Kvaliteta bencina

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Števci naj bi bili kalibrirani, saj so tam kontrolne nalepke.
Me pa moti, ko mi izklaplja pištolo, kadar tankam bencin, na dveh avtih (pri dizlu pa tega ravno ne opazim.). To se mi dogaja izključno na Petrolovih črpalkah, na OMVjevih pa ne. Se je enkrat en prodajalec na Petrolu izgovarjal, da bo treba zmanjšati pretok, ker da zaradi prehitrega pretoka šprica bencin in posledično izklaplja pištolo. Jaz pa opažam, da so OMVjeve črpalke precej hitrejše pri točenju, pa jih nič ne izklaplja.
Če ti pa pištolo izklaplja, pa meritev prav gotovo ne more biti pravilna !

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
To sem tudi jaz opazil da koliko sem tankal na Petrolu je stalno izklapljalo tisto pištolco.

OMW-jev 100 je vreden en k... ker rabiš tudi motor ki ga zna izkoristit. V navadne pa se ga ne splača vlivat ker lahko poškoduje motor... (nekaj v zvezi z ventili).
Sem tankal celo leto 100, da bi videl razliko
bonk.gif

Trenutno sam tankam na INI (95) ker zaenkrat z njim največ prevozim...
Bom pa zdaj prešaltal na MOL da vidim če bo še kaj boljše
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Ima pa nad vsemi isti urad (za meroslovje?) nadzor.
Tisto o izklapljanju na petrolu se mi pa sliši "zanimivo". Ne morem potrdit, ker redko točim tam, zadnjič se mi to zagotovo ni dogajalo v Trbovljah niti pri bencinu v avto niti pri nafti v kante.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
No, moje izkušnje so sledeče. Pred dvemi leti, ko sem še delal po 120 km na dan;beri, v službo in nazaj, sem preizkušal lahko rečem vse benz pumpe, ki sem jih imel na poti. Petrol, MOL, OMV, AGIP. Preizkusni motorček je bil eno leto Hyundai Coupe 2.0 (1997), kasneje Renault clio 1.4. letnik 1992
rolleyes-1.gif
. Avto je bil imun na bilokateri bencin od Petrola, OMV, Mola, opazil pa sem razliko, ko sem tankal na Agipu. Tankal sem vedno 98 ali pa 100-tko, nikoli 95. Z Agipovim benzom je avto lepše predel, pospeševal je tudi bolj tekoče. Ista štorija je tudi pri zdajšnjem Roverjem Vi(107kw). Najbolj mu paše Agipov bencin. Leti kot strela.
p.s. na nekem drugem(angleškem) forumu je tekla enaka debata. "Fora" je v ECU-ju od avtomobila, se pravi ali se ta ecu uči oz. je zmožen spreminjati parametre glede na bencin.
p.p.s Clio 1.4 78 konjev letnik 1992; avto brez ECU-ja, dvojni fergazar; z Agipovim benzom avto leti...:)

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
"Fora" je v ECU-ju od avtomobila, se pravi ali se ta ecu uči oz. je zmožen spreminjati parametre glede na bencin.

Seveda "intel inside......outside"
bonk.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
torej nova vrsta umetne inteligence?

je kje kaki vir ki piše o tem kako to funkcionira?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
ma evo...

do zdaj sem vedno tankal na Petrolu in skoraj vedno imel porabo pod 6L.

KLIK do porabe

zadnji tank sem tankal na OMV.... in lej ga zlomka... rekordna poraba!
no... tudi sedaj sem natočil OMV, tako da bom izvedel še drugo meritev...
če poraba ne pade... grem nazaj na Petrol!

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ksz

NI ISTO!

glede na mojo porabo, ima OMV boljše gorivo! imam dizla in na poraba.com mi pri zadnjih 20 meritvah (približno enake relacije, približno enaki način vožnje, približno pol na eni, pol na drugi) imam porabo pri petrolu 5,84, pri OMV pa 5,57, tako da je kr razlika (poraba.com omogoča vpogled porabe po posameznih ponudnikih goriva, kar pri vpisovanju porabe tudi sam označiš).
tako da tankam OMV, razen če res ni druge možnosti.
aja, avto je opel vectra karavan 2.0 dti, 101 KM, 160.000 prevoženih.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ma evo...

do zdaj sem vedno tankal na Petrolu in skoraj vedno imel porabo pod 6L.

KLIK do porabe

zadnji tank sem tankal na OMV.... in lej ga zlomka... rekordna poraba!
no... tudi sedaj sem natočil OMV, tako da bom izvedel še drugo meritev...
če poraba ne pade... grem nazaj na Petrol!

Tankaj ene pol leta pa pol poročaj

tole 1x -2x je totalni nesmisel.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
zakaj pa?

torej... ko je zima naj testiram Petrolovega... ko pa je poletje pa OMV?
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
pištole se izklapljajo zaradi špricanja goriva, kar pa je lahko posledica neprilagojene cevi ...... drugače pa to izklapljanje ne vpliva na količino pretočenega goriva

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
No, včeraj sem se olajšal za 140 Eur, ker je šla ena šoba na ajnšpricu (4. cilinder) . Mehanik (pooblaščen servis) je rekel, da je vzrok umazan bencin in da naj dodam v kestel nekakšen aditiv, da se bo potem očistilo
confused-1.gif
!

Ista zgodba, kot pri kurilcu, ko mi gorilničarji že 10 let zapovedujejo neke aditive h kurilnem olju, da bo čistejše izgorevanje in se bo gorilnik manj mazal !

Majko jim dobičkarsko, najboljš, da vsak liter goriva kar dvakrat zaračunajo, da bodo imeli za preživet, ko sedaj nimajo za zadostno rafinacijo
10.gif
!

P.s.
10.gif
je nucen, gorjača je iz raja prišla !

Nazadnje urejeno:

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
žal petrol ni več kar je bil
ne-ne-1.gif

mol in omw imata med najboljšimi gorivi pa tudi tuš oil.
na ini pa ne priporočam tankat sploh pa ne dizel

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
kot da je petrol kdaj bil?
stupid-1.gif
dokler so bli edini itak ni blo s kom za primerjat .... odkar pa imajo konkurenco pa je veliko govora o tem