Citat:
Uporabnik dentex pravi:
@ stibrčk
Nož je lasnina kuharja, ženščetom in topli vodi dostop prepovedan. Nož/noži, ki ga/jih uporabljaš v kuhinji kot cheef jih ne uporablja nihče drug.
Moja zbirka je bila vredna nekaj jurčkov, pa po dvajsetih letih ni vredna nič. Moja jih je bogato prala v topli vodi.
eramika je noro dobra, dokler ti je nekdo drug ne nabrusi po štrajharju.
Na ebayu, najdeš nože top quality z perfektnim gripom tudi od 10€ naprej. Ampak, če ga nisi imel v roki, ga ne KUPUJ.
Ni vsaka roka za vsak nož in seveda tudi obratno.
Bistvo je da je nož dovolj - krat prepognjen in dobro kovan " VSAKE OČI IMAJO SVOJEGA MALARJA
Ko ga začneš uporabljati, vsaj jaz mojega sekljalca in filetirca, ga "v roko NE SME prijeti NIHČE " ko ga prvič potegneš je samo še tvoj. Koti kot jih ustvari roka, ki reže so endinstveni kot prstni odtis.
Vprašanje "rostfraj" ali keramika ali pa kovano jeklo, je povsem odveč, NOŽ, ki sede v roko, je kot prva ljublezen.
lp D
no, to nekako velja tudi za frizerske škarje.....pravi frizer ti ne dovoli, da primeš njegove škarje v roke, kaj šele da bi kaj strigel...