Citat:
Uporabnik brgo pravi:
pa je res stari 1.8T. Še celo v leona vgrajujejo 1.8 tsi.
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
1.8T je pravi mladenič proti 1.9 tdi, ki se menda še vedno vgrajuje
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
pa je res stari 1.8T. Še celo v leona vgrajujejo 1.8 tsi.
Verjetno zato ker bo ta Seat A4 imel zasnovo (platforma) enako A4 oz. staremu passatu. Motorji so tam vgrajeni "vzdolžno" in ne prečno. Octavia, leon itd. uporablja platformo golfa .. ta pa ima motor prečno.
Nov passat vem da ima motor že prečno, s tem pa verjetno tudi Audi a4, ali se mogoče motim? Vsi novi motorji TSI so torej namenjeni prečni vgradnji. Domnevam da zato je Seat A4 (Ekrkolisezeimenuje) pobral stare motorje ker edini pašejo vanj ...
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
vsak 4 cilinderski motor je ropotuljica. Da mi pa potem 150 konjski 1.8L motor zre 12litrov.....potem mam raje dizla ki ima za pri enakih zmogljivostih vec kot 30% manjso porabo.
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
1.8T je pravi mladenič proti 1.9 tdi, ki se menda še vedno vgrajuje
1.9 TDI doživlja preporod v modelih Ecomotive (Leon, Ibiza). 105KM različica porabi 3,9l/100km in ima zgolj 98g/kg emisij.
pa vi verjamete da se boste z tako porabo dejansko vozili okoli
to bo veljalo da boš imel v 6 prestaviin 70km/h na števcu ob tem pa bo emisij na izpuhu 3x več kot je zgoraj napisano
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
vsak 4 cilinderski motor je ropotuljica. Da mi pa potem 150 konjski 1.8L motor zre 12litrov.....potem mam raje dizla ki ima za pri enakih zmogljivostih vec kot 30% manjso porabo.
ne nabijaj.da ti kuri12 litrov se morš res norca delat iz motorja.8litrov z tem motorjem ni noben problem.jaz semimel v a4 porabo 10litrov pa je letelo iz celja do kopra vedno nad 180km/h
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
mac77 tudi jaz imam dizla dobro pa to ni važno, toliko da neboš mislil da zagovarjam bencince.. DIZEL ni BENCINC zato je to popolnoma normalnoNevme kaj tukaj ni jasno? Pa ti sploh veš koliko bolj poceni je vzdrževanje bencinca kot dizla? Si kdaj razmišljal ko bo treba menjat šobe, ali pa da ti gre Bosch črpalka? Ali turbina? Dobro v tem primeru je tudi turbina ampak bencinc je pač avtomobil pri katerem ne rabiš met ravno "jurja" na strani... Dost bolj enostavn je za vzdrževat in zato tistih par litrov porabe pri 20.000km letno ne igra vloge.. Drugače igra je če fant dela 60,70,80.000 letno... Tudi jaz sem v rangu okoli 20.000km in naslednji avtomobil bo bencinc.
Lp
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
mac77 tudi jaz imam dizla dobro pa to ni važno, toliko da neboš mislil da zagovarjam bencince.. DIZEL ni BENCINC zato je to popolnoma normalnoNevme kaj tukaj ni jasno? Pa ti sploh veš koliko bolj poceni je vzdrževanje bencinca kot dizla? Si kdaj razmišljal ko bo treba menjat šobe, ali pa da ti gre Bosch črpalka? Ali turbina? Dobro v tem primeru je tudi turbina ampak bencinc je pač avtomobil pri katerem ne rabiš met ravno "jurja" na strani... Dost bolj enostavn je za vzdrževat in zato tistih par litrov porabe pri 20.000km letno ne igra vloge.. Drugače igra je če fant dela 60,70,80.000 letno... Tudi jaz sem v rangu okoli 20.000km in naslednji avtomobil bo bencinc.
Lp