Kvaliteten baterijski vrtalnik

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Je, vendar moraš vedeti, da so vsi ti vrtalniki, ki delujejo na principu vibracijskega udarjanja precej slabši od pnevmatskih.
Takole za doma, nekaj deset lukenj pa je nakup smiseln.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Za vse tiste, ki se ne bojijo nakupov preko spleta je tale baterijski vrtalnik/vijačnik super opcija:
http://www.screwfix.com/p/hitachi-dv18dcl2-18v-1-5ah-li-ion-cordless-combi-drill/64945

Hitachi DV18DCL2 18V 1.5Ah Li-Ion Cordless Combi Drill
- tri nastavitve: vijačnik, vrtalnik in udarni vrtalnik
- največji navor 43Nm
- 2x 18V 1,5Ah Li-Ion bateriji + 1 urni hitri polnilec

Jaz sem ga naročil, stem da sem dal v košarico še nekaj za par centov da sem dosegel znesek 100 funtov in potem je zastonj poštnina.
Tako me je prišlo vse skupaj 117€ in dobil sem ga v cca 4dneh.
zmaga.gif

Pri nas je enak 290€: http://www.proficenter.si/ponudba/hitachi*/aku-udarni-vrtalnik-vijacnik-dv18dcl2-gratis

302000505.jpg

p.s.
Ker je tole iz UK rabiš še UK-EURO adapter: http://goo.gl/Pmb0Q dobiš tudi pri nas v vsaki tehnični štacuni.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik boc pravi:
thx
Kako je z udarno močjo baterijskega ? A je le-ta primerljiva z udarno močjo električnega ?

Težji je, imam baterijskega hiltija, pa vedno raje vlečem kabel, ker je navadni pač bistveno lažji. Še raje pa uporabljam plinsko pištolo, za pritrjevanje stvari. :D

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
torej boljse nabavit en univerzalni 230V udarni vrtalnik in baterijski za vijacenje in nezahtevno vrtanje

shaq32

Pripravnik
5. maj 2008
79
5
8
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Za vse tiste, ki se ne bojijo nakupov preko spleta je tale baterijski vrtalnik/vijačnik super opcija:
http://www.screwfix.com/p/hitachi-dv18dcl2-18v-1-5ah-li-ion-cordless-combi-drill/64945

Hitachi DV18DCL2 18V 1.5Ah Li-Ion Cordless Combi Drill
- tri nastavitve: vijačnik, vrtalnik in udarni vrtalnik
- največji navor 43Nm
- 2x 18V 1,5Ah Li-Ion bateriji + 1 urni hitri polnilec

Jaz sem ga naročil, stem da sem dal v košarico še nekaj za par centov da sem dosegel znesek 100 funtov in potem je zastonj poštnina.
Tako me je prišlo vse skupaj 117€ in dobil sem ga v cca 4dneh.
zmaga.gif

Pri nas je enak 290€: http://www.proficenter.si/ponudba/hitachi*/aku-udarni-vrtalnik-vijacnik-dv18dcl2-gratis

302000505.jpg

p.s.
Ker je tole iz UK rabiš še UK-EURO adapter: http://goo.gl/Pmb0Q dobiš tudi pri nas v vsaki tehnični štacuni.

Lahko poveš prve vtise pri uporabi? Si morda že kaj probal vrtati v beton/steno? Zanima me, če se da normalno zvrtati luknjo 10-12mm?

Hvala.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Za vijačenje in vrtanje v les/železo je super. Baterija res zelo dolgo drži, da sta zraven 2 je pa extra plus.
Kar se tiče vrtanja v beton, 5mm s kvalitetnim bosh svedrom gre kar hitro.
Za luknje 10-12mm pa nebi matral tega Hitachija ampak bi raje s štemarco vrtal, ker tisto gre pa v beton kot v maslo.
Tudi udarna moč tega vrtalnika je pomoje premajhna za tako velike luknje v beton.

