Lakota po svetu

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
ksz.......

Problem lakote v Afriki ni v preveliki populaciji. Verjemite kar hočeste. Visoka rodnost ipd. je čisti odgovor evolucije na trenutno situacijo.
Vzemimo za primer npr. sardele. Tudi one se na veliko množijo, ker obstaja zelo visoka verjetnost da jih večina ne bo dočakala leta ali več. Podobno je z raznimi rakci, želvicami ipd. Torej tudi z ljudmi. Kjer je verjetnost da otrok ne bo dočakal pubertete je normalno da je rodnost višja. Čisto nasprotni primer je razviti zahodni svet, kjer rodnost pada. Pada pa iz podobnega razloga kot v afriki narašča, pri nas imaš zelo zelo dobre šanse da boš dočakal vsaj 70 let. Torej ni nobene potrebe po ustvarjanju prevelikega potomstva.

Da ne govorimo o tem da mi hodimo v službo in nosimo domov denar. Ne tam ljudje ne delajo v tovarnah. Tam obdelujejo zemljo, lovijo in nabirajo. Več kot je ljudi, več jih lahko dela. Več delajo več imajo. No v grobem je tako, in vsa stvar je super laufala dokler si ni razviti svet začel lastiti njihovega ozemlja in izkoriščati njihovih naravnih virov bogastva. Ter ustvarjati sporov med njimi kdo bo kasiral zaslužek in posledično netiti vojne.

INKVIZITOR
stupid-1.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Da nekaj razčistimo, jaz sem proti ciganom, roparjem, posiljevalcem, al kaidi, tajkunom in podobnim, tudi jaz sem za to, da se jih kastrira in, da ne bodo nadaljevali revščine v prihodnosti ampak smilijo se mi otroci iz filmčka, ki pa res niso nič krivi ker so jih starši zafukali, da nimajo kaj za jest. Jaz ne morem gledat trpečega tak kot recimo uporabnik inkvizitor, ki bi recimo z polno vrečo sendvičev šel mimo lačnega otroka in bi mu še verjetno rekel "Kaj je mali si lačen a?" in bi šel mimo...

Smo ljudje z mehkim srcem in ljudje brez srca(Inkvizitor)
bonk.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Pa kaj je z vami folk? Zakaj bi me moglo skrbet za lačne otroke po svetu? A lahko kej nardim za njih? A nej pošlem dol 1€ da bom lažje spal? A pol me more skrbet tut za kitajce k jih popolavlja? Pa za brezposelne američane? Seveda, pa za kite tut. Če vodilni na svetu nič ne naredijo, zdej nej se pa jest trudim z neko solidarnostjo za druge po svetu, k še sam komi shajam. Ja pomagal bom ljudem okoli sebe. Tako kot sem dal tistim delavcem, ki jim je zgorel samski dom. Pa zavetišču za živali. Kaj se pa zunaj dogaja, me pa boli [censored], tko k tiste boli [censored], katerih ljudje v državah crkujejo. Pa dejmo se potem še sekirat za severno korejce, k nič nimajo. Zakaj pa se za njih noben ne briga. Zato k tko al tko nima smisla.

Vi k vas pa tok skrbi vse drugo po svetu sam tisto kar je v Sloveniji ne, pejte pa kar se mene tiče u tri pizde.

Jest sem v tej temi off.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
pa ti sploh bereš kaj piše v postu pred tabo
confused-1.gif

kaj so starši krivi, če pa kapitalisti njim kradejo npr. nafto in ustvarjajo vojne?
zakaj se pa večje države nočejo vmešavati v npr. Darfur?

zato ker imajo finančno korist
smirk-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:

Da ne govorimo o tem da mi hodimo v službo in nosimo domov denar. Ne tam ljudje ne delajo v tovarnah. Tam obdelujejo zemljo, lovijo in nabirajo. Več kot je ljudi, več jih lahko dela. Več delajo več imajo.

V Afriki delajo ženske, dedci pa poležavajo v senci.

Citat:
Uporabnik Trigger pravi:

No v grobem je tako, in vsa stvar je super laufala dokler si ni razviti svet začel lastiti njihovega ozemlja in izkoriščati njihovih naravnih virov bogastva. Ter ustvarjati sporov med njimi kdo bo kasiral zaslužek in posledično netiti vojne.

In zakaj potem tisti, ki imajo dobiček, ne poskrbijo zanje?

Afrika je sod brez dna.

Koliko desetletij se že pošilja denar in razna humanitarna pomoč dol.

To je kretenski folk. Voditelji. Prvič ko je videl 100$ se mu je snelo in je želel imeti 200$. Pa tudi če pomre - njegovih - tisoče in tisoče.

Če njega boli [censored], potem mene še bolj.

