KTM kolesa?

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Drugace pa moj poslovni partner zelo dobro pozna uvoznika pa se da dober popust zrihtat, ce mas interes javi na ZS. Tudi jaz sem kupil pri njem, je res korekten pa strokoven fant.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja razumem, mislim da hard gorskega v nobenem primeru ne bom vzel... bom videl v naslednjih dneh... Hvala za info!
smile-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Kakšen mesec nazaj sem si sam omisli takšnega KTMa. Vzel sem sicer rabljenega - vendar skoraj neuporabljenega.
Meni je zelo všeč in ga priporočam. Je malo dražji, vendar hitro dobiš občutek, da je kvalitetno sestavljeno kolo. Priporočam.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Kakšen mesec nazaj sem si sam omisli takšnega KTMa. Vzel sem sicer rabljenega - vendar skoraj neuporabljenega.
Meni je zelo všeč in ga priporočam. Je malo dražji, vendar hitro dobiš občutek, da je kvalitetno sestavljeno kolo. Priporočam.

Jutri dobim
wink-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja razumem, mislim da hard gorskega v nobenem primeru ne bom vzel... bom videl v naslednjih dneh... Hvala za info!
smile-1.gif

Hard tail pomeni, da je kolo vzmeteno samo spredaj ene solidne vilice bi morale že imeti zaklep amortizerjev, tako da se na asfaltu ne guncaš gor in dol in greš lažje. Pač geometrija je malo drugačna, pa manjša kolesa ima, je pa vsekakor bolj vsestransko kolo kot treking. Če vidiš, da bi vozil izključno asfalt, še vedno lahko vržeš gor ozke gume za asfalt...
smile-1.gif

P.s. Nekdo je zgoraj omenjal diske... brezveze za rekreativna kolesa, oziroma so kul za šminko. V poštev pridejo pri dowhnillu...
smile-1.gif

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
ej katera vrsta koles je primerna ta cestne in izven cestne dejavnosti? v mislih imam malo off-roada ne free ride
a bi mi kdo pripopal link tam do 500-600€?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Gre kot hudiiiiiiič
wink-1.gif

Se mi je zdelo - tudi jaz sem zelo zadovoljen s KTMom.
zmaga.gif

Nimam nekih "jakih" izkušenj, bi pa seveda tudi z drugimi bil, saj pa vrhunskih znamk je minimalno 20 če ne še več in vse imajo enake ali podobne komponente vendar me to ne zanima. Pomembno da sem zadovoljen s tem kar imam ali..?
smile-1.gif
Ko sem kupoval avtomobil sem tudi šel poizkušat to kar mi je bilo interesantno (na oko všečno) in cenovno dosegljivo, nisem šel poskušat vseh avtomobil vseh znamk... Lp

a s kakim drugim pa ne bi bil? maš izkušnje z večimi kolesi?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
ej katera vrsta koles je primerna ta cestne in izven cestne dejavnosti? v mislih imam malo off-roada ne free ride
a bi mi kdo pripopal link tam do 500-600€?

Treking kolo, to kar sem nabavil jaz...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Tako kot je rekel Autofun - povsem možno, da bo bi mi ustrezal tudi kateri drug (nekaj sem jih tudi preizkusil), vendar mi KTM enostavno "sede" in ga lahko le pohvalim.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Kar je manj kot jurja, je problem že pri opremi. Če hočeš da se ti ne bo vsakič razštelalo in da želiš naredit par 100km na leto, se splača dat malo več. Sam vozim cestaka, pa pod 2 jurja težko dobiš kaj pametnega, za mojega sem cca 3 tedne nazaj odštel nekaj čez 4 jurje, da komot delam par jurjev na leto...

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
pa valda se dobi za 500-600€ eno vredu kolo z normalno opremo (recimo shimano vstopni razred)
za nezahtevno uporabo
ko sem bil mali mi je kolo za sto evrov prestalo svega i svašta

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Kar je manj kot jurja, je problem že pri opremi. Če hočeš da se ti ne bo vsakič razštelalo in da želiš naredit par 100km na leto, se splača dat malo več. Sam vozim cestaka, pa pod 2 jurja težko dobiš kaj pametnega, za mojega sem cca 3 tedne nazaj odštel nekaj čez 4 jurje, da komot delam par jurjev na leto...

A tako je to torej, torej z Shimano XT ter SLX ter Shimano hidravliko lahko pričakujem da se bo mi vsakih 150km vse razštelalo?
smile-1.gif
Svašta...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
pa valda se dobi za 500-600€ eno vredu kolo z normalno opremo (recimo shimano vstopni razred)
za nezahtevno uporabo
ko sem bil mali mi je kolo za sto evrov prestalo svega i svašta

jaz mam lanski model tega http://www.sportniksi.com/kole...xpert-2010.html
za tak denar, težko dobiš boljše opremljen pecikl
wink-1.gif

narejenih enih 1500 km, menjan par gum pa komplet zavornih ploščic
grin1.gif

je super, čeprav meni osebno bi včasih pasalo it malo hitreje na dol, tak da bo naslednji definitivno polno vzmeten
tongue-1.gif