Kupujem Weber žar

19. mar 2025
7
0
1
Zanimivo, da je pri meni popolnoma uporabn že mnoga leta. Oziroma imam ta žar samo za peko s tem difuzorjem.

Da splesni? Ni pikice plesni gor po teh letih. Niti ni zažgana maščoba nekaj na čemer bi plesn kaj preveč rada uspevala. Sploh, če je na suhem.

Ne moreš ga spucat? Špohtl pa gre vse dol. Razen, če bi rad mel sivega kot prvi dan.

bi od Kralja žara pričakoval, da ga dve tak preprosti stvari ne vržejo s tira, pa brez zamere.
Očitno je moje dojemanje čistoče drugačno od "potegneš s špohtlom pa je". Problem je v zgibih.

Govorim iz lastnih izkušenj in problemov mnogih strank.

Če bi zase kupoval bi kupil 5750 - je tudi čist dovolj velik da podimiš lep kos mesa z ogljem samo na eni strani.

lp miha
 
19. mar 2025
7
0
1
Bistvo je da pri keramiki moraš delat pirolizo ker šamot vpija maščobo/beljakovine, ki odtekajo iz mesa, kot goba. Vem ker imam v pro q smokerju namestro vode vedno keramične briketa (šamot) in tega ne ščistiš drugače kot da neslednjič vržeš nad žerjavico da se prepuca. Če spustiš ti splesni (sploh ker pri low n slow kuhi velikokrat ne preseže 120C). Da bi pleh splesnel pa še nisem videl! ;)
Saj ne splesnivi ampak je poln maščobe in praha kar je sitno čistit.
 
19. mar 2025
7
0
1
OK, razumem, zdej je keramika moderna pa je treba zagovarjat pa zelo se strinjam, da je keramika v marsičem v prednosti, samo piroliza? A pri Webru pa ne morš nardit pirolize?
Keramični žar se sam čisti, ne rabiš nekega posebej postopka če redno pečeš in tu pa tam gre čez 300 stopinj. Če samo dimiš ali pa ga pustiš čez zimo z lanskim mesom not, pol ga moraš pa prekurit posebej.

Lepše se ščisti predvsem zaradi oblike, stene so skoraj ravne, in po njih gori ogenj - pri webru pa ne ker je bolj jajčast.

No rešetke je potrebno pa pri vseh očistit.

LP miha