Dvomim da bos kakega z izkusnjami nasel ker se vsak alter bedak ve da se tega be dela, sploh pa ne z okvirji...
Nekaj ne razumem. Prodajalec prinese pogodbo s podpisi in ti overis podpis prodajalca, kot si zgoraj napisal. Kdo pa kjerkoli garantira, da je podpis kupca pravi?
Sicer nevem, ce ma ta overitev kak smisel. Ker se recimo tudi ara napise na list papirja s podatki obeh itd, pa velja na sodiscu kot dokaz.
Nevem kako bi ti overjen samo tvoj podpis kjerkoli pomagal. Ker ce ti prineses papir, je jasno, da si se podpisal in nisi sam sebi sral v zelje. Bolj smotrno bi bilo, da bi se overil podpid kupca. Razen ce je bilo misljeno, da on s to overitvijo tvojega podpisa prepise vozilo nase in potem odjavi. Ce to gre, nisem tu doma. Potem bi mozno, da slo, ker je overjen tvoj podpis in ti nisi zraven. Dvomim, da lahko ti sam, brez njegove prisotnosti in z overitvijo samo tvojega podpisa, karkoli naredis.
Spodaj podpisani
IME PRIIMEK, NASLOV, POSTA, EMSO. PRODAJALCA
pooblaščam osebo
IME PRIIMEK, NASLOV, POSTA, EMSO. OSEBE KI JO POOBLASCAS.
da v mojem imenu opravi spremembo lastništva, identifikacijo in odjavo za vozilo
To, da sem marsikaj narobe naredil, se čisto strinjam. Zato tukaj sprasujem. Šank teoretiki ne letijo na tebe, ampak na vse druge, ki bi ovajali za KD tatvine in podobno, kar žal ne bo šlo.Noben ti ne oporeka da si overil dokument, ampak težava je v tem kaj si ti overil, še huje je pa da verjames da delaš prav.
ja sej, ta del me skrbi. zato ga bom odjavil in naj se jebe...Prodaja vozila gre tako da morata obvezno ( razen * ) prodajalec in kupec na tehnične preglede, tam se avto odjavi s prometa in prepiše na novega lastnika. Če ga on registrira ali ne, ni tvoja stvar, saj je on lastnik.
* razen: prodajalec ni potreben poleg ko nekoga pooblasti z overjenim pooblastilom, lahko eno X osebo, lahko pa kar kupca. Kupec potem dela z vozilom kar hoče, vozi se vsak dan, ga proda komu hoče itd... saj si mu ti dal pooblastilo. Npr če on danes naredi z avtom nesrečo, boš ti plačnik tega oziroma tvoja zavarovalnica. Če on proda avto za dele nekam v srbijo, bos ti v SLO plačeval davek še 10 let, saj uradno gledano si ti lastnik vozila.
hint: ti si delal pred 15 leti nekaj kar eni delamo 15 let + , tako da trenutno vidim samo enega šank teoretika.
ni mi treba okvirja overjat. overja we moj podpis. Glej, ti je lost že vse razlozil višje...KAko si ti overil kupoprodajno v ponedeljek brez tega okvirja? Ker, kupoprodajno sta napisala v nedeljo, overit si jo šel verjetno v ponedeljek, kjer pa okvirja ni bilo poleg? Torej, kako ti je una dovolila, da kupec manjka?
Overil sem moj podpis na kupoprodajni pogodbi, ki ima vse elemente po OZ. Predmet, ceno, videno kupljeno.Saj sploh avta ni prodal, on je le poolbastilo overil, ta "kupec" pa sedaj verjetno isce končnega kupca, ko ga bo našel, pa bo sklenil pogodbo med pablotom in novim kupcem. Veselica se pa bo začela ko bo novi kupec začel uveljavljati skrite napake, ki bo vse padlo na pablota.
Ne bodi pameten, lepo te prosimAvto je na tebe pisan in registriran. Kje je problem? Ga imaš doma? Nimaš torej je ukraden.
Overil sem moj podpis na kupoprodajni pogodbi, ki ima vse elemente po OZ. Predmet, ceno, videno kupljeno.
ne teoretiziram, samo povem, na kakšnem dokumentu sem overil moj podpis. To pa menda ja vem, če imam kopijo tega pred seboj.
Pablo in Okvir, podatki obeh. prodajna pogodba, predmet avto, VIN, REG št. cena, videno kupljeno, kupec vozilo pregledal. O pooblastilu v dokumentu ni ne duha, ne sluha.
A potem okvir s tem niti ne more spremeniti lastništva?
Inkaj je potem najbolje narediti? razen, da za začetek odjavim avto?
Očitno ti je bolj malo ostalo če si na osnovi pogrno.Če pa na katerem področju nisem šank teoretik, je pa to tukaj. par poletij dela pri notarju med faksom vseeno neki pusti, pa čeprav je bilo to pred 15 leti.