Leče, kje čimceneje?

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
sej se ne gre dejansko za sparanje - ko sem bil na pregledu sem dobil Zeissove lece, ki tudi niso poceni, pri nas stane ena skatla 30€. Nevem zakaj ampak preko eBay-a se edino od Zeissa dobijo 1x ceneje kot pri nas in sem tako tudi ostal.

teh 35€ na 6 mescev, pa se sigurno ne bo poznalo. Lece nosim bolj izjemoma kot praviloma - ob soncnem vremenu zaradi soncnih ocal. Bomo vidli kaksen bo kaj obcutek z njimi - prej grem se na pregled, ker se mi je dioptrija pri ocalih spremenila, pa bi bilo verjetno dobro osveziti lece. Nekaj malega so se mi cilindi tudi spremenili - prej sem imel dovolj nizke, da imam sfericne lece, upam da nebom sedaj potreboval toricnih :\

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Najceneje na ebay-u so od Ciba Vision (mislim, da Focus daily). Če kupiš veliko pakiranje, 90 leč, te to stane okoli 35.- EUR.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ja, jaz uporabljam dnevne, ampak samo za šport, nekaj ur dnevno. Trenutno ugotavljam, ali se da preživeti s Ciba Vision namesto Johnsona. Ker cena je dosti bolj humana pri Ciba Vision.

Ali ob lečah kdo uporablja še kakšne kapljice za vlaženje očesa? Pa kako se do dozira, preden daš lečo noter, ali ko je leča že v očesu?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ko imaš suhe oči, si daš not kako kapljico. Je pa fora. Vedno ti prej poteče rok uporabe, preden porabiš vse... torej iskat tiste kapljice z daljšim rokom trajanja? Načeloma ja...problem je, da so navadno tiste s krajšim rokom trajanja bolj zdrave, boljše... manj raznih dodatkov ipd... Lahko pa je le marketinški trik.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Samo na kapljicah (vsaj mojih) piše, da jim moraš dat notri pred lečo. Imaš ti kake drugačne (katere)?

Sicer pa kar se tiče roka uporabe: saj je logično, da dlje ko "trajajo" več imajo notri antibakterijskega sranja, ki vprašanje koliko je dobro za oči. Sicer se nima kaj pokvarit, samo sranje je ker se ti bakterije lahko namnožijo, zato se s tem jaz ne bi hecal...

Lp

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Zdravo, sam uporabljam dnevne leče - Johnson & Johnson 1-Day Acuvue TruEye
srce-1.gif
.

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
jaz kupujem od Zeiss-a: http://tinyurl.com/yh8chlv
letno me stanejo glih 60€.

Zanimajo me Oasys, samo se mi zdijo kr drage napram temu kaj mam zdaj. Ma kdo kaksne izkusnje z obojnimi?

Kolko pa pride poštnina v Slovenijo in kolko časa traja približno?

Nazadnje urejeno:

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Mene pa zanima, če se mi splača kupit leče - ob zdravniškem pregledu za vozniško so ugotovili da slabše vidim na daleč in potem sem izvedela za dioptrijo na levo oko -1, na desno 0.50 (če sem si prav zapomnila, na levo oko slabše vidim v glavnem).
Dobila sem očala, ki naj bi jih uporabljala samo za vožnjo - dejansko res ostreje vidim z njimi.
A se mi splača imet leče za tisti čas, ko vozim ali raje ne (domnevam da bi si z lečami kvarila vid, glede na to da od blizu vidim OK)?

EDIT: Vozim na dan povprečno dve uri, včasih več.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Zakaj bi si z lečami kvarila vid?

Drugače pa ne...samo za vožnjo bi jaz kar naprej samo očala uporabljal. Vendar ko/če bo dioptrija enkrat nad 1..., bo pa sedlo imeti oster vid čez cel dan.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Vožnja brez leč/očal je tudi pri nižjih dioptrijah hudo nevarna, sploh ponoči v dežju, ko te nasproti vozeči avtomobili še dodatno slepijo.
Kar se tiče 'kvarjenja' oči - meni se je po pričetku nošenja leč dioptrija stabilizirala, saj sem se prej očal izgibal kolikor se je dalo in sem jih v mladosti nosil samo v šoli za na tablo, v avtu in za gledanje TV.
Leče imam že blizu 15 let in kljub za nekatere nizki dioptriji (-1.25 in -1.5) jih za noben denar ne dam stran.

