Aha in kolo bos predal sestri preden dobis nakazano? Kolo pa je vredno ...?Del zneska bi mi šel v kot ara v roke, preostalo pa bi bilo nakazano. Danes si je kolo prišla ogledat sestra kupca...ona dela v Ljubljani, dec je pa v drugi regiji.
Ne nori...Kolo je vredno nekajkratnik are.
Večina ljudi nima več računov in garancije. Zato kot kupec podpišeš pogodbo, da v kolikor kdaj pride policija do tebe, da imaš dokaz, da si dejansko kupil kolo in ne ukradel.Kaj bi pa rad “zavaroval”?
Ko sem stara kolesa prodajal sem novemu lastniku dal racun, garancijski list (kljub temu da je bilo kolo ze izven garancije) z vpisano serijsko stevilko.. on pa meni €..
stisk roke - in je to to.. z nobenim nisem nic podpisoval
Ja - ce ne bi imel garancije/racuna bi to naredil bp (nisem mel kej skrivat).. ampak ce beres avtorjevo tezavo bi pa on podpisoval, ker bi nekaj (delcek)denarja dobil kot aro.. Ostalo pa potem na TRR.. tega se pa jaz ne bi sel.. jebat ga - ce kupujes kolo za “dva jurja” pa mas “150€“.. poj bova tezk posel sklenila..Večina ljudi nima več računov in garancije. Zato kot kupec podpišeš pogodbo, da v kolikor kdaj pride policija do tebe, da imaš dokaz, da si dejansko kupil kolo in ne ukradel.
Zato se v pogodbo napiše tudi npr. št. in veljavnost osebne izkaznice, kar dokazuje, da si nisi kar izmislil nekoga in ga napisal gor.
Isto velja recimo za GSMje.
Če prodajalec noče podpisat, bo pač prodal drugemu, ne meni.
Sem ga vprasal nekje zgoraj.. pa ni odgovoril..NIkjer nisem zasledil, da bi OT predal kolo proti plačilu are.
Vseeno komu, saj je dobil direkt keš v roke, tako da...
PS: A nisi ti nek zagovornik, da je treba vse nasvete in vse zastonj dat. A ko jih ti daješ, pa kar naenkrat niso več zastonj?