Kvaliteta servisov

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:

@Ogo, tipičen komentar pametnega Alterjevca. In kaj bo tržni inšpektor naredil? dal kazen proizvajalcu vozila ker je napisal standard, kdaj mora avto na servis?

Pač ne poznam detajlov. Samo če je olje v motorju nepravilno menjano, ne more crknit elektromotor ali pa npr. visokonapetostna baterija. Torej gre lahko za nateg proizvajalca, ker se je zakalkuliral v svoji kakovosti, sedaj pa iščejo sto in en način, kako pobegnit stran od reklamacijskih zahtevkov.

Večina elektro komponent v hibridih je namreč povsem brez vzdrževanja.

Zato so pa tudi bile sprejete tiste direktive EU. Da ni pobega stran. Tržni inšpektorat pa bedi nad tem in kaznuje kršitelje.

EU diretive so bile zaradi prekinitve kompletne garancije in ne zaradi taksnih primerov. Tukaj je nepooblascen servis nekaj delal in zaracunal (prevzel odgovornost). Maticna tovarna je to samo ugotovila in kupec je v riti. Vse po PS.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
@Ogo, hibridi in podobne električne kripe še zdaleč niso nedolžne. Če drugega ne je potrebno avto na servisu pri rednem delu priklopiti na tester, pa narediti kakšen up-date. Zadeva pa ni nedolžna zato, ker zahteva posebno delovno mesto, šolanega mehanika (ne vajenca na minimalcu, kot se tukaj komentira, ker stane šolanje za takega zaposlenega več, kot marsikdo tukaj zasluži na leto - pri določenih znamkah govorim). Zaradi teh zadev je namreč že koga na hrbet obrnilo in zadeva z elektriko res ni nekaj, kar bi doma delal fušar za fazenpriferjem. Razen seveda, če ni izkušen Alterejec.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Glej, direktive EU pri garancijskih zahtevkih pri vozilih od proizvajalca zahtevajo dokazovanje za zavrnitev popravila.
Kupcu ni treba dokazovati nič, niti tega, da je avto sploh servisiral.
Če gre za zajebe v SW, so pa tu na voljo še vpoklici. Ampak če je zajeb v SW, je itak napaka proizvajalca - čista zadeva za garancijsko popravilo. Sploh pa dvomim, da je v servisnih navodilih omenjen update SW, kot redno vzdrževanje.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.671
6.709
113
pri taščici
Glede na to da sem s Krapencem že imel.izkusnje (se iz drugega področja, takrat je biil še bolj "vajenec"), bi se jaz v primeru takih težav zagotovo obrnil.na njih ali koga podobnega.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.684
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Kaj tebi ni jasno? Prvi servis je bil narejen hitreje kar ni prepovedano, vendar ga niso priznali ker je bil kao na nepooblaščenci, ki pa je bil mimogrede iz istega hleva. Drugi servis je bil narejen malo kasneje kot je bil njihov termin za prvi servis.

hja glej tu nima kaj. pogoji so jasni. Servis na xy km otiroma xy dni +-(ki tudi piše kolko)
To da je bil prej narejen ne pomeni, da je bil rešen tistega predvidenega razen če je bil časovno že zrel za serviss. To pa da je bil 5k km preko pa ni nekaj malega ampak 1/3 oziroma 1/4 servisnega intervala preko. Kar ni malenkost.
In tukaj imajo vso podlago zavrnit. Če je pa ta politika dobra za obdržat potencialne bodoče kupce je pa seveda druga stvar.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Še to pa zaključim: 2.0 PSA mašina ima servisni interval na 30Tkm. Čisto tako v vednost in da, ta interval pri enem mojem deluje že 8 let pri drugem pa 6 let BP.
In boli me k. kaj si drugi mislite o menjavi olja .... tako je proizvajalec predpisal in tako bo v mojih avtih.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.684
113
Tako ni prizvajalec napisal ampak en v marketinškem oddelku. Ekipa ki je motor zdizajnirala se pa za glavo drži. Ampak jebat ga vsakemu svoje. Saj tudi 1.6 psa mašina je mela na 30k pa ima zdaj na 15k. Zakaj le?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
še zanimivost med regijami...redni servis za "nemški" avto pride v ljubljani 240 eur, v krškem pa 120. v gorenjskem koncu pa 160. torej, gre za "isto" delo, vendar so očitno serviserji bolj dragi.
ne, ne govorim za mojega opla, ups, citroena
smile-1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
še zanimivost med regijami...redni servis za "nemški" avto pride v ljubljani 240 eur, v krškem pa 120. v gorenjskem koncu pa 160. torej, gre za "isto" delo, vendar so očitno serviserji bolj dragi.
ne, ne govorim za mojega opla, ups, citroena
smile-1.gif

V Ljubljani je dvosobno stanovanje 140.000 EUR, v Celju dobis za ta denar tri sobno, v Mariboru pa stiri sobno stanovanje...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Tako je. In ker mehaniki popravljajo avte v dvosobnem stanovanju in ima posledično višjo najemnino za 20% kot oni v Krškem, mora imeti servisno uro 100% dražje. Logika nimaš kaj.
stupid-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Malo neposrečena primerjava, vendar ko jo preslikaš na plače, gradnjo (delavnic), najemnine, pa kar drži.

Samo Maribor mi ne tu not tlačit, ker če mamo kaj v Mariboru, pa je to dnar in temu primerne cene servisov!

