoimenovani teksas rangerji. Meni je zadnjič nek mulo na AC v Avstriji na bremzo puni hamer stopo, ker sem mu z dolgimi žmikno in levi blinker vklopo, ker se mi je pač mudilo in sem peljal 160+, pol pa še to da te začne provocirat pa začne na odseku kjer je delo na cesti vozit 50, se je onemu kamijonu ko je par avtov za mano vozu skoraj ftrgalo, ded skoraj hupo prekuro, pol pa nebo on pa gas skozi cestninsko vsaj enih 80, pri odcepu pa mu poblendam da mu rečem adijo ded pa sredi AC na bremzo ampak se ni mogu tak hitro vstavit da bi še lahko dol za mano zavil, se je pa kuj peno, žena me fprašala če mu naj pomaga , ke tako penavost okoli ust je nazadnje vidla na predavanjih ko so stekle pse kazali.
Če pa ta pepb to slučajno zaj bere pa mu sporočam da me najde v MB 30m od policiske postaje v domači hiši,se bova šla mal k prijaznim sosedom zmenit, mogoče bo dobo honorarno delo brez plačila pri njih.

Skratka zaj pa resno, kaj druge briga če jaz delam prekršek, seveda ob predpostavki da ne ogrožam drugih v prometu, zato mamo policaje da me na to opozorijo, kaznujejo,...

Blendanje luči doživiš samo na balkanu..... v avstriji, nemčiji, belgiji (ok, ti so v Z evropi še edini tak zanič vozniki kot mi, blendajo pa vseeno ne), luksemburgu, nizozemskem, italiji......... nikoli noben blendal. Potem pa se najdeš ti, nek tujec, ki boš kar okrog dirigiral kako naj drugi vozijo zaradi tebe. Kaj si pa mislil? si pač naletel na pravega, ki "verdamte jugos" nima najraje
smile-1.gif

Ne, res fantje, v večini Z Evrope je pravi balzam vožnja, proti našim cestam. Nimamo za burek proti njim
smirk-1.gif

v italiji ti ni onben bledal ? HAHAH daj ne smesi se tukaj..mogoce si vozo avtobus al pa z 90 na tretjem avtobusnem pasu...

italijani redno blendajo, pa blinker vkljucujejo ze od zelo dalec...

belgijci pa so tak zgodba zase...starejse genereacije sploh niso rable delati izpita...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Niti ne, v mestih so malo nestrpni in speljujejo malo bolj živo kot naše želve
smile-1.gif
na AC pa je itak boljše kot pri nas, tovornjaki so lepo skrajno desno in gre 130 lepo po srednjem pasu. Verjetno bi dobil porcijo če bi se cincal po prehitevalnem. Bil z busom in avtom.

Belgijci? Ubi bože, ti so izpite dobili v pralnem prašku
smile-1.gif
) in je treba kar odskakovat, če nočeš da te bedak povozi. Če se mu zdi da ne vozi v pravo smer, bo ustavil sredi ceste in začel obračati, sem videl ko je pri tem čakajočega za sabo lepo nabil. Kar dosti avtov je obutanih, ne bi jaz kupil avta iz belgije. Tudi ceste same niso bogvekaj.

Še 20 let nazaj so menda izpit za avto delali kot mi te za moped..... malo osmice, malo naprej in malo nazaj, pa je bil izpit tu
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
ksz: jaz bi pa prepovedal sam dnevne luči spredaj (led ali navadne) brez kombinacije senzorja, saj se redno najdejo pacijenti, ki z prižagnimi temi lučmi uletijo v tunel ali pa se vozijo z njimi ob zmanjšani vidljivosti (dež, megla...) Zadnje luči niso prižgane in tak avto z lahkoto spregledaš... Ali ima avtomatsko prižge sprednje žaromete in zadnje pozicije ali pa zadevo krmili senzor, ki v primeru slabših svetlobnih razmer preklopi na zasenčene luči...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jaz bi pa uvedel taprave avtosole kjer denar ni vladar kar pomeni, da ne opravi vsak izpita za avto (ker ni vsak za vse narejen) in zdravnike, ki ne izdajo potrdila o opravljenm pregledu (predvsem vida v tem primeru) za denar. Ker ce ne opazis 1.5 tone jekla, ki se ti bliza s hitrostjo skoraj 30m na sekundo (100kmh) potem nekaj ni vredu s tvojo glavo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če tole leti name, daj še enkrat preberi kaj sem napisal. Ðabe ti je okulist oz. test vida, če npr. v predoru Šmarje Sap nabašeš od zadaj takega neosvetljenega majstra oz. če ga nabašeš od zadaj v takem vremenu kot je bil včeraj (močan dež, vodna zavesa, siv avto) in ga dejasko zagledaš ko si že v njegovi riti...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Če tole leti name, daj še enkrat preberi kaj sem napisal. Ðabe ti je okulist oz. test vida, če npr. v predoru Šmarje Sap nabašeš od zadaj takega neosvetljenega majstra oz. če ga nabašeš od zadaj v takem vremenu kot je bil včeraj (močan dež, vodna zavesa, siv avto) in ga dejasko zagledaš ko si že v njegovi riti...
V predoru je padal dež????

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Citat:
smile-1.gif

smirk-1.gif

BS. Veselica se začne ko ti tvoji nemci še posebej pa avstrijci še posebej pa korošci še posebej pa tisti s tablicami ki se začnejo na V (VK, VI,....) pridejo v SLO se prelevijo v policaje/paciente v prostem času. Ali svaljkajo 120 km/h po prehitevalnem medtem ko na desnem ni nikogar ali pa prehitevajo po desnem ali odstavnem pasu. Zadnja dva vikenda oziroma konca tedna (četrtek do nedelje) je bila še posebej bolnica. Pacienti pa praviloma (brez izjeme majkemi) avstrijci ali slovenci s CE tablicami. 500m dolga (oziroma do kamor se vidi) kolona na obeh pasovih, brzina na obeh okol 110 km/h, on pa z dolgimi dobesedno v moji riti. Ko mi dopyzdi se mu umaknem da se vtakne v rit naslednjemu, dokler končno ne popyzdi in jih enih 6 prehiti po desnem ali kar odstavnem in se potem spet vtakne v rit naslednjemu.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ampa ti si pa res nepismen (tako in drugače). Kje sem omenjal dež v predoru? Kakšna je svetloba v predoru podnevi?