Kupujem Weber žar

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.066
125
63
Doma
Odločitev je padla, namen imam kupiti
Weber Master-touch premium GBS E-5775.
Kolikor sem gledal je razlika v posodi za pepel in rešetkah med modeli? Je vreden tega denarja?
Najcenejše sem ga našel pri Madiču v Celovcu…
Hvala, lp
 

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.066
125
63
Doma
Ker?
Optimalni model? Dodatki so precej zasolj€€ni…
Peklo se bo večinoma klasičen žar program, kak pulled pork, cel pišče…
 

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
427
156
43
Ker?
Optimalni model? Dodatki so precej zasolj€€ni…
Peklo se bo večinoma klasičen žar program, kak pulled pork, cel pišče…
Ker ? Že v drugem stavku si sam sebi odgovoril. " Klasični " žar program ne rabi nobenih dodatkov in fiksnega pokrova. To jaz naredim na weber compact 47 cm žaru za 120 eur. V debato, zakaj ne pokrov na pantih se pa ne bom spuščal. Večji žar je seveda zaželjen, torej 57 cm in glej verzijo master touch. Veliko cenejši od premium modela. Dodatke, če jih boš sploh rabil, lahko kupiš kasneje.
 

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.523
472
83
Najcenejše sem ga našel pri Madiču v Celovcu…
Tako. Najbrz bos enako ceno dobil tudi v bauhausu, obiju, hornbachu. Vse imas na poti do majdica, edina razlika je, da si jih tam lahko ogledas na razstavnem oddelku. In primerjas v zivo razlicne modele in znamke.

In ja, pokrov na pante je lahko ovira. Meni iskreno ne sede niti "okvir" v katerega zataknes pokrov, imam rajsi basic kljuko pod pokrovom. Prvega imajo drazji webri, drugega cenejsi.
 

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.066
125
63
Doma
Ok, potem kupujem žar z odstranljivim pokrovom.
Glede cene pa je A-SLO slabih 100€ razlike, tako da ni zabrazmišljat kje ga kupit, za razliko se dobi nekaj dodatkov…
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.757
6.051
113
Fajn je ona plošča (difuzor) spodaj za cufano pečt pa tote zadeve kaj rabijo nizko temp. Se nerabis zajebavat z nekim posebnim zlaganjem oglja. Pa zgoraj maš celo površino na voljo za pečt potem.
 

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
427
156
43
Fajn je ona plošča (difuzor) spodaj za cufano pečt pa tote zadeve kaj rabijo nizko temp. Se nerabis zajebavat z nekim posebnim zlaganjem oglja. Pa zgoraj maš celo površino na voljo za pečt potem.
Ni potrebno nobeno posebno zlaganje oglja. Gre tudi z priloženimi košarami za brikete. Še vedno mi je uspelo obdržat 6 ur ali več konstantno temperaturo 130 st. za pulled pork, recimo. In brez difuzorske plošče.
 

kajn

Guru
5. okt 2007
2.873
1.711
113
Iskajoč brata
ravno takega imam jaz, zdele bo pomoje ene 3, 4 leta doma....
Pečem približno pol časa samo drobiž in pol časa velike kose.... Je tak multipraktik. Nisem še dokupil nobenega dodatka, ne vidim potrebe... sem že večkrat pisal, da sem en tak povprečen žarist, čisto premalo opreme za Alter žariste.... tudi tistih košaric nisem še uporabil. Samo ob rob na kupček dam brikete in je... ali če je kakšna dolga peka položim "kačo".... sem pa vedno nasmejan ob žaru, pa vedno dobro jemo, torej je kljukica zame :)
Pa vreme ni nikoli ovira za žar zalavfat, važno je da se kuri... vsako leto jeseni pečemo koruzo, kostanj, tudi kokice smo že pekli :) tako da se jeseni spremeni v tak firepit :)

Žar po letih redne upora je še vedno kot nov... umazan in prašen, vendar brez napak v loncu...
letos mam plan še pico pečt in kakšen prebranac spečt za prilogo... s tem se še nisem igral

ko sem kupoval sem zbiral med basic in temu modelu in so mi tukaj rekli: Razlika v ceni je približno 100€, na 10 let je to 10€ na leto....
 
  • Všeč mi je
Reactions: JakeTheSnake

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.248
9.732
113

Tega, za razliko do premiuma si pa raje kak dodatek kupi, ker so panti res pain in the ass.
 

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
760
83
28

Tega, za razliko do premiuma si pa raje kak dodatek kupi, ker so panti res pain in the ass.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Seba81

kajn

Guru
5. okt 2007
2.873
1.711
113
Iskajoč brata
se pardonimam za zgornji zapis: sam imam brez pantov tistega v rangu 360€

tudi sam sem imel zadržek do pantov... jih nič ne pogrešam
edit: zgornji link v merkurju, samo kupi... pa pazi da ne bo izložbeni model. Sem jih gledal: so celi pohabani