Kuhališče z vgrajeno napo

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Ne zaradi "vleke"...

Ne razumem na kaj misliš? A to, da okno na kip, da vleka nape dela kot treba, ni potrebno ali kak drugega?

Pri nas doma v bajti (navadna napa nad štedilnikom, odvod čez streho ven) se kar pozna, če je kje okno v etaži odprto ali vse zaprto. Saj ne, da ne bi čisto nič vleklo (tiščalo ven) - a se pozna na “pari” nad lonci, da jo več potegne v napo, ko je kaj odprto.
Je pa resnici na ljubo treba povedati, da je napa stara …
 

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Ja, kuhališče je na otoku, strop pa je 3,5m visok, tako da "navadna" napa bi malo čudno zgledala, 2 metrski bingelj s stropa.
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Ja, kuhališče je na otoku, strop pa je 3,5m visok, tako da "navadna" napa bi malo čudno zgledala, 2 metrski bingelj s stropa.
Uf, to se pa strinjam. Druga varianta je se napa na zadnji stranici plosce, ampak spet ne pride ravno v postev, ce ni zadaj stene. Ceprav so tudi izvlecne/dvizne. Ter manj ucinkovite za sprednja kuhalisca.
 
Torej boljša polovica hoče v novi hiši indukcijo z vgrajeno napo. Noče tistege viseče zadeve sredi stropa.
Odvod nape bo ven iz prostora.

Gledam razne plošče, Gorenje, Neff, Faber,...

V betonsko ploščo bo treba postaviti cev, da bo odvajala iz nape ven.

Vpšraanje: ali so ti priključki iz nap na cev kakorkoli standardizirani?
Moram že ob vlivanju plošče vedeti, kakšna bo plošča in napa, al obstaja standardni (ozki ovalni) priključek, kamor lahko potem različne nape priključim?

bral post na koncu 1 al druge strani...kaj pa nape zadaj pa kuhališčem ko se skrijejo v pult?
https://www.smeg.com/it/cappe/worktop-solutions tiste pod kuhališči sem mel v mislh
 

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Ne razumem na kaj misliš? A to, da okno na kip, da vleka nape dela kot treba, ni potrebno ali kak drugega?

Pri nas doma v bajti (navadna napa nad štedilnikom, odvod čez streho ven) se kar pozna, če je kje okno v etaži odprto ali vse zaprto. Saj ne, da ne bi čisto nič vleklo (tiščalo ven) - a se pozna na “pari” nad lonci, da jo več potegne v napo, ko je kaj odprto.
Je pa resnici na ljubo treba povedati, da je napa stara …
Odprto okno potrebuješ samo pri napah z zunanjim izpustom.
Ker če ne, ti zrak v stanovanje vleče, od tam kjer nočeš.

In ker se to boljšim polovicam pogosto težko razloži, se dobi senzorje, ki pri zaprtem oknu nape ne pustijo vklopiti.
Volk sit, koza cela ;)
 

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Uf, to se pa strinjam. Druga varianta je se napa na zadnji stranici plosce, ampak spet ne pride ravno v postev, ce ni zadaj stene. Ceprav so tudi izvlecne/dvizne. Ter manj ucinkovite za sprednja kuhalisca.
Nekako mi je ta v pči padla:

Širina, da se lonci med sabo ne tepejo, pa napa takoj zadaj.
In skoraj nobene ovire za predale spodaj.
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Ne razumem na kaj misliš? A to, da okno na kip, da vleka nape dela kot treba, ni potrebno ali kak drugega?

Ena velika prednost plosce je ravna steklena povrsina brez izboklin (ven strlecih komand in rink), zdaj bi pa se reže dodajali. Mislim seveda predvsem na čiščenje po uporabi.
 
  • Všeč mi je
Reactions: ales85

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.355
9.596
113
EU
Te nape so manj energetsko učinkovite, ker topli ztak vleče dol namesto gor, v nasprotni smeri naravnega pretoka.
Vsi avtomobili imajo hladilnik spredaj, da zrak po naravni poti gre skozi. Samo Fičeki so imeli hladilnik zadaj, in je zrak vlekel v kontra smer, od zadaj naprej. Zato je dostikrat "zakuhal". :evil:
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Ena velika prednost plosce je ravna steklena povrsina brez izboklin (ven strlecih komand in rink), zdaj bi pa se reže dodajali. Mislim seveda predvsem na čiščenje po uporabi.

Ok - iz tega vidika se strinjam.

Jaz (no - ne samo jaz) sem v osnovni bil v dvomih, da sploh kaj vleče.
Še dobro, da je moja bolj na ajnfah naštrikana in sem edino jaz tisti, ki bi se na tako “tehnično čudo” vžgal … me pa precej hitro ohladi cena … tak, da bomo ostali na “klasiki”.
 
22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Praženje čebule je test za kvaliteto vleka nape, pri teh vgradnih v pult me prav zanima kako kuhinja po takšni kuhi diši.:sprasujemse:
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Praženje čebule je test za kvaliteto vleka nape, pri teh vgradnih v pult me prav zanima kako kuhinja po takšni kuhi diši.:sprasujemse:

Pa dobro... Mene osebno niti ne zmoti, če stopim v bajto in zavoham svezo hrano. Vedno se cebula pa palacinke pa kako friganje problematizira. Se zlufta pa je... Druga zgodba je seveda, kadar se to zaradi manjk luftanja nalaga pa nalaga pa tensta pa fajhta še enkrat, da se ti tisto postano zazre v pulover pa lase pa vsepovsod. Ampak vse to je problem slabega prezracevanja ne nape.