V bistvu nič zahtevnega, bi pa rad da čim dlje ostane vitalen. Gledal sem recimo i5-1135G7, pa potem na nekem testu zasledil, da je slabši od vseh i3. Sam sem nekako predvideval, da da so i5 boljši od i3?če primerjaš isti razred procesorjev, npr. i5, je med njimi zelo malo razlik (frekvenca delovanja). najbolj lahko ločiš med razredi, i3, i5, i7, i9 oziroma ryzen 3, 5 ali 7 ter 9. večja je številka, bolj je zmogljiv. in dražji seveda. za neko osnovno delo so povsem primerni (že) i3 (štiri jedra ali več oz. 2p in več e jeder pri novejših intelih).
za kakšen namen pa boš imel prenosnik?
Odvisno od potreb. Trenutni je star 8 let (glej zgoraj z katerim procesorjem - prvi v primerjalniku, pa 4GB ram), pa deluje na Win10. Razen za izobraževanja in sestanke na daljavo je postal prepočasen, ker težko zraven istočasno še kaj drugega delam.za 500 e že dandanes ne bo glih vitalen, kaj šele čimdlje.
Tudi sam kupujem prenosnik za službene zadeve, za ca. 500eur. Ker nisem ni v tem, kateri procesorji so ok, me zanima ali obstaja kakšna spletna stran za primerjave med procesorji? Kar sem pogledal recimo 5 prenosnikov c tem cenovnem razredu, ima vsak nek drug procesor.
500 za službenega ?Tudi sam kupujem prenosnik za službene zadeve, za ca. 500eur. Ker nisem ni v tem, kateri procesorji so ok, me zanima ali obstaja kakšna spletna stran za primerjave med procesorji? Kar sem pogledal recimo 5 prenosnikov c tem cenovnem razredu, ima vsak nek drug procesor.