lambda sonda-jo krije jamstvo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Glede na kvaliteto novih avtov (prvo zimo zamrznjena rocna,fuc sklopka in vztrajnik po nekaj deset tisoc km...) se ne bi cudil da je tudi auspuh po 4 letih fuc. Saj ni treba da veliko spusca.
Kje hudica so sedaj tisti nizji stroski z bencinarjem v primerjavi z dizlom ce samo lambda kosta jurja pa pol oziroma vec kot 10% vrednosti novega avta, oziroma polovico vrednosti 5 let starega avta.

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
Lambda ne košta jurja pa pol, original lambde za VW so tam okoli 250€, original katalizatorji so dragi, kar pa velja tako za dizle kot bencinarje. Pa po mojem mnenju se prevečkrat krivi lambde za napačne vrednosti, v smislu dejmo najprej zamenjat to kar je cenej potem pa še ostalo, tak oda se potem zamenja lambde in šele nato začne iskati pravi razlog, seveda za servis super da čim več dnara dobi. Največkrat je kaj drugega.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
KSZ
Sej na tehničnem se je ene dobrih 5 min ukvarjal s testom, dajal tudi višje obrate, pa pod 1,37 ni padlo.
Ko sem klical na servis za termin in povedal napako, pa je vprašal, če kaj cuka oz. je kaka lučna na armaturi. Ampak nič od tega, tudi poraba ni povečana.
Bomo vidli, kaj se v ponedeljek zmenimo.

To ni nč, še enkrat pojdi na AC in ga ornk stišaj, pojdi nazaj da naj preverijo, to je najcenejše predno ti na servisu vzamejo 100-200-300 evrov.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Sej upam da bo to šlo pod garancijo na servisu.
Se mormo tako pred posegi to dogovorit, da ne bo kakšnih presenečenj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Se posipam ker sem lambdo ocenil na jurjan in pol ceprav je bil jasno naveden katalizator.
najprej preveri tesnost izpusnega sistema. Ce ne drugace,tako da das roko/dlan na auspuh In se bo hitro slisalo ce bo kje drugje ven pihalo.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Citat:
Še oktobra na servisu je bla lambda vrednost 0,97
Tudi tole ni najbolj vredu, verjetno se je že takrat nekaj dogajalo. Sem imel prejšnji teden tehničnega na svojem 11 let staremu pa sem šel pogledat poročilo in mi piše 0,998.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
1.37 je preveč zraka (oz. premalo goriva), revna zmes
potrebno je pogledati še ostale parametre, ker je velika verjetnost, da imaš luknjo v izpuhu nekje na cevi in vleče fovš zrak

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
1.37 je preveč zraka (oz. premalo goriva), revna zmes
potrebno je pogledati še ostale parametre, ker je velika verjetnost, da imaš luknjo v izpuhu nekje na cevi in vleče fovš zrak

....in "luknja" je ZA diagnostično lambdo (v nsprotnem primeru bi že sonda javila napako) ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Da. In okvaro katero bi mogoče celo menjali katalizator lambda pa se kaj v vrednosti jurja in več odpraviš pod kozolcem za 20 evrov,v skrajni menjas izpuh tam kjer ima luknjo (zadnji lonec)

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Samo dodatek - če je vrednost res 1,37, mora biti res fauš zrak, in to veliko zraka. Tolerance so namreč med 0,97 in 1,03, tako da iz 1,37 je nobeno nabijanje gasa ne spravi
smile-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
No, da poročam.
Šel na servis in namerili 1,002. Se samo čudili, od kje taka vrednost. Pa pregledali, če luknja, dali na tester ipd. No plačal še 1 uro pregleda
confused-1.gif

Potem pa čez 1 uro na tehničnega in... SPET 1,4
jezen.gif

Za preverbo pa takoj šel še na enga, kjer izvajajo tehničnega (svetovali tudi na prvem tehničnem) in ...1,008
sprasujem se.gif

Skratka, kot kaže na tem tehničnem nekaj ne štima? Pa ne vem al samo meni, ker v bazi ni mel ravno veliko avtov ki niso nardil. Kolikor sem videl na ekranu mašine za pline.

Grem jutri mal v preverjanje, od kje takšne razlike.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Haha, naj ti tehnični povrne stroške servisa. Pa lahko ti še kavico častijo ker si tiho ker delajo z netočnim instrumentom. Ali pa ga ne znajo uporabljat.
Bodi vsaj toliko pogumen in nam napisi lokacijo tehničnih.

Nazadnje urejeno:

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
To ni nč, še enkrat pojdi na AC in ga ornk stišaj, pojdi nazaj da naj preverijo, to je najcenejše predno ti na servisu vzamejo 100-200-300 evrov.
Oprosti, ampak kje točno je razlika če to narediš na regionalki pri 90 v drugi? Pa konec koncev v prvi, če imaš daljše naselje.
Pa ne mislim samo tebe, vedno ko gre debata o tiščanju, vsi pravijo da moraš na AC. Sploh pa vsaj 50% ljudi ne sme na AC, tedenska vinjeta je pa za moje pojme mal predraga.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Evo, kot kaže bo strošek izrednega servisa povrnjen
aplauz.gif
, pa nekaj še tudi za potne stroške do tja. Pa verjetno bo še šef zraven,da še 1x stestiramo in vidimo, kje tiči razlog.
Ker se obeta pozitivni razplet in s tem varnost tudi za ostale ne bi o točni lokaciji, je pa privat, malce izven Celja.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
A privatniki imajo čungalunga testerje..ni kaj, vsi, ki so jih pri vrgli zaradi sonde, se naj tam javijo, kako pa kaj..

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:A privatniki imajo čungalunga testerje..ni kaj, vsi, ki so jih pri vrgli zaradi sonde, se naj tam javijo, kako pa kaj..
Ali JS tudi izvaja tehnične preglede? Prvič slišim. Verjetno posebej za gattota.
Vsaka tehnična naprava se lahko pokvari. Tudi, če je v tem trenutku pregledana, se lahko pokvari čez minuto.