Kvaliteten baterijski vrtalnik

sad

Guru
24. avg 2007
21.189
9.817
113

Rabil bi kvaliteten baterijski vrtalnik z dvema baterijama in nastavljivo hitrostjo vrtenja. Kakšne so običajno hitrosti vrtenja pri teh zadevah? Fajn bi bilo, da ni ravno 5 kg težek in pa da baterija drži tam okrog ene ure (je to sploh možno)? NE rabim kitajskih varijant za 40 EUR, temveč kvalitetno zadevo.
Hkrati bi bilo dobro, da bi imel tudi dodaten ročaj, da lahko držiš z obema rokama.
Kaj priporočate?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
sam se preizkusil kar nekaj teh zadev... sem v začetku celo zagovarjal bau bau varianto, ki sem jo pač menjeval na pol leta! Potem sem bil na makiti in sedaj sem pristal na milwaukee. Ma če primerjam po enakih cenovnih rangih se makita v delovanju skrije pred njim.

Sem sedaj nabavil še njihovo vrtalno kladivo in sem tudi super zadovoljen. Garancija je pa tudi 3 leta!

p.s. Če boš rabil solidno ceno pa me kontaktiraj (ne prodajam, ampak imam nek rabat, ker sem redna stranka)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Vse pogoje, ki si jih postavil izpolnjuje Bosch PSB 18 LI-2, ki ga imam že kakšno leto in je v vseh pogledih izpolnil moja pričakovanja.
Poleg tega, kar si zapisal, ima še uporabno funkcijo udarnega vrtanja in včasih koristno lučko za osvetlitev.
In je eden redkih, ki imajo tudi dodaten ročaj.
Ocenjujem, da je na vrhu amaterskih vrtalnikov.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.189
9.817
113
A je tisti dodaten ročaj doplačljiv ali pride zraven? Ker na sliki zgoraj ga ni.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
1,8 kg, za dodatno baterijo nisem iskal podatkov, polnjenje je dovolj hitro, da je nisem nikoli potreboval

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Kaj pa DeWalt; sem imel pred kratkim sposojeno službeno (stala 170eur) in je v primerjavi z Kitajčkom ki ga imam doma amerika. Sem potem gledal cene na spletu in se najdejo tudi modeli s solidno ceno.

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
A pa te zadeve do 200 EUR dejansko zvrtajo recimo luknjo v betonski zid, al je to tako, malo za les, kar je več pa ne gre. Imam en black&decker shit za 60 EUR in je za luknjo v les, pleh ali za kaj vijačit ok, kar je več pa bolj ali manj samo praska.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Pri kvalitetnem litionskem moraš že pazit da ti ga ne zasuka v rokah, sam sem tudi vajen nekega 50EUR vrtalnika ki je ok za kaj vijačit ali pa naluknjat kako plastiko, les itd.

Dobim v roke makito, sem malce lagano se lotil dela in je zapestje kmalu končalo v obratni smeri!
evil.gif

Torej ja s kvalitetnim lahko delaš vse kar lahko delaš s klasičnim omrežnim v bistvu je precej lažje in komotno kot pa delo s kakšnim 500W kitajcem iz baubauov.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik jello pravi:
A pa te zadeve do 200 EUR dejansko zvrtajo recimo luknjo v betonski zid, al je to tako, malo za les, kar je več pa ne gre. Imam en black&decker shit za 60 EUR in je za luknjo v les, pleh ali za kaj vijačit ok, kar je več pa bolj ali manj samo praska.

boljši vrtalniki/vijačniki so tako močni, da kakšno vrtanje s kronsko žago v les brez dodatne ročne ne pride v poštev. Tudi za kovino se moraš kar pripraviti, da ti ga ne spipa iz roke. Za vrtanje betona je pa to bolj za občasno delo in kakšno luknjo. Z udarnim kladivom se ne more primerjati.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Seveda zvrtajo, čeprav ne tako z lahkoto, kakor to naredi električna vibracijska ali celo elektro-pnevmatska vrtalka.
Tega Boscha sem kupil predvsem zaradi nujnosti vrtanja v garaži, kjer ni niti najmanjše možnosti električnega priključka, agregata se mi pa ni dalo tovoriti tja. In je svojo funkcijo krasno opravil, pred tem sem se nekaj trudil z Makito brez vibracij, pa ni bilo šans.
Zvrtal sem kakšnih deset lukenj v steno, nekje je bil betonski nosilec, drugje opeka, bateriji se ni še nič poznalo, indikator je še naprej veselo svetil na polno.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Vse pogoje, ki si jih postavil izpolnjuje Bosch PSB 18 LI-2, ki ga imam že kakšno leto in je v vseh pogledih izpolnil moja pričakovanja.
Poleg tega, kar si zapisal, ima še uporabno funkcijo udarnega vrtanja in včasih koristno lučko za osvetlitev.
In je eden redkih, ki imajo tudi dodaten ročaj.
Ocenjujem, da je na vrhu amaterskih vrtalnikov.

Tudi jaz imam to mašino in je SUPER. Izpolnila vsa pričakovanja.