Kvaliteta bencina

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
btw... ta enaka tema je že bla, takrat ko je blo pri preverjenem nekaj o kvaliteti goriva (enkrat septembra)

drugače pa jaz tudi tankam na OMV, letos še nisem bil nikoli na petrolu!

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
BLUEjevc je delal neke grafe
na SUxu
kdaj začne motor klenkat (posledično prej začne mn je oktanov al kako že nism tolk stručko)

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik redorange pravi:
Potem je šla do mehanika, izpraznila rezervoar in natočila 1l enega bencina in se peljala dokler ji ni zmanjkalo. Naredila je xx km(se ne spomnim koliko), potem je pa natočila še drug bencin in je naredila kar nekaj km več.
Vozila se je pa po isti avtocesti obakrat.

lp

Tusti poskus je bil dalec od merodajnosti !!!!!
Ko je z rocno crpalko izsesala rezervoar je bil zares prazen.
potem je nalila 1liter benzina A in se peljala do konca.
V rezervoarju je zagotovo ostalo 1 deci bencina
nato je na tale preostali deci dolila se 1 liter bencina B in ga se prav tako peljala do konca.
Seveda je zopet ostalo v rezervoarju 1 deci bencina.
Se pravi da je pokurila 0.9 litra bencina A in 1 liter bencina B
wink-1.gif

Pa se pumpa je crknila vmes
bonk.gif

ce se prav spomnim je pri enem dolivanju se posteno polila bencin
grin1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Ko greš iz obvoznice dol, proti btc-ju je agip na levi strani mal pred btc logističnim centrom.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Hm...tale OMW bo pa res potrebno preizkusit, če je tako dober...
smile-1.gif

Če pa govorimo o naših bencinpumpah pa moj Mondi ne j.ebe 5% kaj dam vanj. Na vse se odziva popolnoma enako, 100 oktanov mu nič kaj bolj ne požene konjev po mašini, na OMV-ju ni nič manjša poraba... Pol leta sem bil na 100-ki, saj vsi trdijo, kako bo poraba nizka, kako bo avto imel 100 konjev več itd... Nobene razlike. No...nekaj pa je bilo...mislim (nisem 100%), da je motor v prostem teku tekel nekaj bolj mirno. O hudih performansah pa ne duha ne sluha. Ampak kljub vsemu tankam skoraj izključno na OMV-jih. Zakaj? Nimam pojma...stvar navade...ali pa mi je bolj všeč zelena kot rdeča...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
pa glih za dizla sm jst slišala od enga mehankarja, da ne na agipu.
je pa kolegica pohvalila agipov 95 oktanc, da ji motor lepše teče in da ima za spoznanje manjšo porabo, kot pri drugih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:

Prav gotovo se bom pa lotil meritve, kako natančno ti nalijejo količino goriva.

Sem se jaz pred kakimi 2 dvemi leti, Na treh različnih črpalkah je bilo v isti kanti 20litrov do iste višine v kanti tako da... tu nisem opazil razlike, čeprav se sam tudi izogibam petrola.
rolleyes-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
je kaj novega s samopostrežno pumpo pri žitu,...
bi morala bit počasi odprta a ni o tem ne duha ne sluha,...
zaradi mene bi tam lahko bila tudi tuševa
evil.gif

b

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
MOL-a v Ljubljani ni. Imaš pa v Celju, Kidričevem, Kočevju, Litiji, Logatcu, Murski Soboti, Ribnici, Rogaški Slatini, Slovenski Bistrici

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Tankam na INI, Petrolu in OMVju, tankam včasih 95, včasih 98, včasih 100 in ne opažam prav nobene razlike v moči in porabi.

Ista pi*da.
grin1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
136
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:

Če se le da se izogibam Petrolu, najraši tankam na AGIPu, včasih tudi OMV.

dizel powah

In kakšna je razlika med agip in omv dizlom, se kaj pozna, ker skorpy je slišala, da raje ne dizla pr agipu
rolleyes-1.gif

lp

Nazadnje urejeno:

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Jah dizel od agipa naj bi imel slabše mazalne sposobnosti. Vsaj tako so ugotovil v raziskavi Dela pred leti...