Kvaliteta bencina

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Zopet dobivam informacije o primerljivosti kvalitete bencina od Petrola ali OMV-ja.

Citat:
Tudi sam nisem mogel verjeti ampak ko sem tankal na OMW-ju sem naredil občutno več kilometrov ( tudi do 150 ) Pa smo potem razpravljali z kolegi kako je to mogoče Tudi oni so opravili nekaj testov pa je bil rezultat isti ( govorim razlika OMW Petrol ) Razlika tudi med 95 oktanskim ter dizlom povsod mi računalnik govori v prid OMW (še zdaj ne vem kako lahko pride do tako velike razlike) PA ME ZANIMA OBRAZLOŽITEV (ista kilometrina vsak dan služba pa nazaj odstopanja kolk sem pa avto tišal pa tudi niso bila toliko v prid OMW-ju )

Tudi sam sem lani dvakrat probal, pa nisem ugotovil razlike.

Sem pa ugotovil čudno nizko porabo po nemških avtocestah, kjer pač pelješ, kolikor ti duša da ... in je poraba prbl. enaka, kot pri nas na povprečnih relacijah
confused-1.gif

Saj vem, da je bilo o tem že veliko pisanega, ampak ???

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Sam polnim rezervoar praviloma samo na Agipu. Včasih so pravili, da pripeljejo gorivo direktno iz Italije, da je energijsko močnejši. Cena je pa itak ista.
Pa da je Petrolova nafta dobra do - 15, Agipova pa do -21 stopinj.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Ogromno smo o tem ze predebatirali,tudi na staremu Suxu,pa vsak trdi svoje
d055.gif

Jaz tankam na OMV ce le imam moznost.Ko grem mimo Logatca tankam na MOL,ce sem v Ajdovscini pa na AGIP.
Po priljubljenosti(in opazanju porabe) imam 1.AGIP,2.MOL,3.OMV,4.Petrol.
Ko sem imel okvaro vzigalnega sistema mi je avto mocno cukal ob pospesevanju.Najslabse je bilo z petrolovim 95,z OMV 95 je bilo precej boljse,ceprav pravijo,da ga vozijo iz istih rezervoarjev na Serminu
smirk-1.gif
OMV 100 naj bi vozili direkt iz Avstrije

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
KSZ

naredim s polnim tankom cca. 630 km, ko pa na petrolu tankam, pa okoli 550.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

naredim s polnim tankom cca. 630 km, ko pa na petrolu tankam, pa okoli 550.
Tvoja meritev ni merodajna
evil.gif

Seveda je potrebno upostevati tudi enake pogoje-stil voznje,temperaturo,vlago,...)
V kratkem bodo lahko naredili studijo v novemu Hidriinemu institutu v Tolminu-klimatiziran objekt in motor na dynometru
wink-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
ne opažam nobenih razlik glede petrola in OMWja....

petrol rulz!

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
bom kr nate replicirala. Sama tudi skoz tankam na Molu v Logatcu, petrol se mi je zameril ene 2 ali 3 leta nazaj, ker sem dobila notri smeti al kaj jest vem, v glavnem mela sm probleme ene par tankov, ker mi je med menavanje prestav crknil avto
shocked-1.gif

Takrat je bila baje ena čudna mešanica, tako da je bilo 80 motorjev uničenih (toliko je bilo prijavljenih) vmes je biu tudi novi logaški rešilec
uf-1.gif

mi je pa všeč tudi Logo na Brezovici, ampak pretirano pa ne morem reči, da opazim kakšno razliko v kilometrini, ker od meritve porabe naprej, sem samo enkrat tankala, je pa bila to najnižja poraba, pa sem imela podobne poti, kot vedno. povem čez kakšno leto ali dve svoje ugotovitve
tongue-1.gif

@edit: za omv vem pa samo to, da je razlika v plus seveda, zaradi 100, no tako je opazil en kolega, poraba je bila opazno nižja

Nazadnje urejeno:

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik novaa pravi:

Prijatelj mi je rekel, da je treba porabiti nekaj tankov goriva, preden se pokaže rezultat, to pa zato, ker se vžig motorja prilagaja kvaliteti bencina, vendar ne kar trenutno, temveč na malo daljši rok.

Ne vem, te govorice kar ne potihnejo. Prav gotovo se bom pa lotil meritve, kako natančno ti nalijejo količino goriva. Sploh, ker se mi zadnje čase na kar dveh avtih dogaja, da med točenjem izkljaplja pištolo in to samo na Petrolovih črpalkah. Če ti pa pištolo ven meče, pa meritev prav gotovo ne more biti točna, kajne. Na OMVju teh problemov vsaj pri meni ni.