Pa ne da me taki filmi, slike in razne reportaže ne ganejo, samo jaz in moje 2 € narediva par metkov ne pa 2 obroka za kakšnega otroka.

Ne se slepit.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
To je problem. Sčasoma bomo morali omejeti rodnost, ker nas bo preveč
uf-1.gif

To je prvi del od 8ih. Priporočam gled !!!!

PA še nekaj majn "zahtevnega"
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
hysterical-1.gif

Foter ima znanca, ki je revez, brez pare, fura kmetijo, iz rok v usta.. bila je nevihta, kjer mu je pogorela streha na bajti... Foter mu je senkal 1000 eur, za obnovo strehe. Ga grez cez 1 mesec pogledat kako napreduje.. vidi polivinil na strehi. Ga vprasa, ce se vedno ni zbral dovolj denarja... model prbije "sem ja, ni panike.. evo, sem si lih tanovo Raptorco ubodu, ves kako to leti" ..
hysterical-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
jaz vem da s prispevki ne bodo rešili ničesar.
koliko denarja so že nakradli v unicef, rdeči križ, karitas,...
smirk-1.gif

isto kot kradejo pri nas npr. direktor Rdeči križ ipd.

potem je pri nas isto ko oba starša izgubita službo, ker imamo tako dobre meneđerje in potem ne moreta preživljati otrok?
ampak meneđerji lepo preusmerijo denar v tujino na svoje račune ali pa v svoje podjetje na legalen način.

in egonislaw bi sedaj te starše kastriral?
je pa jasno da če en preveč nakrade, da potem ostalih 1mio ljudi nima denarja in nastane revščina
smirk-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik V_power pravi:

potem je pri nas isto ko oba starša izgubita službo, ker imamo tako dobre meneđerje in potem ne moreta preživljati otrok?
ampak meneđerji lepo preusmerijo denar v tujino na svoje račune ali pa v svoje podjetje na legalen način.

Pa daj ne primerjat zdaj ciganov in ljudi s socialnega dna s takimi primeri. Prvi se zavestno odločijo da bodo nafukali kopico otrok da bodo živeli na njihov račun, slednji pač ne.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik V_power pravi:

Malo si narobe razumel, jaz bi kastriral cigane, ker se nočejo socializirat, plačevat davkov in podobno. V Afriki bi jih kastriral, ker jih je preveč in posledično trpijo otroci zaradi lakote in revščine.

Ne bi pa kastriral tistih, ki se trudijo preživet in živijo pošteno ampak pač nimajo sreče. Takim pa bi pomagal!

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
zdaj pa ne vem več, ali ti bolj počasi bereš ali preprosto ne razumeš?

zato ker nekateri izkoriščajo ljudi v afriki bi ti njih kastriral?
zato ker cigani izkoriščajo kar jim država nudi bi ti njih kastriral?
za neplačevanje davkov bi ti kastriral?
crazy1.gif

kdo je tukaj neumen:
ali cigan ki nič ne dela (nekateri še dobro "nafušajo" oz. si kakšno stvar trajno "izposodijo") in dobi socialno pomoč (elka 1200€?)
ali delavec ki dela 8-12h za 450€ (pa še v zahvalo zadnje pol leta ne dobi plače)
sprasujem se.gif

+ delavcu grozijo z rubežem, ker ne plačuje položnic, +se mu davčna usede na račun, če naredi kakšen prometni prekršek ki ga ne more plačati (ker ni dobil plače), +delavec je na koncu že čisto psihično in fizično iztrošen od težkega dela
smirk-1.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Se pravi, da se ti zdi početje cigotov pravilno, da kradejo, izkoriščajo državo in davkoplačevalce, nič ne delajo,...? Ker to jaz razberem iz tvojih postov.

Sumim, da si tudi ti cigan. Kak ti je ime? Safet? Nuki? Šardan?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Če so samo lačni so lahko še srečni.

Ene cigani pretejo na smrt ko jih zalotijo pri kraji svojih pridelkov.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Zakaj ne bi mel pravice vreč stran hrano, kupljeno z mojim denarjem, poleg tega pa moram pred očmi meti še lačno afriško deco? Ali drugače - v čem je logika?? Naj mi o tem pridiga tisti, ki se dejansko zgane za te lačne otroke. Dokler se ti nabašeš zato, da ne mečeš vstran in da se ti ne smilijo lačni otroci, ne vem, kakšen profit ima potem oni od tega.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Zakaj ne bi mel pravice vreč stran hrano, kupljeno z mojim denarjem

Pride kak milijarder ali dva, pa pokupi vso hrano za slovence za par dni in jo vrže stran. Njegova pravica. Samo v razmislek, da je važen samo denar. Nekdo ki ni sam vsadil niti enga fižola, se lahko dobesedno dela norca iz hrane za xy ljudi. Saj jo je ja kupil...