8mm luknjo sem že poskušal narediti v beton s to baterijsko ampak je trajalo sto let, medtem ko sem potem s štemarco zvrtal v parih sekundah.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
V beton s temi igračami ne boste vrtali, je bolje vzeti najcenejši hilti na štrom.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Morda je prav, da enkrat vidimo, kako je res s tem vrtanjem v beton:

vrtanje z 8mm - globina 40

posneto pred nekaj minutami, brez obdelave, štoparica je zraven zaradi verodostojnosti posnetka.

Edit: zaradi prošnje na ZS, dodajam še povezavo do nekoliko manjše datoteke v wmv formatu:
vrtanje z 8mm - globina 40

LP

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jap, kot rečeno. Velika žalost. Bognedaj, da bi bil še armiran.

Ok za par lukenj, kaj več..

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Hm.
Slabih 30 sekund za vrtanje izvrtine za 8mm vložek v 20 let star beton, je zate velika žalost?
Trdota betona tega tlakovca seveda ni največja, pa tudi ne najmanjša. Po mojem občutku nekje na sredini.
Kaj pa, čer je treba teh 'par lukenj' narediti kje, kjer ni dosegljive elektrike?
Oktobra lani sem opisal, zakaj sem to vrtalko kupil in zakaj je bila takrat nenadomestljiva.

Vsako orodje, tako tudi te baterijske vibracijske vrtalke so narejene za svoj namen.
Drži, da ni za 8-urno uporabo, vendar temu niti ni namenjena. In ko je nekaj treba narediti, opraviči svoj namen.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Sem pač razvajen s strani Hiltija, če bi pa naletel na armaturo, bi se tale reč povsem ustavila.

Če kje ni elektrike, kot rečeno, za par lukenj ok, potem imaš pa verjetno že prazno baterijo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Tu se strinjava. Hilti, tudi baterijska izvedba je zakon.
Vendar si ga redko kdo lahko privošči za doma, kar je osnovno vprašanje te niti.

In kakor sem zapisal že oktobra - ko sem ga potreboval, sem zvrtal okrog deset lukenj, malo v beton, malo v opeko in baterija še ni bila prazna.
In prav zato sem ta model vrtalnika 'z mirno vestjo' lahko priporočil in ta moj posnetek je nastal prav zaradi tega, torej za podkrepitev tega, kar sem že zapisal.
LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
In še to: da ne bom samo hvalil ta model Bosch-a, še eno kar resno kritiko: pred kakšnim mesecem se mi je pri odvijanju nekoliko večje in zapečene matice odtrgal varovalni, levi vijak v glavi. Res da sem vrtalnik v tistem primeru obremenil do maksimuma, ampak takega lomljenja nisem doživel še pri nobenem drugem, pa sem jih uporabljal že kar precej.
Očitno je moment navora večji od dimenzioniranih sestavnih delov, kar je vsekakor slabo. Na srečo je vijak s standardnim levim navojem, nekoliko sem moral popraviti (postružiti) le glavo tega vijaka, ki je prej služil na neki odsluženi vrtalki.
Če bo komu ta moja izkušnja koristila, predvsem kot opozorilo, kaj se lahko zgodi, moje pisanje ne bo zaman.

LP

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Dva dni nazaj sem naročil Makito za domačo uporabo. Trenutno me čaka na pošti, v ponedeljek jo dobim v roke in napišem kakšno besedo več. Glede na karakteristike mislim da je kar ok, cena pa tudi solidna.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Nejc katero od teh si naročil? Iščem eno makito za domačo uporabo pa ne bi rad dal preveč, hočem imeti dve bateriji, ki se napolnita v 20 minutah. Pa mi tu vse isto zgleda
smile-1.gif

Zakaj makito? 90% del sem opravil z njo, šraufanje, vrtanje, ... nikoli me ni pustila na cedilu. Ne baterijska izvedenka ne manjša električna izvedenka in ne ogromni udarni vrtalnik