Kuhinjski noži

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.772
169
63
Kakšni oz. kateri kuhinjski noži so res dobri?
Imam par običajnih nožev in nekateri rosftrei noži so precej topi in se jih niti ne da nabrusit.
Imam pa enega, ki je tudi rostfrei je pa super oster in se da lepo nabrusit.

Baje so dobri kovinski noži, večplastni. Kateri so to in kje se jih dobi?

lp

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Pri keramičnih moraš res pazit, kaj in kje režeš. Moja draga mati ga je uspela v tednu dni uničit tako, da je bil samo še za v smeti. Jaz ga imam še vedno iz hoferja za manj kot 10 eurov, pa ima na dveh mestih skrhano rezilo.

Drugače pa tud ikea nima slabih nožev. Enega imam že kaki dve leti, pa je še vedno oster, cena nekje 8 eurov. Je pa res da ga z Ikeiinim keramičnim štrajherjem potegnem pred vsakim rezanjem.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Swibo noži so zelo dobri, to je praktično Wenger, ki poleg Victorinoxa proizvaja tiste švicarske nože. Poleg tega so zelo ugodni.

Za večji denar pa se dobi japonkse nože, ki pa so dražji, ampak je vrhunski material. Primer:
http://www.osterrob.si/nozi

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Kaj imate pa kaj za brusit te nože?

Kamen za stanjšat če je slab nož al pa že zgonen, potem štrajher za brusit, če je pa ok nož pa trikrat po štrajherju in je nabrušen, da se lahko obriješ
wink-1.gif

Je pa tud od štrajherja zlo odvisno, sem imel enega novejšega in ni blo to to, sm pa potem od dedka vzel enega starega k zemlja in je čist druga pesem, dvakrat gor dol inakcija.

Nazadnje urejeno:

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Petrol je imel ene super kuhinjske nože. Vsaj tako so delali reklamo, he-he...
Drugače pa imamo doma en finski nož, rumen ročaj (sem šel gledat, se ne vidi več imena..) že deset let. Tu in tam ga s kamnom potegnem.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:

Jaz sem zadovoljen z enim ta velikim kuharskim. nabrusiš in režeš. Je pa res, da se ne počutiš ful dobr ker sem dal samo 10€
smile-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Drugače pa imamo doma en finski nož, rumen ročaj (sem šel gledat, se ne vidi več imena..) že deset let. Tu in tam ga s kamnom potegnem.

rumen al oranžen? če je rumen je verjetno swibo

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.054
70
48
Jest imam v kuhinji Fiskars kuharski nož 20cm

Režem vse z njim, od kruha do mesa, zelenjave... sem zelo zadovljen, dobro reže in ima dober malo gumiran ročaj, da ne drsi. Kolega kuhar je rekel, da je prelahek, mene to ne moti. Brusim ga pa s tem

Kar se pa tiče japonskih nožev, jih ima frend, drago blo kot svina, zajeban za brusit pa še ročaj ima nikakvi - eno brezvezno palčko. Mene niso prepričali.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Khm khm..., ker smo pr nas mahneni na dobre nože, ma ata tazga in je to ornk nož, oster, težek in ne skrha kar tako, praktično sekaš z njim
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Mam enga Tojirota (damščansko jeklo), pa par Zwillingov, ko je bla na petrolu akcija sem pa dva tavelika vzel. Bolj iz radovednost.
Japonc je razred zase in je edini, ki ga ne perem v stroju (zaradi ročaja). Zwillingi so večni (so friodur varianta), če jih ostriš, dober srednji razred noža, uni s petrola so pa hitro kao ostri in potem spet hitro za brusit.