Vidim, da enim ne moreš do živega in ste res vizionarji, zato tole zadnji post na to temo.
Cena vozila je enaka po vsej Sloveniji zato, ker uvoznik plača enako ceno ne glede na to, kjer ga bo prodajal. In dokler bo zaradi ciganov in tistih, ki vsakega obtožujejo kraje denarja kupcu, ker mu proda avto zaslužek pri npr. Renault Clio dobih 100 EUR bo temu tako.
Morda moja primerjava s ceno stanovanja ni najboljša, ali pa je razumete poante.
http://siol.net/posel-danes/os...-sledila-437470
Na zgoraj navedenem linku si lahko pogledate statistiko povprečnih plač v Sloveniji. @zakon, bo šlo? Razumeš poanto. Poleg tega je kup stroškov podjetij, ki varirajo od občine do občine in je razlika v nekaterih postavkah več kot 100% - primer nadomestilo za plačilo stavbnega zemljišča, komunalni odpadki in ostali stroški ekologije...
Poleg tega še ena zadeva, ki se je marsikdo ne zaveda ali pa se je noče. Ko peljete avto k Poldetu in ta na roke plačuje mehanika ali pa mu ne plača sprispevkov je malo drugače, kot pa npr. Porsche Slovenija, kjer je vse to urejeno.
Ko je treba mladi mamici donirati denar, ker ima invalidnega sina, ali pa kupi inkubator bolnici za naše otroke spet donira kdo? Porsche Slovenija ali Polde iz Krškega? Seveda je del te donacije od vseh vas, ki hodite k njim na servis, ampak inkubator bi imeli vsi, samo plačali ga nebi.
Prejšnji teden sem šel v Ljubljano z ženo in sva šla v Spa na masažo. Super odnos in ambient, 180 EUR za oba. Torej ena ura 90 EUR. Potem takem bi lahko rekel, da je to kraja. Ker mehanik s svojimi rokami ne zasluži toliko, kaj šele, če upoštevamo opremo, ki jo mora kupiti.
Imaš pa vedno izbiro, tako kot pri avtu. Namesto avta si kupiš mesečno karto za avtobus, pri masaži pa pač ne greš. Mi na ne pride na kraj pameti, da bi šel v Zgornji Duplek na masažo zato, da bom prišparal 20 EUR.
Jaz ne vem, kaj nekareti delate v življenju, da imate toliko časa, da prekličete celo Sloveniji kje je kaj ceneje in greste potem tja. Dajte si zračunat svoj čas (razen če ga ne cenite dovolj oz. nimate nič bolj pametnega za početi v življenju) in strošek goriva (amortizacije niti ni potrebno) pa boste ugotovili, kjer ste.
Pri vsem tem je šlo glede masaže zgolj za prispodobo - za tiste, ki niste razumeli.
Tisti, ki pa celo Slovenijo preverite, kje je cene in se potem zaradi tega tja tudi peljete in vsem tistim, ki hodite na okrog s svojim oljem, pa tistim, ki hodite po trgovinah in probavate puloverje in superge in morite prodajalke dve uri in potem to naročite preko spleta, in vsem tistim, ki ure in dneve preživite v BIG BANG-u po nasvetu Alterjevcev in nato TV kupite preko spleta pa iskreno želim, da ste na tak način življenja privarčevali toliko denarja, da imate vsaj jahto na Maldivih. Bom res vesel za vas, jaz je namreč nimam. Vam jo pa privoščim.
In morda še ena za kadilce; si je že kdo izračunal, koliko je v svojem življenju skdail denarja? Za šleper TV-jev in cisterne olje...
Pa lep sončen dan vsem.