Lakota po svetu

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Kupiš si tolko kolko boš pojedel(ne več) in kolko je viška denarja pošlješ lačnim. Teoretično.

Smešno, si bolj papeški od papeža
confused-1.gif

Pa nismo mi vsi Robin Hood!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Je bilo nekje na eni televiziji (že en cajt nazaj, ne vem kje), kjer domorodne Afričane sprašujejo, zakaj ne začnejo kaj delati in si sami ne pridelujejo hrane (ker ni bila podsaharska Afrika, torej ni problem v podnebju). Odgovor enega je bil, "zakaj bi delal, saj bo tako ali tako prišla pomoč v hrani".
bonk.gif

Evo. To, da so črnci najbolj lena rasa, pa itak ni samo rasistična izmišljotina.
smirk-1.gif

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
res je.
Lakota po svetu je tudi problem lenobe, nekontroliranih rojstev, napačne politike...
ampak, kaj ima to zveze s tistim lačnim otrokom? mu damo jest ali mu gremo razložit, da pač mora umreti, ker je potrebno nekje presekati to nepravilno politiko do npr. Afrike?

Vsak se v zvezi s tem sam odloča. je pač tak svet, da je novica o 230 mrtvih na nekem letalu lahko 3 dni top novica (pa vso iskreno sožalje svojcem tistih umrlih!), novica o 25.000 umrlih od lakote na dan pa pač ni novica. vsako življenje pač ni enako vredno?! smo družba, ki je že zdavnaj pozabila kaj je osnova, kaj je človek, kaj je osebno dostojanstvo, kaj je solidarnost...vsak se odloča sam, jaz sem se odločil v momentu. in tudi ne mislim drugim pameti solit, ker je čisto brez veze. naj vsak živi sam s sabo.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Problem Afrike je tudi, da otroci niti nimajo realne šanse da napravijo nekaj iz sebe. Teoretično bi lahko bil med vsemi temi afriškimi otroci, ki so umrli zaradi pomanjkanja, tudi kakšen genij ki bi ob primerni izobrazbi napravil veliko dobrega za človeštvo.

Problem človeštva ni v pomankanju dobrin, problem je v razporeditvi. Večina kapitala in dobrin je skoncentrirana na razmeroma majnem procentu ljudi. Medtem ostali trpijo. Zahodni svet vsaki dan zavrže več hrane kolikor bi jo bilo potrebno da bi nasitil vse lačne tega sveta.

Pred kratkim sem na radiu poslušal eno oddajo, o toplih malicah za dijake. Vsaki dan v LJ zavržejo toliko hrane, da bi lahko nahranili vse ljubljanske brezdomce. Zakaj!!! Sicer je sedaj nek predlog da bi hrano ki je ostala razdelili lačnim, ampak ne vem koliko je to zaživelo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Da nekaj razčistimo, jaz sem proti ciganom, roparjem, posiljevalcem, al kaidi, tajkunom in podobnim, tudi jaz sem za to, da se jih kastrira in, da ne bodo nadaljevali revščine v prihodnosti ampak smilijo se mi otroci iz filmčka, ki pa res niso nič krivi ker so jih starši zafukali, da nimajo kaj za jest. Jaz ne morem gledat trpečega tak kot recimo uporabnik inkvizitor, ki bi recimo z polno vrečo sendvičev šel mimo lačnega otroka in bi mu še verjetno rekel "Kaj je mali si lačen a?" in bi šel mimo...

Smo ljudje z mehkim srcem in ljudje brez srca(Inkvizitor)
bonk.gif

Ja poglej točno v tem je problem, teli otroci iz filmcka so nevem ze katera generacija, torej?

Patriot je napisal nekaj v smislu da so v angliji kriple in nevem se koga eliminirali, sej ce se take zadeve res nebi dogajale ves kaksne napake bi imeli po genih, danes smo pac vsi pametni in nehvalezni (da smo lepi) za cistke ki so jih izvajali nekateri po zgodovini, ce bi pa realno gledal bi jim mogli bit pa prekleto hvalezni. V prihodnosti bomo pa unicili raso, vsi bomo mel pravice ker samo se zato se gre, spaki v revscini bomo pa taki da ni res.

Recimo danes ko vidis crnca in evropejko skupaj, gledas smrkljo in vidis da je bil to samo nakljucje nekega dogodka in nic drugega, ali pa zato ker je nekaj kontra, tako ljubezen bo tista smrklja v svoji karieri najdla se pri marsikomu ker se sama neve kaj bi in naj ji nakoncu crnc naredi otroka kolkr se to ponavadi zgodi in imas na tak nacin unicevanje dolocene rase.

Ali pa da dva zaostala/kriplja spocneta otroka, to bi striktno prepovedal in to je danes posledica samo tega da moprajo imeti vsi vse pravice, politika pa to dopusca samo zato da dobijo glasove, tako pa tudi ta danasnja globalizacija deluje, bedakom se daje pravice zato da lahko politika se bolj krade.