BTW: iščem kvalitetnega in zanesljivega serviserja za škodilaku diske menjat - ker na poršu so me na rit vrgli. Diske in zavorne ploščice imam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.671
6.709
113
pri taščici
Zakaj pa se avto ni pol cenejši v Krškem?
wink-1.gif

Jaz bi šel tudi po twinga v Nm če bi bil kaj cenejši od tistega v Murski Soboti.

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Saj je
wink-1.gif

revozskontopress

Pa ne moreš primerjat prakse multinacionalk z Jožetom iz Zg. Kašlja, ki se gre survival servis. Ne vem, ampak predvidevam, da ima Porsche Slovenija na vseh lastnih servisih enake cene, njegovi pooblaščenci pač ne.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ker se ne dela lokalno... Ampak ga naredi Hans ali Renee ali Jose in ima določeno plačo v svoji državi. Mama firma pa določi koliko je še smiselno naviti ceno na posameznem tržišču da zadeva gre v promet.
In za večino uvoženih izdelkov to velja.
Storitev pa je lokalnega značaja... Če je Lojzek iz Kašlja zadovoljen z 3EUR na uro verjetno Tone iz Ljubljane ne bo...

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Vidim, da enim ne moreš do živega in ste res vizionarji, zato tole zadnji post na to temo.

Cena vozila je enaka po vsej Sloveniji zato, ker uvoznik plača enako ceno ne glede na to, kjer ga bo prodajal. In dokler bo zaradi ciganov in tistih, ki vsakega obtožujejo kraje denarja kupcu, ker mu proda avto zaslužek pri npr. Renault Clio dobih 100 EUR bo temu tako.

Morda moja primerjava s ceno stanovanja ni najboljša, ali pa je razumete poante.

http://siol.net/posel-danes/os...-sledila-437470

Na zgoraj navedenem linku si lahko pogledate statistiko povprečnih plač v Sloveniji. @zakon, bo šlo? Razumeš poanto. Poleg tega je kup stroškov podjetij, ki varirajo od občine do občine in je razlika v nekaterih postavkah več kot 100% - primer nadomestilo za plačilo stavbnega zemljišča, komunalni odpadki in ostali stroški ekologije...

Poleg tega še ena zadeva, ki se je marsikdo ne zaveda ali pa se je noče. Ko peljete avto k Poldetu in ta na roke plačuje mehanika ali pa mu ne plača sprispevkov je malo drugače, kot pa npr. Porsche Slovenija, kjer je vse to urejeno.

Ko je treba mladi mamici donirati denar, ker ima invalidnega sina, ali pa kupi inkubator bolnici za naše otroke spet donira kdo? Porsche Slovenija ali Polde iz Krškega? Seveda je del te donacije od vseh vas, ki hodite k njim na servis, ampak inkubator bi imeli vsi, samo plačali ga nebi.

Prejšnji teden sem šel v Ljubljano z ženo in sva šla v Spa na masažo. Super odnos in ambient, 180 EUR za oba. Torej ena ura 90 EUR. Potem takem bi lahko rekel, da je to kraja. Ker mehanik s svojimi rokami ne zasluži toliko, kaj šele, če upoštevamo opremo, ki jo mora kupiti.

Imaš pa vedno izbiro, tako kot pri avtu. Namesto avta si kupiš mesečno karto za avtobus, pri masaži pa pač ne greš. Mi na ne pride na kraj pameti, da bi šel v Zgornji Duplek na masažo zato, da bom prišparal 20 EUR.

Jaz ne vem, kaj nekareti delate v življenju, da imate toliko časa, da prekličete celo Sloveniji kje je kaj ceneje in greste potem tja. Dajte si zračunat svoj čas (razen če ga ne cenite dovolj oz. nimate nič bolj pametnega za početi v življenju) in strošek goriva (amortizacije niti ni potrebno) pa boste ugotovili, kjer ste.

Pri vsem tem je šlo glede masaže zgolj za prispodobo - za tiste, ki niste razumeli.

Tisti, ki pa celo Slovenijo preverite, kje je cene in se potem zaradi tega tja tudi peljete in vsem tistim, ki hodite na okrog s svojim oljem, pa tistim, ki hodite po trgovinah in probavate puloverje in superge in morite prodajalke dve uri in potem to naročite preko spleta, in vsem tistim, ki ure in dneve preživite v BIG BANG-u po nasvetu Alterjevcev in nato TV kupite preko spleta pa iskreno želim, da ste na tak način življenja privarčevali toliko denarja, da imate vsaj jahto na Maldivih. Bom res vesel za vas, jaz je namreč nimam. Vam jo pa privoščim.

In morda še ena za kadilce; si je že kdo izračunal, koliko je v svojem življenju skdail denarja? Za šleper TV-jev in cisterne olje...

Pa lep sončen dan vsem. :)

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
@Tommy Porsche Slovenija ne donira zato, ker se mu ta mamica smili, ampak zato, da si sebi naredi dobro reklamo in verjetno dobi duplo nazaj. Uradni serviserji so nateguni in to je dejstvo. Jarc v MB ima ceno za liter olja 25€. Predvidevam, da zato da lahko donira tej mamici in do nedolgo nazaj še Tini Maze. Uradno lahko servisiraš kjer koli, na papirju. Da se je klan Porsche zavaroval so si izmslili lepo foro. Dajo ti 2 leti splošne garancije oz 4 leta jamstva. Ampak glej ga zlomka, jamstvo ti pripada samo pod pogojem, da servisiraš pri uradnih servisih. Ko, pa je nekdo cenejši, pa že takoj dela brez računa.
stupid-1.gif