Leče, kje čimceneje?

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Spanje ni priporočljivo z nobenimi lečami, koliko vem. Mogoče s trdimi. (a so te sploh še v uporabi?)

Ni čisto tako, ker obstajajo posebne nočne leče, ki naj bi ti preko noči roženico ukrivile v takšnem obsegu, da čez dan ne bi rabil ničesar. Baje traja učinek do dva dneva...nisem pa ravno prepričan, kako je z oskrbo kisika pri že tako zaprtih vekah in nato še prevlečenih z lečo. Poleg tega se roženica čez dan vrača v začetno obliko, kar pomeni, da si popoldne že fino slep....

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Obstajajo leče, ki so mesečne za nigh&day. Jst jih uporabljam, samo jih vseeno bolj kot ne vsak večer vzamem ven, razen če sem na kakem kampiranju ali kaj podobnega...
lp

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik gdgd pravi:
www.moje-lece.si

Pomoje si že zadosti reklamiral zastonj...
bonk.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če cilindra ni veliko, bo sama struktura kontaktne leče kompenzirala anomalijo. Pač se vzame malenkost večja dioptrija in boš videl bp. Sicer obstajajo tudi torične leče za tiste z večjim astigmatizmom, ampak so kar malce dražje.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi meni ni všeč ideja leča+veka za 6-8ur ponoči. Poleg tega so razne okužbe najpogostejše ravno pri night&day lečah (če jih seveda nosiš nepretrgoma).