Hamburger v ameriki ni samo biznis, ampak je "privlacna" hrana katero si lahko privosci tudi revez.

Kartonaste bajtice v ameriki so poceni varianta da ima vsak socialen primer lahko svojo hiso, to je tak sistem ameriskega biznisa ki nas je danes pripeljal do recesije, vse je napihnjen balon in potem pride Katrina in razmece tiste hise iz kart po ameriki in naenkrat imas nevem kolk tisoc ljudi brezstrehe za katere nihce ne poskrbi.

Trgovci delajo komaj z pozitivno nulo, med tem ko vsi vemo da imajo 100% marze na vsak qrcev izdelek pa ceprav pise gor -70%, kupis 1 dobis zraven gratis se 5, tlacimo vase vec kot potrebujemo, trgovcu je glavno da kruh kupis pa ceprav ga zunaj trgovine vrzes v grmovje to se pa vse dogaja samo zaradi tega ker smo ljudje kot ze 100x receno ovce in ovce so nakupu drzali samo sistemi ki so imeli cilje, razni komunizmi in nevem kaj se vse, danasnji sistem je pa trenutno zasluzkarstvo in unicenje vsega kar je evolucija dobrega prinesla.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:

Patriot je napisal nekaj v smislu da so v angliji kriple in nevem se koga eliminirali, sej ce se take zadeve res nebi dogajale ves kaksne napake bi imeli po genih, danes smo pac vsi pametni in nehvalezni (da smo lepi) za cistke ki so jih izvajali nekateri po zgodovini, ce bi pa realno gledal bi jim mogli bit pa prekleto hvalezni. V prihodnosti bomo pa unicili raso, vsi bomo mel pravice ker samo se zato se gre, spaki v revscini bomo pa taki da ni res.

Ali pa da dva zaostala/kriplja spocneta otroka, to bi striktno prepovedal in to je danes posledica samo tega da moprajo imeti vsi vse pravice, politika pa to dopusca samo zato da dobijo glasove, tako pa tudi ta danasnja globalizacija deluje, bedakom se daje pravice zato da lahko politika se bolj krade.

Tile so vse imel pogruntano. Nastali so pa v najbolj demokratični državi na svetu ZDA
smile-1.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/Eugenics

Tile so malo preveč razširili in zajebali ker so vojno izgubil. S tem je tudi na predhodnike padla temna senca.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi

Pomoje bi morali iti nazaj h koreninam k evgenikom
smirk-1.gif

Vsi skrivajo kok državo kriplji koštajo. Nisem še zasledil takega podatka na TV .
confused-1.gif
Samo kažejo po kakšnih domovih kako kakšne kemike sestavljajo, ki jim jih prav za tisto priložnost prinesejo in se nenormalno slinijo.

Sem mislil še kakšen članek prilimat na dejanskih primerih koliko denarja se "meče" v "slepe veje" pa raje ne bom. Pa koliko mladim družinam, bi lahko pomagali na ta račun, da bi zaplodili več davkoplačevalcev itd itd.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nikol nebom razumel takega folka. Oba delavca, komaj shajata, mata 3 otroke in 4tega na poti....

Mislim kako boš to h kruhu spravljal čez 25 let,... Nevem no, jaz bom mel tolko otrok, kolko si jih bom lahko
v danem trenutku lahko priovščil, torej da bosta mela vse poštimano in gut in ok, recimo 2. Nem pa mel 4ih, čeprav bi to tut
šlo skoz,...

Ko sem bil na floridi, so sosedi imeli 2 fantka, in so si nenormalno noro želeli punčko. Punčko, punčko, punčko.
Probajo tretjič in dobijo trojčke. Kasneje sem zvedel da 3 fantke. Moja babica bi rekla "bog ma dolgo šibo".
Mislim da se jim je čist prav zgodilo; ko si želiš otroka si moraš želet da bo zdrav in normalen, ne pa da zbiraš spol.

cheer.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
si se kdaj vprašal koliko državo stanejo nesposobni zaposleni v državni upravi (sploh tisti ki sodelujejo na raznih razpisih, ipd.)?

ali pa ko so zbirali denar za posočje, takrat ti je durs vzel denar iz računa ker nisi prispeval zneska.
potem čez par let pa se izve da so si nekateri ta denar lepo razdelili po svojih zasebnih računih. pa še niti niso obnovili tistega kar bi morali s temi prispevki
10.gif

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Lahko pa si probaš otroke pripeljat domov. En šnel kurz varstva otrok al pa kej podobnega, pa boš mel biznis. Sploh veš kok boš na ta način pripomogel k rešitvi gorja nad človeštvom?

Pa ,če si bo te pripeljal naj ne pozabi na lijane, da bojo imeli kje plezat.