LP,

Milan

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
enako pri meni. Začel nosit ko sem opravljal izpit za avto. Potem nehal...sem pa tja dal gor (kino, kaka pomembna predavanja...)...dioptrija pa navzgor. Odkar mam leče se mi je stabiliziralo. Mislim, da 0,25 razlike v zadnjih 5-6 letih.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

Jaz se počasi nagibam da bi prešaltal na leče. Imam dioptirjo mislim, da 1 ter 1.25, nekaj takega pa maleenkost cilindra. Je cilinder ovira pri lečah?
Poleg tega me zanima kako je s temi 14 dnevnimi glede vode? jih vzemate ven na morju? A v njih spite?

thx

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
Probal sem že kar dosti leč. Ko grem na dopust uporabljam Johnson & Johnson 1-Day Acuvue TruEye. So kar ok 8/10.
Zdaj sem nabavil 14 dnevne Johnson & Johnson Oasys in so res super. celo boljše od dnevnih. Moti me edino cena in vzdržljivost.
Pri tej škatli dobene niso vdržale 2 tedna :/. Silikon se je okrušil in sem jih moral menjat. ocena 9/10.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
J&J Oasys so res dobre leče... nosil sem jih par let, prejšnji teden pa sem malo iz dolgčasa naročil Cibavision Air Optix AQUA, ki so imele kar nekaj dobrih reviewov... Ko sem jih dal not, je blo ene 10 minut ok, ampak pa katastrofa - neudobne za popizdit, čez kakšno uro sem jih vstran vrgel, ker to ni za nosit - rdeče vnete oči... tako da so mi ostale še 4 leče -3,75 dipotrtije - če kdo rabi podarim, drgač stran vržem ta krš. J&J Oasys komot nosiš vsaj 6 tednov en par, se pravi 4,5 meseca/škatlico = 50€ na leto, kar je čisto solidno za super leče..

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
J&J Oasys so res dobre leče... nosil sem jih par let, prejšnji teden pa sem malo iz dolgčasa naročil Cibavision Air Optix AQUA, ki so imele kar nekaj dobrih reviewov... Ko sem jih dal not, je blo ene 10 minut ok, ampak pa katastrofa - neudobne za popizdit, čez kakšno uro sem jih vstran vrgel, ker to ni za nosit - rdeče vnete oči... tako da so mi ostale še 4 leče -3,75 dipotrtije - če kdo rabi podarim, drgač stran vržem ta krš. J&J Oasys komot nosiš vsaj 6 tednov en par, se pravi 4,5 meseca/škatlico = 50€ na leto, kar je čisto solidno za super leče..

No jaz imam pa ravno kontra izkušnje. Mi tele Oasys stalno nekaj dražijo oči in mi nikakor ne odgovarjajo, Air Optix Aqua so mi pa špica
zmaga.gif
Od vseh, ki sem jih do sedaj probal, so mi daleč najboljše, tudi če jih nosim 12+ ur ali pa če slučajno zaspim z njimi, ni nobene panike. Z vsemi ostalimi je precej neugoden občutek.

Sicer moram še probati Purevision in Biofinity, ampak mislim da so Air Optix Aqua best price/performance, se jih da dobiti v tujini zelo ugodno (malo čez 20€ za 6 leč).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Jaz se počasi nagibam da bi prešaltal na leče. Imam dioptirjo mislim, da 1 ter 1.25, nekaj takega pa maleenkost cilindra. Je cilinder ovira pri lečah?
Poleg tega me zanima kako je s temi 14 dnevnimi glede vode? jih vzemate ven na morju? A v njih spite?
Po novem gredo na leče tudi cilindri baje. En znanec je prej imel "pepelnike", zdaj pa leče. Ima cilindre, škiljenje in bog ve kaj še...

Spanje ni priporočljivo z nobenimi lečami, koliko vem. Mogoče s trdimi. (a so te sploh še v uporabi?)

calabria

Pripravnik
24. mar 2010
56
0
6
Če si že navajen na Bausch&Lomb, pojdi h Krstiču (na Tržaški v Lj), in si kupi mesečne leče s katerimi lahko spiš. Par te pride 15€. Če greš tja na pregled itak prvi par dobiš zastonj. Js osebno jih mam loh not tut več kot en mesec pa ni nič težav (vem pa da ni najbolj zdravo met tok časa leče 24/7 not). Se mi zdi da jih majo pa tut na Leče 080.
Lahko da je kdo kaj takega že omenjal, nisem podrobno brala.