Leče, kje čimceneje?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo,

eno vprašanje imam za vse uporabnike leč: trenutno uporabljam Bausch&Lomb Pure vision mesečne leče. Ker jih ne morem uporabljati vsakodnevno (ob 5h zjutraj se moje oči ne strinjajo z lečami
grin1.gif
), zato se mi zdi škoda da imam mesečne in razmišljam da bi šel na dnevne. Mislim da niso toliko dražje, pa še tekočine ne rabim kupovat... Zdaj pa vprašanje, katere vzet, da bodo poceni, pa vseeno vsaj približno tak kvalitetne... ideje?

p.s.: je možno kje dobiti "vzorce", ne bi ravno tvegal s celo škatlo...

Lp
Peter

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Probaj J&J Oasys 14 dnevne (brez problema jih imaš lahko 4 tedne). Ne menjam jih več. Sem 12+ ur na dan za Pc-jem, pa nič ne moti. Ne čutiš jih notri.

http://www.acuvue.com/products-acuvue-oasys.htm?ProdId=3

Vzorec Oasys so talali v optiki pod plavo laguno v bežigradu, če si imel tam pregled.
x2. Tudi sam jih ne zamenjam za nobene druge. Po dolgih urah in urah za računalnikom, pa sploh ne vem, da jih nosim. Tudi že spal sem z njimi, drug dan vse bp. Toplo priporočam, ne bo ti žal. Osebno jih naročam tu.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Še ena zadovoljna uporabnica J&J Oasis, naročam pa jih tule . Če pri njih opraviš pregled za leče, dobiš testni par zastonj.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
+1 (sem četrti
smile-1.gif
) zadovoljen uporabnik leč Oasys - imam 14dnevne in jih navadno po prekoračitvi referenčnega roka uporabe vržem stran.

LP,

Milan

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
+1 (peti) za oasys. Sem se pred kratkim nekaj igral z dnevnimi, ampak resnici na ljubo ne pridejo do kolen oasysu. Sedaj sem spet na njih.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Pa vam vsem paše premer 14 in 8.4?

Jaz imam Night&Day pa me ob gledanju v monitor pečejo oči.

LP,
PIC

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Mogoče imaš suhe oči. Tudi jaz jih imam in sem včasih morala redno dodajat kapljice za vlaženje, ob Oasys mi pa ni treba. Sicer so pa te tudi najbolj očesu prijazne. Glede premera pa preveri pri svojem okulistu, kako in kaj.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Oasys drage? Ne vem no, meni se zdi za škatlo J&J Oasys (6 leč) 18€ zelo poceni. Pa 2€ poštnine ... torej 20€ dostavljene pred vrata.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Oasys drage? Ne vem no, meni se zdi za škatlo J&J Oasys (6 leč) 18€ zelo poceni. Pa 2€ poštnine ... torej 20€ dostavljene pred vrata.

za 30€ dobim od Zeissa 2x6 lec, se pravi za 6 mescev. Ce ti das za 12 tednov 36€ (2x6lec), potem te pridejo za pol leta 65€, kar je obcutno drazje od tega kar placujem jaz.

Ja nosim ze od samega zacetka Zeiss in nimam nikakrsnih problemov je pa res, da nisem probal nobenih drugih, da bi imel kaksno primerjavo in dopuscam moznost, da se mi mogoce kaksna zadeva zdi po vsem tem casu normalna :D

Zato pa me zanima, ce je kdo presaltal iz Zeiss, da pove kaj ga je motilo

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Zeiss sem preizkusil testne, pod istimi pogoji, kot prejšnje Johnson&Johnson Surevue, pa so bile Zeissove na začetku obetavne (zelo tanke), a je material v 2.polovici intervala postal trši in oko je postalo suho. Torej sem šel nazaj na Surevue, katere pa Qasys (trenutne leče) posekaj po vseh faktorjih, katere kot uporabnik zaznam.

LP,

Milan

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
zanimivo - hvala na odgovoru.

Bom probal kje nabavit testne Qasys, pa da vidimo. Kar se oci tice, teh 35€ na 6 mescev res ne more bit razlog za sparanje

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Evo J&J Oasys za 20,4€ od slovenca: http://cgi.ebay.de/Acuvue-Oasy...=item4a9f8cacf6
oz
za 19,99€ od poljaka: http://cgi.ebay.de/Acuvue-Oasy...=item3cab198029

@tratnjak: Če hočeš še prišparati, so te Oasys leče so tako kvalitetne, da jih komot nosiš 1 mesec namesto 14 dni. Poznam kolege, ki en par teh leč nosijo tudi po 2-3 mesece
smile-1.gif
Razlike med mesečnimi in 14 dnevnimi lečami praktično ni, ker tudi ni racionalno za proizvajalca, da bi štancal vsake leče v posebej procesu. Čeprav šparati na očeh za teh par € pomoje ni ravno pametno...