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Je bilo na tedniku(če se ne motim), je dobila novinarka ne enga tipa na blogu, ki je pol leta tankal pri petrolu, pol leta pri omv in pisal kilometre in na koncu je z omv naredil več km.
Potem je šla do mehanika, izpraznila rezervoar in natočila 1l enega bencina in se peljala dokler ji ni zmanjkalo. Naredila je xx km(se ne spomnim koliko), potem je pa natočila še drug bencin in je naredila kar nekaj km več.
Vozila se je pa po isti avtocesti obakrat.

lp

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Jaz sem še tudi zankrat zvest Petrolaš! Moram res enkrat tankat tu pa tam in da vidim če bo kakšna očitna razlika!

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Bo treba iti na valarje in tempomat vključit pa čakat. Problem rešen.
tongue-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:

Prijatelj mi je rekel, da je treba porabiti nekaj tankov goriva, preden se pokaže rezultat, to pa zato, ker se vžig motorja prilagaja kvaliteti bencina, vendar ne kar trenutno, temveč na malo daljši rok.

Ne vem, te govorice kar ne potihnejo. Prav gotovo se bom pa lotil meritve, kako natančno ti nalijejo količino goriva. Sploh, ker se mi zadnje čase na kar dveh avtih dogaja, da med točenjem izkljaplja pištolo in to samo na Petrolovih črpalkah. Če ti pa pištolo ven meče, pa meritev prav gotovo ne more biti točna, kajne. Na OMVju teh problemov vsaj pri meni ni.

ma da.... se pravi da ima superiorni predpotopni Hyundai Accent vrhunsko elektroniko, ki se prilagaja na kvaliteto goriva?

my ass.....

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
bom kr nate replicirala. Sama tudi skoz tankam na Molu v Logatcu, petrol se mi je zameril ene 2 ali 3 leta nazaj, ker sem dobila notri smeti al kaj jest vem, v glavnem mela sm probleme ene par tankov, ker mi je med menavanje prestav crknil avto
shocked-1.gif

Takrat je bila baje ena čudna mešanica, tako da je bilo 80 motorjev uničenih (toliko je bilo prijavljenih) vmes je biu tudi novi logaški rešilec
uf-1.gif

mi je pa všeč tudi Logo na Brezovici, ampak pretirano pa ne morem reči, da opazim kakšno razliko v kilometrini, ker od meritve porabe naprej, sem samo enkrat tankala, je pa bila to najnižja poraba, pa sem imela podobne poti, kot vedno. povem čez kakšno leto ali dve svoje ugotovitve
tongue-1.gif

@edit: za omv vem pa samo to, da je razlika v plus seveda, zaradi 100, no tako je opazil en kolega, poraba je bila opazno nižja

Ti furaš dizla al bencinca? A pr vas majo rešilce na bencin ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Moje izkušnje so podobne kot vaše: najbolje se obnese MOL, potem OMV, daleč zadaj pa Petrol (tankam pa vedno 98 oz. 100). Vozim pa bolj ali manj enake relacije, način vožnje enak, prav tako naloženost avta...

Na Agipu sem tankal samo 1x, ker je najbližji 100 km stran (poleg Celja), tak da ne morem primerjat.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Sam praviloma tankam na OMV, na Petrolu le, če je res nuja. MOL-a pa nimam nikjer v svoji bližini.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik redorange pravi:
Potem je šla do mehanika, izpraznila rezervoar in natočila 1l enega bencina in se peljala dokler ji ni zmanjkalo. Naredila je xx km(se ne spomnim koliko), potem je pa natočila še drug bencin in je naredila kar nekaj km več.
Vozila se je pa po isti avtocesti obakrat.

lp

Tusti poskus je bil dalec od merodajnosti !!!!!
Ko je z rocno crpalko izsesala rezervoar je bil zares prazen.
potem je nalila 1liter benzina A in se peljala do konca.
V rezervoarju je zagotovo ostalo 1 deci bencina
nato je na tale preostali deci dolila se 1 liter bencina B in ga se prav tako peljala do konca.
Seveda je zopet ostalo v rezervoarju 1 deci bencina.
Se pravi da je pokurila 0.9 litra bencina A in 1 liter bencina B
wink-1.gif

Pa se pumpa je crknila vmes
bonk.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
shocked-1.gif

uf-1.gif

tongue-1.gif

Ti furaš dizla al bencinca? A pr vas majo rešilce na bencin ?

Drugace so povsod resilci na bencin. Pa tudi na nafto
smile-1.gif