Kvaliteten baterijski vrtalnik

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Kaj pa primerjava Hilti - Milwaukee?

Za Metabo tudi slišim, da je zadeva na nivoju.

Če bi jaz kupoval bi vzel Hilti, če bi želel prihraniti pa Perles

Sam sem se odločal med podobnimi. Na koncu so premagala specifikacije. Hilti ni imel točno tega kar sem iskal, pa cenovni rang je še višji
frown-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
Omenjate DeWalt, ampak menda, da je zadnja leta poslabšal in ni več to kar je bil.

Milwakke je amerišla firma bolj poznana čez lužo, pri nas je šele zadnji nekajlet zato tudi je neznanka.So pa sedaj nekaj v navezi z AEG.(sem pozail kako).

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Če se že piše o vrhunskih znamkah, brez dvoma je popolnoma na vrhu, tako po kvaliteti, uporabnosti, vzdržljivosti, ergonomiji, pa tudi ceni:
festool.jpg

Resni in dobri obrtniki vedo, zakaj kupujejo svojim monterjem orodje te firme.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
FESTOOL je kvaliteten in močan na določenih področjih, nimajo pa tako širokega nabora kot ostali, .....npr.nimajo niti osnovne udarne vrtalke.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
To drži, vendar so na področju baterijskih vrtalk (naslov je "Kvaliteten baterijski vrtalnik") daleč pred ostalimi.
In o tem sem pisal, ne o udarnih vrtalkah, kjer je pač Hilti prva liga.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Danes nekaj šravfam pa ko je bila prazna baterija se noče več polniti.
Se jo da kako zbuditi, ali vržem skupaj z baumašinco v smeti?
Ni pa več v garanciji, obnova baterije pa pride v delkotu več
kot pa mašinca v bau.
14,4V NiCd

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Moj nasvet pa je: kupi si nov vrtalnik, nekoliko boljše firme, pa ti bo zanesljivo služil precej dlje in ne bo odpovedal takrat, ko ga najbolj potrebuješ!

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Ne bom pisal kako dolgo je ta bil pri hiši. Res da je malo Nm ampak za tak denar....grem še po enega.
Rabim pač malo po hiši in okolici, če pa bi dobil zadevo z dvema baterijama in da imata enake ”vtikače” potem pa vzamem takoj. Bom v četrtek malo po bh preveril.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Drži.
Takšen 'postopek' sem sam preskusil in ga v originalu sporočila tudi predlagal. Sicer ne z drugim akumulatorjem, temveč s polnilcem 24V.
Potem pa popravil (zbrisal).
'Postopek' namreč lahko postane precej nevaren in ker ti ne želim kakšnih težav sem predlog zbrisal...

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
7
18
Ljubljana
Že nekaj časa gledam za Metabovim Powermaxxom 10.8 V .Uporablja kdo omenjeni model? Po karakteristikah in po izdelavi je zadeva na nivoju.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Nimam sicer točno tega modela, ampak nekaj podobnega kot je prvi na linku

http://www.cordless-tools.com/drillsDrivers.html

dve 14.4 V Li-ion bateriji, ni teorije da tudi v celem dnevu uporabe ostaneš brez. Se druga napolni garantirano preden prvo izprazniš. Sicer ni bil poceni (200€ pred cca tremi leti), ampak nad noname zadevami sem takrat dvignil roke. Priporočam.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Moram nekaj kupit pa se za mnenje obračam na vas.

Kaj priporočate za domačo hobi uporabo. Kupujem mašino, ki bo v uporabi cca 5x letno za kaj privijačit, sestavit kakšno pohištvo, montirat kakšen nosilec ipd. Ne potrebujem profesionalnega orodja, bi pa rad mašino, ki mi bo služila vsaj par let za domačo hobi uporabo.

Nisem poznavalec. Budget cca. 100€, če dobim dobro za mojo uporabo (predvsem ne tako, ki jo bom čez 1,5 leta po treh uporabah stran vrgel) za 60€ še toliko bolj super. Če je boljše dat še 20€ zraven, da dobiš best pricer&performance kombinacijo pa tudi ni panike.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za takšno uporabo sem kupil black&decker na elektriko. V eni izmed bau... trgovin z njihovo 5let garancijo se mi zdi, pa za cca 20-30€.
Če baterijo tko malo uporabljaš je čisto brez veze, ker ko jo boš rabil bo prazna;)

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Jaz sem kupil Hitachijev hobi program z dvema Li-ion akumulatorjema. Je zelo lahek, pa močnejši od prejšnih Iskrinih z Ni-cad aku.
Za enkrat zelo zadovoljen.
LP Janko

Nazadnje urejeno:

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
KSZ:
Kaj ti baterijski vrtalniki lahko nadomestijo klasičnega (230V), recimo za vrtanje lukenj v beton/steno ...?

Trenutno si ogledujem klasičnega (udarnega) Bosch 750 RCE in me zanima, ce ga lahko nadomesti recimo Bosch PSB 18 Li-Ion (in je tudi ~100 EUR drazji).

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Imam tega baterijskega in zato lahko zapišem:
Popolnoma ne more nadomestiti omenjenega 750W električnega.
Za izvrtine v beton gre z baterijskim dokaj enostavno do 12mm, vendar tudi pri tej debelini ne naenkrat, ampak postopoma, torej najprej 8, potem pa 12. Prav tako je omejeno število lukenj z avtonomijo baterije, kar za električnega ni problem.
Krepko pa presega električnega v uporabnosti - vrtanje, privijanje odvijanje (to gre tudi z električnem, vendar manj praktično), vse v enem in brez nadležnih kablov okrog nog.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
thx
Kako je z udarno močjo baterijskega ? A je le-ta primerljiva z udarno močjo električnega ?

Nazadnje urejeno: