Kupujem posestvo - kje naj iščem?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
40.000... hja veliko sreče.......

Pr nas na gorenjskem prej zadaneš na loto, kot dobiš zazidljivo parcelo za tak denar... Lahko ti povem, da dobiš komunalni prispevek 33 eur po kvadratu bruto.....

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik Success pravi:
Sem v fazi nakupa posestva, kjer se bo čez nekaj let gradila hiša. Ker je tukaj kar nekaj razgledanih članov, prosim za pomoč in kakšen nasvet bi mi tudi prav prišel.

Iščem parcelo,

- ki bo velika vsaj 500 m2 (najraje tam okoli 1000 m2 do 2000 m2)
- ki me bo oglobila za največ 40.000€
- kjer bo mirna, zelena (rad imam naravo), sončna okolica
- kjer bo vsaj dokaj blizu pošta, trgovina,...
- ki ne bo preveč bogu za hrbtom
- ki bo še vseeno od Ljubljane oddaljena do cca 40min (avtocesta)

Gledam na primer parcele okoli Ivančne Gorice, Bič, Moravče, itd...

Ima kdo kakšen nasvet, kako najti tisto pravo parcelo, kako ste jo vi našli? Parcele gledam na spletni strani <a href="www.nepremicnine.net" target="_blank">Nepremičnine.net</a> . Je še kakšna uporabna stran?
Na kaj moram še paziti?

Že vnaprej hvala za pomoč!
nahrung002.gif

Ko sem brala tvoj post sem že našla idealno parcelo zate, ampak potem sem prišla do zadnje alinee:
- ki bo še vseeno od Ljubljane oddaljena do cca 40min (avtocesta)

....sicer bi ti predlagala Prekmurje....parcele so še bolj poceni, kot pa 40.000€.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Tri stvari mi tukaj ne gredo skup:
- solidna parcela (lokacija, dostop, naklon, dokumentacija)
- 500 kvadratov
- 40k EUR

Dokumetacijo pri taki ceni kar odštej, ni šanse. Drugače pa je to cena kar v redu: 40.000 ojrov / 500 kvdarati = 80 ojročkov na kvadrat. To je pa že solidna cena za zazidljivo parcelo z infrastrukturo na parceli ali pa vsaj v razumni bližini.

Aja, pa poudarek je na zazidljivi parceli. Ker kajti namreč 18 junija leta goppodovega letos je začel veljati Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o kmetijskih zemljiščih, ki je nazaj pripeljal nadomestila za spremebo namembnosti kmetijskih zemljišč. To je dodaten strošek ko se gre spreminjat namembnost in odvisno od bonitetnega razreda je ta strošek od 0,05 ojrov na kvadrat (za bonitetni razred 1) pa do 25 ojrov ojrov na kvadrat (za bonitetni razred 100). 1 bonitetnega predpostavljam da ni prav veliko, po moje je največ ene srednje žalosti od bonitete 41 - 60 x 0,20 ojrov za razred, kar znese 8,20 - 16 ojročkov za kvadrat. In to samo za spremembo namembnosti (iz kmetijske - kar je itak praktično vse) v zazidljivo. Seveda, če ni parcela že zazidljiva ... Nov dejavnik, ki ga je treba paziti ob nakupu. Nič več prodajanja dragih kmetijskih zemljišč ob naseljih češ itak se bo v kratkem spremenila namembnost
rolleyes-1.gif

Nisem pa še ugotovil ali to spremembo na parceli kjer plan dopušča zidanje lahko naredim samo za tloris bajte/dvorišča/garaže/ostalih pomožnih objektov, ali moram spremenit vseh minimalno 400 kvadratov oz. celo parcelo kolikor je pač velika (lahko tudi par tisoč kvadratov). Bom pocukal za rokav pripravljalce spremembe zakona ...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik reality pravi:
40.000... hja veliko sreče.......

Pr nas na gorenjskem prej zadaneš na loto, kot dobiš zazidljivo parcelo za tak denar... Lahko ti povem, da dobiš komunalni prispevek 33 eur po kvadratu bruto.....

Pusti gorensko....

V zasavju imaš dovolj leppih parcel, ki padejo v njegov cenovni razred.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
softi, pojma nimaš kaj je vukojebina....Vukojebina je tisto, kar si copy/pastal v drugem topicu.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Ravno včeraj sem gledal en oglas Sv.Duh pri Škofji Loki 170€ meter. Parcela pa 750m pa si izračunaj

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Sem tudi jaz potem šla včeraj še malo parcele po notranjskem pogledat in so res kr ugodne cene. Oziroma bolje rečeno so cene parcel okol Lj in gorenjske močno pretirane, samo očitno se vseeno najdejo kupci, ki kupujejo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Tole sem ze jaz "videl" vendar sem opustil. Vukojebina 2km zracne linije od ac, po cesti pa 15, pa se druge stvari.
http://www.nepremicnine.net/ne...pic=1593012.jpg
upam da link dela, ker se nekaj z gsm hecam.
Ce v cerknici ni treba dati se obcini kakih 50 evrov/m2 je res ugodno napram drugam.
Se vedno pa se mi ne zdi posteno, da je sosedova njiva vredna 100x vec kot moja samo zato ker je zazidljiva.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Nekaj več , kot si pripravljen dat, ampak si v vukojebini v okolici Ljubljane. V glavnem mestu si prej kot v pol ure in to čez Golo (nad Igom) ali pa preko Rašce. Do Kureščka je en pljunek ... Sosed/prodajalec je faca, kar je vredno več kot par jurjev ....
Če bi jaz kupoval, bi tole definitivno pogledal (saj sem
grims-1.gif
, čeprav ne kupujem).
Aja, občina je Velike Lašče. Hudo pomemeben podatek, ko se bo plačeval komunalc ....

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ti si tole "posest" videl fizično? Kaj se prodaja; podrtija ali sadovnjaček pred njo? To je precej važen podatek glede na to, da gre za ponudbo fizične osebe. Kar pomeni, da je dobro preveriti ali to o zazidljivosti drži (da ne bo na koncu izpadlo, da je to vaški rob, kjer je sicer dovoljena gradnja, ampak kozolcev, skednjev in podobnih "objektov") ...
Drugače je pa tole relativno blizu LJ, drži.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Nekaj več , kot si pripravljen dat, ampak si v vukojebini v okolici Ljubljane. V glavnem mestu si prej kot v pol ure in to čez Golo (nad Igom) ali pa preko Rašce. Do Kureščka je en pljunek ... Sosed/prodajalec je faca, kar je vredno več kot par jurjev ....
Če bi jaz kupoval, bi tole definitivno pogledal (saj sem
grims-1.gif
, čeprav ne kupujem).
Aja, občina je Velike Lašče. Hudo pomemeben podatek, ko se bo plačeval komunalc ....

tam pa že tko azvijajo, d aje joj

to akr je dal notranjc..sam se 3 krat tok aprcele..pa da je 'civilizacija' do 3km stran...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Sosed/prodajalec ne zavija čisto popolnoma nič (najbrž ti bolj ...). Do "civilizacije pa je precej več kot 3 km, to je pa res. Sicer pa, a to iščeš ti al' naslovnik? Predlog ni zate. Tebe zadovoljit je itak misija imposibile ...

Razen ...; kako ti je kaj všeč Kašelj?

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Si že bil na Kočni? Kaj je na Bledu takega da bi podatek kolk je do tja nekaj pomenil? Saj nisi turist.